Primăria și-a rezolvat terenul pentru sala polivalentă, iar PNL va fi de acord cu demolarea stadionului „Dan Păltinișanu”

Primăria Timișoara rămâne la un teren de 4,6 hectare, din zona actualului stadion, pentru construirea unei săli polivalente de 16.000 de locuri. Consilierii locali au aprobat „de îndată” o modificare legată de statutul parcelei. Nicolae Robu a anunțat, pe de altă parte, că liberalii vor fi de acord cu demolarea vechiului „Dan Păltinișanu”.

„Sala polivalentă de 16.000 de locuri se va construi la Timișoara, pe ultima locație propusă de mine, imediat lângă Stadionul «Dan Păltinișanu». A fost emis, în acest sens, Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice! Primăria Timișoara mulțumește decidenților pentru prevalența rațiunii în decizia luată”, anunța, pe 10 august, primarul Nicolae Robu. În realitate, la vremea respectivă, Compania Națională de Investiții transmitea primăriei că a luat noul amplasament propus de Primăria Timișoara, nicidecum nu stabilea locul unde va fi construită aceasta. Practic, pe lista-sinteză sunt incluse toate propunerile făcute CNI pentru diverse amplasamente pentru viitoare investiții.

De fapt, Primăria Timișoara propusese, la finele lunii iulie, un nou amplasament pentru viitoarea sală polivalentă, al treilea avansat de Nicolae Robu. Și pentru că, nu-i așa, cei din urmă vor fi cei dintâi, această parcelă este și cea care va rămâne în lista CNI. În plenul de îndată al CL Timișoara a apărut, luni, pe ordinea de zi, un proiect privind „aprobarea trecerii din proprietatea privată a Municipiului Timișoara în domeniul public al Muncipiului Timișoara a terenului înscris în CF 446526”. Este vorba exact despre ultimul amplasament propus către CNI: un teren de peste 4,6 hectare, situat în apropierea Stadionului „Dan Păltinișanu”.

Prin adresa CNI din 7.09.2018 ni se comunică drept răspuns la adresa noastră din 26.07.2018, că obiectivul de investiții «Construire Sală Polivalentă de 16.000, str. Aleea FC Ripensia 35-37» a fost introdus pe lista sinteză a programului «Săli de sport».
Ca urmare prin nota internă 40/10.09.2017 s-a decis înființarea comandamentului local «Sala polivalentă de 16.000 locuri», cu însărcinarea de a gestiona cu prioritate absolută proiectul.
Conform procesului verbal de ședință din data de 18 septembrie 2018 a Comandamentului Local s-a hotărât promovarea unui proiect de HCL de trecere a terenului înscris în în CF 446526 Timișoara, nr. cad. 446526, în domeniul public al Muncipiului Timișoara. (referat proiect HCL)

Inițial, consilierii PSD, prin vocea liderului de grup Dan Idolu, au reclamat introducerea proiectului de hotărâre pe ultima sută de metri. „Aș vrea să rămână în istorie că reprezentanții administrației locale au conlucrat pentru a lăsa ceva în urmă. Cred că ne-ar sta bine să rămână consemnat în istorie că, dincolo de dispute, pe teme majore acționăm uniți (…) Nu este o urgență, numai că noi am promis că transmitem la CNI toate datele care ni se cer despre acest teren. Am dori să apărem ca oameni serioși, care răspund cu promptitudine, arătând că suntem interesați. Haideți să votăm ca să transmitem”, a explicat, la rândul lui, primarul Nicolae Robu. Având în vedere că propunerea privind inițierea proiectului de HCL este datată 18 septembrie, e clar cam care a fost graba…

În cele din urmă, proiectul a trecut, în numele binelui comun. „Atunci am anunțat și, în interacțiunea pe care o avem cu CNI, ei ne fac diverse observații și solicitări. Acum a venit rândul să satisfacem această solicitare. Când am propus această locație nu ni s-a spus imediat că trebuie să o și trecem acum din domeniul privat în domeniul public. Nu ni s-a spus atunci, în acel moment”, a declarat, după vot, Robu. Edilul nu mai vrea să se lanseze în teorii legate de viitorul amplasament al sălii polivalente, pe care CJ Timiș o vrea în Giroc, unde are și teren pentru așa ceva.

„Cred că nu are rost să discutăm ipoteze neraționale, pentru că e mult mai potrivit și ne onorează să colaborăm pentru a face lucruri cât mai bune pentru Timișoara, pentru județul Timiș, pentru toată regiunea și chiar euroregiunea noastră și, să nu ne ferim de cuvinte, chiar pentru țară (…) Nu are rost să ne tot disputăm întâietăți, ci e mult mai bine să facem împreună sau să ne susținem, dacă cineva nu vrea să facem ambele obiective împreună (…) Eu discut din 2012 despre sală, eu personal, că am avut pe platforma de candidatură aceste obiective, și stadionul, și sala polivalentă. Atunci nici nu știam că stadionul nu e al primăriei, ci e al consiliului județean”, mai spune Robu.

Nu o să poată decide asta (construirea sălii polivalente în Giroc – n.r.), dar nu are rost să discutăm, că dacă discut subiectul, las impresia unei dispute în continuare și, pentru binele Timișoarei și al județului Timiș, nu vreau să intru în această discuție.
Primarul Nicolae Robu

Liderul consilierilor locali PSD a încercat, în timpul plenului, să obțină de la Nicolae Robu o promisiune legată de sprijinul pe care PNL ar urma să-l dea în CJ, în cazul în care CNI stabilește că sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită în Giroc. „Nu voi susține altă locație decât Timișoara, pentru că este absurd. Dacă ați fi fost atât de implicat a mine, sunt convins că ați fi gândut la fel. Nu e o soluție (sala în Giroc – n.r.), este una pentru care ne-ar blama și posteritatea, și confrații de azi și de mâine”, i-a replicat edilul. O promisiune tot a reușit însă Idolu să smulgă de la Robu. Una legată de stadion! „Va fi nevoie de acordul consilierilor județeni ai PNL pentru demolarea stadionului «Dan Păltinișanu». Noi vom susține, dacă expertiza arată că trebuie demolat, iar proprietarul, adică CJ, nu dorește să-și asume cheltuieli de reabilitare și vrea demolare și construirea unui nou stadion, vom susține o asemenea inițiativă”, a spus edilul. Acesta a mai adăugat că va susține un eventual amplasament al unui viitor stadion în afara Timișoarei.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (octombrie 8th, 2018 at 20:28 )

Poiect faraonic acolo unde nici sala de sport actuala nu se umple intotdeauna.

 
haipoli a spus: (octombrie 8th, 2018 at 21:37 )

Normal ca stadionul poate fi demolat din moment ce Poli nu mai joaca acolo.

 
@haipoli a spus: (octombrie 9th, 2018 at 10:00 )

A fost in sfarsit gonit Recasul de pe DP? Greu se intampla lucrurile normale in tara asta, dar vorba romanului, mai bine mai tarziu decat niciodata!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Marilen Pirtea: „Propunerile UDMR la Legea Educației sunt umilitoare și discriminatoare”

Marilen Pirtea consideră că propunerile făcute de UDMR la Legea Educației ar instaura discriminarea prin lege. Deputatul PNL de Timiș spune că acestea sunt umilitoare pentru profesorii, studenții și elevii de etnie română. Coordonatorul Comisiei de Educație a PNL, Marilen Pirtea afirmă că declarațiile de joi ale reprezentanților UDMR cu privire la prevederile pe care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Marilen Pirtea: „Propunerile UDMR la Legea Educației sunt umilitoare și discriminatoare”
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Canotorul Laurenţiu Danciu este sportivul anului în Timiş, iar echipa lui 2018, Informatica

Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Timiş va premia, ca la fiecare sfârşit de an, cei mai buni sportivi din Timiş, pe baza unui clasament strict în care se iau în considerare toate rezultatele notabile de peste an. Gala sportului timişean pe 2018 va avea loc miercuri, 19 decembrie, de la ora 17.00.   Deloc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Canotorul Laurenţiu Danciu este sportivul anului în Timiş, iar echipa lui 2018, Informatica
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Analiză Imobiliare.ro: De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008

În ultima perioadă au existat multe speculații potrivit cărora, piața imobiliară se îndreaptă spre o criză similar celei din 2008. Datele Imobiliare.ro și Analize Imobiliare (platforma dezvoltată și susținută de portal) arată însă că actualul context de piață este semnificativ diferit față de cel din 2008. Un prim argument în acest sens este dat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză Imobiliare.ro: De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră