Liceul de Arte Plastice ar putea fi mutat în spații modulare. Chiria lunară de 31.000 de euro i-a determinat pe reprezentanții IȘJ și ai municipalității să apeleze la o firmă din Sibiu, care vine la Timișoara, pentru a prezenta o ofertă.
„Marți sosește la Timișoara echipa de la Sibiu, pentru a definitiva proiectul, ca să vedem și noi despre ce suprafață este vorba. Dacă acest proiect este agreat și de primărie, și de Liceul de Arte Plastice, probabil că vom putea face pasul următor și să discutăm și despre preț și despre alte condiții ale unui contract”, a declarat inspectorul școlar adjunct Francisc Halasz. Acesta spune că, în prima fază, se va merge pe varianta închirierii acestor spații, după care se va decide dacă acestea vor fi achiziționate definitiv.
Construcția spațiilor modulare nu va fi supusă unei licitații, întrucât Halasz susține că sibienii au fost singurii care au depus un proiect la municipalitate în 2009, chiar dacă nici inspectoratul, nici Primăria Timișoara nu a emis vreun anunț în acest sens. „Am contactat direct această firmă, care s-a arătat deschisă pentru o cooperare. Am avut câte o întâlnire și la IȘJ, și la PMT iar în urma discuțiilor, ei s-au declarat dispuși să ne facă o ofertă”, spune Halasz.
Timișorenii au în vedere amenajarea unor construcții modulare și pentru grădinițele PP. 20, PP. 45 și la Centrul Speranța, prin intermediul aceleași firme. Chiria plătită de municipalitate proprietarului clădirii în care funcționează Liceul de Arte Plastice este cea mai mare din Timișoara, în valoare de 31.000 de euro pe lună.
Comentarii prin facebook