Sucurile naturale, preparate în casă, sunt o adevărată sursă de sănătăte. Afecţiuni dintre cele mai diverse pot fi tratate cu succes astfel, fără să fie nevoie de prea multe medicamente. Aproape orice legumă sau fruct are proprietăţi curative deosebite.
Sucul de castravete
Sucul de castraveţi conţine vitaminele A, B, C, oxid de calciu, magneziu, sulf. Este răcoritor, depurativ şi diuretic. Se recomandă pentru stările subfebrile, intoxicaţii, în reumatism sau gută. Fiind cam fad, se foloseşte împreună cu suc de ţelină, de măr sau de morcov. Se foloseşte cu succes în cosmetică pentru tratarea ridurilor.
.
Sucul de ridiche neagră
Sucul de ridiche neagră conţine vitaminele B şi C. Este colecistochinetic, aperitiv şi digestiv, diuretic, antialergic, sedativ nervos. Este indicat în litiaze biliare, colecistite, insuficienţă hepatică, afecţiuni pulmonare, bronşite cronice, astm, reumatism, gută, rahitism, alergii, eczeme. Pentru a obţine sucul, se foloseşte ridichea cu tot cu frunze. Se beau aproximativ 20-50 de grame pe zi, deoarece este foarte puternic. În cazurile de litiază biliară se beau zilnic câte 200-400 ml de suc. Se administrează de obicei în combinaţie cu suc de morcovi, ajutând la refacerea mucoaselor din organism.
Sucul de ţelină
Conţine săruri minerale, oligoelemente, dar şi vitamine. Sucul de ţelină este aperitiv, tonic al sistemului nervos şi general, remineralizant, diuretic, depurativ, antireumatismal. Se foloseşte în inapetenţă, astenie, surmenaj, convalescenţă, demineralizare, reumatism, gută, afecţiuni pulmonare, litiază urinară, impotenţă. Se administrează câte 1-2 linguriţe de trei ori pe zi înainte de mese sau câte 1/2 pahar pe zi timp de 15-20 de zile în cure intensive. Favorizând eliminarea excesului de apă din ţesuturi, poate fi folosit în cure de slăbire.
Sucul de grepfruit
Sucul de grepfruit conţine multe minerale, vitamine (C, B1 si B2, PP), enzime, pectină, acid citric etc. Este aperitiv, tonic, depurativ şi antihemoragic. Este indicat în anorexii, dispepsii, oboseală, stări febrile, artrită sau afecţiuni pulmonare. Se administrează în doze de câte trei pahare pe zi, înainte de mesele principale. Se consumă ca atare sau îndulcit cu miere.
Sucul de lâmâie
Conţine acid citric, acid malic, glucide, săruri minerale, oligoelemente, vitamine: B1, B2, B3, A, C, PP. Este răcoritor, bactericid, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, antiscorbutic, remineralizant şi carminativ. Este indicat în infecţii diverse, reumatism, gută, ulcere stomacale, obezitate, ateroscleroză, demineralizare, creştere la copii, diaree, dizenterie, paraziţi intestinali. Se administrează într-o jumătate de pahar de apă îndulcită, numărul de lămâi stoarse crescând progresiv până la 8-10 lămâi pe zi. După o cură de o lună, numărul de lămâi stoarse începe să descrească. Combinaţia de suc de lămâie, morcov, sfeclă şi castraveţi ajută la curăţirea ficatului, a rinichilor şi a vezicii biliare şi în general a organismului de toxine. În perioada folosirii acestor sucuri este indicat să se renunţe la carne şi la produsele care conţin amidon şi zaharuri.
Sucul de mere
Sucul de mere conţine zaharoză, celuloză, pectină, săruri minerale, vitamine: B1, PP, A, C. Acesta este diuretic, tonic muscular, răcoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal. Este indicat pentru problemele de astenie fizică şi intelectuală, anemie şi demineralizare, reumatisme, gută, obezitate, stări febrile, gastrită, ulcer gastric, insomnii, cefalee. Se administrează câte 3-4 pahare pe zi, înainte de masă. Combinat cu alte sucuri mai puţin plăcute la gust, le dă acestora o aromă deosebită.
Comentarii prin facebook