În curând va cădea primul îngheț, așa că, pentru a nu avea surprize neplăcute legate de instalațiile de apă, ar fi bine să respectați câteva reguli. Aquatim are, și în acest an, mai multe recomandări care să vă ajute să treceți cu bine, fără pagube, peste această iarnă.
<
p style=”text-align: justify;”>Ca și client Aquatim trebuie să știți, în primul rând, că, în anumite situații, dacă nu respectați reguli minime de protecție a instalațiilor peste iarnă, s-ar putea să trebuiască să achitați costurile intervențiilor. Asta se întâmplă mai ales atunci când apar situații de contoare de branșament sparte din cauza înghețului.
Instalaţiile de apă montate în cămine sunt, în principiu, ferite de îngheț, dar cele care nu sunt montate în cămine trebuie protejate cu materiale termoizolante. Este, spun cei de la Aquatim, cazul contoarelor din subsolurile imobilelor sau al robinetelor din curţi.
Toate instalațiile de apă expuse frigului, cum ar fi cele montate în aer liber sau în spații neîncălzite (poduri, subsoluri, garaje etc) trebuie fie scoase din funcțiune și golite de apă înainte de venirea vremii reci, fie să aibă parte de protecţie la îngheț. Pentru a rezista iarna afară, conductele de apă au nevoie de un strat protector termic, iar astfel de „haine” pentru îmbrăcat conductele se găsesc în magazinele de bricolaj sau de pe piața construcțiilor. Este esențial ca toate îmbinările unei instalații – coturi, teuri etc. – să fie protejate, pentru că un mic „buzunar” de apă expus temperaturilor negative poate îngheța și bloca instalația. Un astfel de blocaj poate produce spargerea instalației.
Trebuie verificate căminele de apometru, unde se recomandă curățarea capacelor, a interiorului căminelor și verificarea robineților din cămin, concomitent cu protecția termică a ansamblului de măsură din cămin. Și nu uitați, ca regulă generală: instalaţiile de stropit din curţi şi grădini, fântânile decorative și piscinele trebuie golite în sezonul rece.
Comentarii prin facebook