Proprietarii de terase care şi-au achitat datoriile pe anul trecut până la 31 martie 2013 îşi pot prelungi contractele. Plata se va face în avans pe o lună, iar în cazul în care încep lucrările în Piaţa Unirii, vor primi banii înapoi. Ioan Cojocari le-a explicat consilerilor locali că nu se poate altfel, din cauza… „șisturilor”!
În acest an, terasele din Piața Unirii vor putea funcţiona doar dacă proprietarii şi-au plătit datoriile către bugetul local până în 31 martie. Chiar și așa, contractele pot fi încheiate doar pe câte o lună, cu posibilitate de prelungire. Prelungirea contractului nu va fi fermă, ci doar pe o perioadă mai scurtă. Asta, pentru ca în cazul în care începe lucrările de reabilitate, proprietarii să poată primi banii înapoi.
„Aprobările se dau pe baza contractelor vechi, pe o perioadă pe care nu o putem stabili de acum pentru că nu avem de unde să ştim cum vor decurge lucrările de rebilitate a zonei Cetate. Dacă vom ajunge abia în toamnă cu lucrările în Piaţa Unirii, sigur că terasele vor funcţiona pe tot parcursul verii. Dacă întâlnim situri arheologice de unde începem lucrările pe strada Lucian Blaga, Piaţa Libertăţii, respectiv Piaţa Sfântul Gheorghe, vom fi nevoiţi să întrerupem lucrările şi ne vom muta în Piaţa Unirii”, a declarat primarul Robu.
Cea mai tare explicație a venit însă din partea secretarului Ioan Cojocari. Acesta le-a spus aleșilor locali că nu pot fi luați bani în avans pentru terase, din cauza… șisturilor! „Dacă se găsesc șisturi istorice în Piața Libertății, trebuie să mutăm lucrările în Piața Unirii”, a spus „Nea Jean”. Secretarul PMT a confundat siturile cu șisturile și n-a părut deranjat de zâmbetele pe care le-a stârnit declarația sa. Solicitat să explice cum stă treaba, Cojocari a răspuns în stilul caracteristic: „Cu șisturile e ca la Șuștra!”. În satul timișean, „Nea Jean” crește oi.
Comentarii prin facebook