Cu tricolorul cât blocul. Zugrăveală de Centenar, pe un bloc de pe Calea Buziașului / FOTO

Centenarul trebuie celebrat cum se cuvine, chiar și într-un bloc dintr-un cartier muncitoresc. Și ce poate fi mai patriotic, decât un tricolor pictat pe tot imobilul? Se întâmplă la Timișoara, pe Calea Buziașului, unde un fost PP-DD-ist a decis să sărbătorească Marea Unire alături de vecini.
tricolor
Un bloc din Calea Buziașului poate primi, fără dubiu, titlul de cel mai… tricolor imobil din Timșioara. Schelele de la proaspăta reabilitare încă nu sunt date jos, dar culorile îți sar în ochi de la distanță. Una dintre fațadele blocului este vopsită în roșu, galben și albastru.

„Fiind 100 de ani de la Marea Unire, am decis să marcăm și noi acest eveniment. Cred că tot românul trebuie să sărbătorească. Noi, ca români, trebuie să ne păstrăm tradițiile, Sunt și puțin naționalist, ideea mi-a venit tocmai pentru că este anul Centenarului”, spune Stan Cucăilă, administratorul blocului. Lucrarea de reabilitare și mansardare a blocului are toate autorizațiile și va fi gata înainte de 1 decembrie.

Locatarii sunt încântați și sunt mulțumiți de mesajul patriotic care este „afișat” pe blocul lor. La Timișoara este în vigoare, de aproape 4 ani ani, un regulament local privind identitatea culorilor. Potrivit acestuia, „la zugrăvirea fațadei se vor lua în considerare următoarele criterii în alegerea culorii: în cazul suprafețelor mari se vor alege culori în tonuri cât mai deschise; alegerea culorii se va face în armonie cu clădirile învecinate; pentru fațadele clădirilor expuse luminii naturale intense se pot folosi culori saturate”. Regulamentul mai spune și că, în cazul fațadelor de blocuri în alte cartiere decât cele istorice, sunt admise doar culori deschise, apropiate de cele naturale.

Stan Cucăilă, administratorul cu simț patriotic, a fost, la un moment dat, vicepreședinte al filialei Timiș a PP-DD, partidul fostului realizator TV Dan Diaconescu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

cetățean a spus: (noiembrie 10th, 2018 at 07:58 )

Tricolorul se poartă în primul rând în suflet, și nu afișat oricând și oricum. Chiar dacă este vorba de blocuri de locuințe!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top