Ingrediente pentru zece porţii: 1 kilogram carne de porc, 250 g şuncă presată, 100 ml ulei, 50 g unt, 750 g ciuperci proaspete sau 375 g ciuperci conservate, 100 g făină, 100 ml vin roşu, 50 pătrunjel verde, 500 g sos brun spaniol, 2 g piper, 20 g sare.
Carnea se porţionează în bucăţi, care se bat puţin şi se sărează. Şunca se taie a la julienne. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie în felii; cele conservate se scurg de lichid şi se trec prin jet de apă rece, apoi se taie în felii. Pătrunjelul se spală şi se toacă.
Mod de preparare
Bucăţile de carne se trec prin făină şi se înăbuşă în ulei şi 100 ml de apă. Ciupercile se înăbuşă în unt. Se adaugă şunca şi se continuă înăbuşirea circa cinci minute. Compoziţia formată se adaugă peste carne, împreună cu sosul brun spaniol, piper, sare şi se fierbe totul 15 minute. Spre sfârşit, se adaugă vinul.
Servire
Preparatul se serveşte cu pătrunjel verde deasupra, cu garnitură de cartofi la cuptor.
Cartofi la cuptor
Cartofii se curăţă, se spală, se tăie pe lung în patru, se pun în tavă, se adaugă restul de ulei şi 250 ml de apă, sare şi piper. Se introduc la cuptor, la foc scăzut, pentru 30-45 de minute.
Comentarii prin facebook