Scrisoare catre primarul Robu: Sunteti narcisist si frustrat, doar lacheii de partid va mai cred!

Timișoreanul Corneliu Vaida, „cetățean contribuabil și nemulțumit”, a decis să-i adreseze o scrisoare deschisă primarului Nicolae Robu. Asta, după ce edilul a decis să-i blocheze accesul la pagina lui de Facebook, din cauza postărilor critice, dar susține, pe de altă parte, că discută cu oricine este inteligent și/ sau cu bun simț. Vaida, cunoscut mai ales pentru acțiunile legate de salvarea Casei Muhle, nu-l menajează deloc pe Robu.

În ultima perioadă, mai mulți timișoreni au scris, pe Facebook, că au fost excluși de pe pagina primarului Nicolae Robu, pentru că au postat comentarii negative. Unii dintre ei au făcut publice și mesajele private pe care le-au schimbat cu edilul. Întrebat de ce le aplică acest tratament contestatarilor săi, Robu a dat o explicație. „Nu sunt acid cu cei care au alte păreri decât mine. Sunt extrem de tolerant cu orice opinie, cu condiția să fie exprimată decent și respectuos (…) Ca să discuți cu mine, fie trebuie să ai bun simț, și atunci nu contează nivelul de studii, nivelul de pregătire, nu contează ce ești, fie, dacă ești inteligent, stau de vorbă cu tine chiar dacă ești nesimțit (…) În cazul unora, trebuie să te protejezi, pentru că nu accept să mă agaseze toată ziua”, a spus edilul. Corneliu Vaida, unul dintre cei excluși de primarul Robu de pe pagina lui, a reacționat imediat pe blogul personal, cu o scrisoare deschisă în care nu menajează defel sensibilitățile edilului.

vaida

Iată textul scrisorii:

„Cu toate că de câteva luni, ca urmare a postărilor mele critice la adresa acțiunilor dvs., m-ați blocat pe pagina oficială, vă scriu aici, fiindcă știu că mai devreme sau mai târziu veți citi aceste rânduri. Am avut ocazia să conversăm de câteva ori, atât în viața reală cat și în mediul virtual, însă fără folos. Fără folos pentru Timișoara – să fim bine înțeleși!

Mărturisesc că acum trei ani nu v-am votat, chiar dacă sunt filo-liberal convins, și decizia mea de abținere electorală a avut la bază atât (in)activitatea dvs. din Senatul României, cât și campania electorală în care dvs. ați fost absent (chiar și când erați cu cordul sănătos!), iar toată treaba v-a făcut-o staff-ul electoral plătit cu generozitate de știți dvs.(și eu!) cine!

Mă uit și azi la textul promisiunilor electorale de pe pliantul dumneavoastră de campanie. Nu pot decât sa mă felicit că mi-am anulat votul! Bilanțul promisiunilor dvs. e trist și denotă credibilitatea pe care ați pierdut-o galopant. În afară de lacheii de partid și câte un yes-man ratacit pe pagina dvs. de Facebook, nimeni nu vă mai crede!

Crizele de nervi manifestate în plenul CLT și pe Facebook arată cu claritate ce fel de om sunteți. Cameleonismul manifestat în rocadele politice la care sunteți părtaș, narcisismul maladiv și vădit, frustrările care vă fac să vă ascundeți cu «gel estompator» părul cărunt, hilofobia care v-a determinat să modificați proiecte de amenajare a domeniilor publice – tăind sute de copaci seculari, promovarea kitschului – și aici mă refer la insistența cu care doriți să transformați Bega și malurile din zona centrala într-un soi de… Luna Park, vă descalifică pe zi ce trece!

La toate astea se pot adăuga și proiecte fantasmagorice ca «metroul», pasajele subterane în defavoarea pasajelor supra-terane pe doua nivele, permisivitatea exagerată față de țiganii care slutesc orașul cu clădiri neconforme si modificate ilegal, cât și comportament ultragiant, dezinteresul vădit pentru valorile locale – ale Timișoarei, nu ale Bocsigului dvs. natal -, coroborat cu lipsa capacității de dialog real cu cetățeanul nemulțumit, mă fac să cred că salariul pe care vi-l plătim noi, toți timișorenii, îl încasați nemeritat!

proiecte robu

Vă mai suportăm capriciile un an cu speranța că PNL va putea avea un candidat credibil la fotoliul de Primar al Timișoarei, demnitate de care nu prea ați fost prea… demn, părerea mea! Și pentru ca sunt un tip pragmatic și tolerant, vă împrospătez memoria cu promisiunile dvs. – cine știe – poate în acest ultim an, veți face un efort și le veți lua în lucru – măcar!

Cu cele mai alese resentimente,

Corneliu Vaida
cetățean contribuabil și nemulțumit

PS: Deunăzi, un ex-timișorean, trăitor în SUA pe care cu atât drag o vizitați, mi-a spus că în orașul în care trăiește el (Portland, OR), care are o populație comparabila cu Timișoara (~ 500.000 de locuitori) sunt 1,5 mil. (!) de copaci! În cazul în care vreun copac prezintă pericol de prăbușire, poți să-l tai (însă doar după o expertizare), apoi trebuie obligatoriu sa plantezi altul exact în același loc! Cum de n-ați învățat asta în SUA și ați reținut doar kitschurile hidro-luminoase din Las Vegas?

PPS: În ce mă privește, vă anunț că mi-a fost testată inteligenta de către psihologul unei agenții internaționale de recrutare și rezultatul a fost un coeficient IQ de 141. Ținând cont de acest rezultat și de faptul că nu v-am insultat în postările mele, care ar fi explicația blocării subsemnatului pe contul dvs. de Facebook?

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

oana gaita amanta anchetatului OSTAPCIUC a spus: (iulie 22nd, 2015 at 12:19 )

felicitari

Ron a spus: (iulie 22nd, 2015 at 12:28 )

Domnul Vaida are per4fectă dreptate. Robu ne insultă pe toți prin comportamentul său disprețuitor la adresa orașului și a timișorenilor (amintiți-vă de câte ori nu ne-a insultat cu tot felul de comentarii adresate celor în dezacord cu el), fiind egolatru, nu-l intersează părerea altora. Prin toate deciziile pe care le ia, Nicolae Robu arată că aplică orașului propriile lui standerde „estetice”, de cele mai multe ori îndoielnice. Mare fan al betoanelor și asfaltului, Robu taie copaci și distruge spațiile verzi atunci când acest lucru este posibil. La Primărie s-a înconjurat numai de pupincuriști, care-l laudă susținând un cult al personalității cu totul deșănțat (știu asta din interiorul instituției), iar Robu a ajuns să se considere un fel de „geniu” al Carpaților. La anul viitor o să vină să ne cerșească din nou voturile. Sper ca timișorenii să nu-l voteze sub nici o formă. Acest om nu mai poate rămâne la Primărie încă un mandat pentru că ne-ar distruge orașul. Una este modernizarea Timișorii, și alta înseamnă distrugerea ambianței sale naturale și culturale. Vechea urbe nu suportă kitschiurile promovate de Nicolae Robu, aducătorul palmierilor în ghiveci pe artera principală și cel care promite că va face Parcul Central unul „vienez”, adică tăind majoritatea copacilor. În 2016 spre să nu-l mai vedem pe Robu la Primărie. Depinde de noi!

carmen a spus: (iulie 22nd, 2015 at 13:11 )

Lasati ca si invers este valabil, adica si noi simpli cetateni ne versam tot amaru’ pe Domnu’ Robu! Pe cine altcineva ati vrea? Pe Vampiri?Vreti sa spunem ca de fapt asistam la un eveniment istoric denumit „Congiura della Bocsig”?

primarul pricepat a spus: (iulie 22nd, 2015 at 18:01 )

Va aduceti aminte??

Cata a spus: (iulie 22nd, 2015 at 19:07 )

Un ilustru necunoscut se baga în seama ca ștrampii-n cur, pe seama lui Robu.
Un penibil care simte nevoia sa se laude cu mega IQ-ul lui, iar noi trebuie sa-l credem pe cuvant.
Eu zic să-i cumpere Robu o acadea și să-și ceara iertare ca l-a șters pe FB…și atunci frustratul asta se va retrage în anonimatul de unde a scos ciocul și va ragâi mici și va bea bere liniștit, în continuare!

VAI DA a spus: (iulie 23rd, 2015 at 12:01 )

Vaida e un smecheras de cartier. Se da la Robu, ca sa isi faca notorietate. E un mic robu si el.

zlatan a spus: (iulie 23rd, 2015 at 23:24 )

vreau sa vad daca primarul beogradului sau al varsacului l-ar baga in seama pe acest rebel roker cu fata tumefiata de alcool.

Sandu Greblu a spus: (iulie 24th, 2015 at 09:02 )

Nu stiu ce sa zic, este prima oara can aud ca lui Lae ii plac alcoalele.

Dottore a spus: (iulie 24th, 2015 at 09:25 )

Vaida e un pesedist egocentric avid de imagine pe seama altora. Restul reprezinta cancanul aferent individului.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru a oferi timișorenilor posibilitatea să se întoarcă acasă în siguranță după slujba religioasă de Înviere. Astfel, câte o cursă specială de tramvai va circula până la ora 03:30, cu pauză la capetele de linie, pe perioada slujbei religioase (00:00 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își pune în palmares noi premii remarcabile. În acest weekend, Mădălian Stanca tocmai a devenit Campioană Europeană la Culturism și Fitness. Studenta minionă din orașul de pe Bega a reușit această performanță la numai o săptămână după ce și-a adjudecat două...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsonieră până la 450 de euro la trei camere. Dacă în alte orașe mari din țară interesul pentru  casele  și apartamentele listate la închiriere s-a redus considerabil față de începutul lui 2023, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își pune în palmares noi premii remarcabile. În acest weekend, Mădălian Stanca tocmai a devenit Campioană Europeană la Culturism și Fitness. Studenta minionă din orașul de pe Bega a reușit această performanță la numai o săptămână după ce și-a adjudecat două...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania
În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie, care va fi ridicat la Timișoara. Pe lângă specializările clasice, acesta va avea și un centru pentru transplant medular și afereză de celule stem. Conform ministrului, noul Institut ar urma să fie ridicat, ”pe locul clădirii-fantomă”. ”Construim Institutul Regional de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem
În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru a oferi timișorenilor posibilitatea să se întoarcă acasă în siguranță după slujba religioasă de Înviere. Astfel, câte o cursă specială de tramvai va circula până la ora 03:30, cu pauză la capetele de linie, pe perioada slujbei religioase (00:00 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai
Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsonieră până la 450 de euro la trei camere. Dacă în alte orașe mari din țară interesul pentru  casele  și apartamentele listate la închiriere s-a redus considerabil față de începutul lui 2023, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin
Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române. Şi la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară
Top