Marilen Pirtea nu mai este rector al UVT. S-a suspendat din funcție

Universitatea de Vest Timișoara nu are rector „plin” în această perioadă. Senatul a aprobat solicitarea de suspendare din funcție a lui Marilen Pirtea. Acesta a anunțat că pleacă, în următoarele trei săptămâni, în turneu diplomatic prin Asia.
pirtea
Senatul UVT a aprobat, în ultima ședință, nu doar acordarea titlului de Doctor Honoris Causa către numărul 1 WTA, Simona Halep, eveniment despre care deBanat.ro v-a informat în premieră. Pe ordinea zi s-a aflat și un punct care prevedea „aprobarea deplasării prof. univ. dr. Marilen-Gabriel Pirtea, la invitația Ministrului Afacerilor Externe (…) alături de delegația României, la turneul de promovare a candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în intervalul 2020-2021, în state din regiunea Asiei de Sud-Est, și a cererii de suspendare a prof. univ. dr. Marilen-Gabriel Pirtea din funcția de rector pe perioada participării în această misiune diplomatică, respectiv 27 octombrie – 20 noiembrie, cu revenirea în funcție începând cu data de 21 noiembrie”,

Pe perioada în care Pirtea va face oficii de diplomat pentru România, la UVT va fi ordonator de credit și, deci, va avea drept de semnătură prof. univ. dr. Dana Petcu, prorector responsabil cu strategia de cercetare, dezvoltare și inovare științifică.

În februarie 2016, Marilen Pirtea a solicitat, de asemenea, Senatului UVT să desemneze un nou ordonator de credite. Pirtea și-a câștigat al doilea mandat de rector, și ultimul la care dreptul, conform legii, în decembrie 2015. Acesta urma să înceapă la 1 martie 2016. Pirtea nu a avut drept de semnătură în ultimele 10 zile ale primului său mandat de rector. La vremea respectivă, se zvonea că se pregătea să intre în politică, însă universitarul nu confirmase informațiile. În decembrie 2016, el a câștigat primul mandat de deputat, sub sigla PNL.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

NoapteaMintii a spus: (noiembrie 7th, 2018 at 17:57 )

Citat de pe https://www.facebook.com/marilenpirtea/ :

„România este și vrea să rămână în Consiliul de Securitate al ONU. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, delegația României, din care fac parte, a avut astăzi o întâlnire cu ministrul de Externe al Republicii Uniunea Myanmar. A fost o onoare pentru mine să pot participa la discuțiile de atragere a sprijinului domniei sale pentru țara noastră în această competiție.” (postat acum 22 de ore)

Hai să vedem câtă ONOARE aduce României, membră UE și NATO, această halucinantă vizită diplomatică în Myanmar:

„Armata din Myanmar a fost acuzată de genocid împotriva statului Rohingya din Rakhine, într-un raport al ONU, care condamnă faptul că armata a fost responsabilă pentru crime de război și crime împotriva minorităților din întreaga țară, potrivit The Guardian.
Raportul ONU a constatat că există dovezi concludente conform cărora acțiunile forțelor armate ale țării, cunoscute sub numele de Tatmadaw, „au reprezentat, fără îndoială, cele mai grave infracțiuni în temeiul dreptului internațional” în Rakhine, precum și în Kachin și Shan, state stăpânite și de conflicte interne.
Anchetatorilor ONU li s-a refuzat accesul în Myanmar de către guvern, însă au fost intervievați 875 de martori care au fugit din țară. Ei au descoperit că militarii „ucideau fără discriminare, violau femeile, atacau copiii și ardeau sate întregi” în Rakhine.
De asemenea, Tatmadaw este suspectată de crime, dispariții forțate, torturi, violuri, sclavie sexuală și alte forme de violență sexuală, persecuție – toate acestea constituind crime împotriva umanității. „Acest raport ar trebui să elimine orice îndoială cu privire la urgența investigării persoanelor responsabile de atrocitățile în masă”, a declarat Brad Adams ”
28 august 2018, https://www.hotnews.ro/stiri-international-22673096-onu-acuz-armata-din-myanmar-genocid.htm
„Oficialii Uniunii Europene au anunţat că vor organiza o întâlnire săptămâna aceasta în Bruxelles pentru a discuta cu autorii raportului ONU privind situaţia din Myanmar, unde forţele armate au comis crime împotriva umanităţii, relatează Reuters.”
27 august 2018, https://www.mediafax.ro/externe/oficialii-uniunii-europene-se-vor-intalni-pentru-a-discuta-despre-raportul-onu-privind-myanmar-17486325

OK(?!) Cât de tâmpit/inconștient trebuie să fii ca să cerșești de la Myanmar, stat cu dictatură militară, acuzat de genocid, un vot contra Estoniei?!!!

Sigur, poate măreața delegație română e alcătuită din agenți sub acoperire, trimiși în locul agenților ONU, cărora li s-a interzis accesul….

 
NoapteaMintii a spus: (noiembrie 7th, 2018 at 19:32 )

Ca o cireașă amară de pe tort: Flaviu Iepan dă mereu like-uri și limbi șefului suprem, pe FB.
Individul e o neo-achiziție de mare valoare a UVT – „fost” SRI-ist, priceput la toate, deține arme în mod legal, fost specialist în flori, fost sfătuitor al lui Blaga, sărind ca greierașul din post în post (job) – doar pe poziții de șef, evident. Un CV mai vechi e descărcabil aici: http://www.horticultura.ro/files/CV–Iepan–Flaviu–Nelu.pdf

Acum e și mai mare șef, plătit pe funcție de șef, având un singur subaltern – tomberonistul UVT-ului.

În rezumat – individul ăsta slinos îl felicită pe Pirtea, pe FB, pentru vizita în Myanmar 🙁 Atât de penibili am ajuns. Vivat ACADEMIA?!!! Mâța-i moartă.

 
anteconbega a spus: (noiembrie 8th, 2018 at 07:33 )

Myanmar e fostul nume al Birmaniei (Burma), ex colonie britanică cam o sută de ani. Are vreo 52 milione de locuitori şi doar vreo 500 000 de abonaţi la internet. Nu ştiu când au avut loc crimele armatei împotriva populaţiei, recent, cumva, cert e că în 1988 armata a tras în demonstanţii birmanezi împotriva dictaturii militare precum armata română şi secu la Timişoara în Decembrie 1989. Cât despre dl Iepan, dl Pirtea îl ţine, probabil, pe post de detectiv particular, având în vedere calităţile fostului pirotehnist, specialist în talere, folosit de toţi preşedinţii C.J. Timiş după anul 2012…

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top