Tone de făină, zahăr, mălai, biscuiţi şi paste făinoase expiră în depozitele municipalităţii. Beneficiarii acestor ajutoare nu vin să le ridice, cu toate insistențele celor de la primărie.
Nici măcar jumătate din timișorenii care au dreptul la ajutoare alimentare din stocurile UE nu au venit să-și ia cotele alocate. Primarul Gheorghe Ciuhandu spune că doar 10.000 din cei 24.000 de cetățenii care îndeplinesc condițiile de alocare a alimentelor au venit după ele. Oamenii s-au înghesuit la cozi doar în primele zile, când a început distribuția. Unii dintre cei care nu au mers să-și ia alimentele spun că nu vor să se expună drept cazuri sociale. Georgeta C., din Timișoara, are certificat de handicap și o pensie extrem de mică, dar, cu toate acestea, recunoaște că-i este rușine să meargă să-și ia făina, pastele și celelalte alimente de la UE. „Nu mergem să ne facem de râs acolo. Mai găsesc bani de o coajă de pâine”, spune femeia.
Ca să nu rămână cu produsele expirate, primarul Gheorghe Ciuhandu vrea să împartă restul de alimente în cantitate dublă. „Deoarece, până la această dată, mai puţin de 10.000 de persoane din totalul de 24.000 îndreptăţite s-au prezentat pentru a ridica produsele, am solicitat Consiliului Judeţean Timiş să permită dublarea cantităţilor de produse pentru cei care într-adevăr au nevoie de ele şi vin să le ridice”, a spus Ciuhandu. De aceste ajutoare alimentare, constând în făină, mălai, paste făinoase, biscuiţi, zahăr şi lapte praf, pot beneficia timişorenii care sunt şomeri, pensionarii cu venituri sub 400 de lei şi persoanele cu handicap neinstituţionalizate. Alimentele se ridică de pe strada Ioan Plavoşin nr. 21, lunea şi miercurea, între orele 8.15 și 14.30, marţea, între 15 și 18.30, joia între 8,15 și 17,30, iar vinerea, de la 8,15 la 13,30.
Comentarii prin facebook