Operatorii de apă din Regiunea Vest s-au întâlnit la Timișoara

La inițiativa Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM), la Timișoara a avut loc, chiar la sediul Aquatim, ședința de lucru a operatorilor de apă din Regiunea Vest privind proiectele de investiții cu finanțare europeană în infrastructura de apă și apă uzată.

Au fost analizate stadiul proiectelor de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, stadiul contractelor de sprijin pentru pregătirea Aplicației de Finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii. De asemenea s-au discutat probleme cu care se confruntă operatorii în ceea ce privește elaborarea aplicațiilor de finanțare dar și măsurile de urgentare a demersurilor privind aprobarea acestora.

La ședință au participat reprezentanți ai AM POIM: Bogdan Chițescu, director general adjunct al AM POIM, Andrei Chivu, director adjunct Monitorizare AM POIM, Bogdan Teodorovici, director Autorizare Proiecte, Cristian Mărișteanu, direcția Gestionare Proiecte, Evaluare și Contractare Proiecte, Ilie Vlaicu, director general Aquatim S.A., Mircea Leschian, Director DRI Vest.

Delegația a desfășurat și o acțiune de monitorizare a proiectelor fazate din perioada de programare 2007-2013, precum și a stadiului cererilor de finanțare POIM din perioada 2014-2020 pentru județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.

Pentru județul Timiș, delegația a vizat analiza stadiului proiectelor fazate și a cererii de finanțare la Aquatim, incluzând o deplasare la Jimbolia, pentru vizualizarea în teren a contractelor de lucrări în desfășurare. Reamintim faptul că proiectul regional are în vedere investiții pentru lucrări de infrastructură de mediu în cuantum de 180 milioane de euro, din care circa 49 milioane de euro urmează să fie alocaţi pentru Municipiul Timişoara.

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este cel mai mare program operațional al României și al doilea, ca mărime, din Uniunea Europeană. POIM 2014-2020 este un program important prin valoarea alocării nerambursabile (de peste 9,4 miliarde euro) și, mai mult, un program strategic pentru țara noastră, având în vedere faptul că asigură finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale României în acord cu angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat și cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vom avea încă 12 fântâni de cartier, fiindcă asta cer timișorenii, iar primăria e dispusă să plătească până la 239.000 de euro. Proiectul a trecut în CL cu multe abțineri și o dezbatere de câteva zeci de minute. Primarul Nicolae Robu a anunțat, cu această ocazie, că oricum „alegerile sunt câștigate dinainte” și că PSD ar face mai bine să nu boicoteze proiectele.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu an și jumătate înainte, Robu a anunțat PSD: Alegerile sunt oricum câștigate dinainte! Nu se apropie nimeni!
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top