Poliţiştii cercetaţi după scandalul de la Deta au case, credite şi maşini, dar totul e păstrat la un nivel la care să nu sară în ochi. Cel mai avut este fostul şef al poliţiei oraşului, care a ocupat această funcţie timp de 11 ani. Acum e internat cu acelaşi diagnostic cu care a mai ajuns de două ori la spital în acest an. De fiecare dată, în momente cheie.
Viorel Goloşie, fostul şef al Poliţiei Oraşului Deta, este cel mai longeviv şef de unitate din Timiş. A ocupat această funcţie timp de 11 ani, iar declaraţia lui de avere arată un trai prosper. Poliţistul are o casă de 154 de metri pătraţi în Deta, cumpărată în 1993, şi una în satul Gherman, de 1.312 metri pătraţi, din 2002. Goloşie mai are în Deta două terenuri intravilane, dar şi 5.000 de metri pătraţi în Gherman. În 2006, fostul şef al Poliţiei Deta şi-a cumpărat un VW Passat, iar în 2008 a adăugat şi un VW Golf. Tot în 2008, el a făcut un credit de 40.000 de lei, anul trecut aducând încă un credit de peste 42.000 de lei. Ilie Copilescu, adjunct al şefului Poliţiei Oraşului Deta, funcţie care nu există în organigrama instituţiei, dar este menţionată în actele de la instanţă, are un apartament şi două maşini, dar şi un credit de 70.000 de lei. Florentin Muşat, de la Poliţia Rutieră, are un salariu care depăşeste cu puţin 25.000 de lei pe ani. În 1999 a cumpărat un apartament în Deta, iar în 2002 şi-a luat prima maşină. În 2008 a cumpărat un alt apartament, de această dată pe numele soţiei, agricultor, cu un venit lunar de 700 de lei. În acelaşi an, Muşat a achiziţionat un teren de 600 de metri pătraţi, dar s-a şi împrumutat de 30.000 de euro. Molnar Attila a trecut în declaraţia de avere din acest an doar un BMW din 1992 şi un credit de 35.000 de lei. A uitat însă să declare un Opel cumpărat în 2006. Fostul şef al Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, se află sub supraveghere medicală, fiind suspect de un preinfarct. Miercuri, acestuia i s-a făcut rău şi a fost dus la spital. „Starea lui s-a stabilizat şi sperăm să nu fie nevoie să îl transferăm la Timişoara. Va rămâne internat cel puţin două zile”, a declarat Iosif Cobzariu, directorul Spitalului Orăşenesc Deta. Acesta susţine că Goloşie are o suferinţă cardiacă mai veche, fiind internat de două ori cu acelaşi diagnostic: sindrom coronarian acut. Sunt însă interesante momentele în care poliţistul a avut nevoie de asistenţă medicală. Prima internare s-a produs în perioada descinderilor DNA în Punctul de Frontieră Moraviţa, când peste 100 de vameşi, poliţişti de frontieră şi chiar un subaltern al său au fost reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări. Viorel Goloşie a fost internat timp de trei zile, din 11 februarie. A doua internare a avut loc la finele lunii mai, la o săptămână după ce, în zonă, fuseseră prinşi mai mulţi contrabandişti.
Ancheta Corpului de Control al şefului Inspectoratului de Poliţie Timiş va fi dublată şi de o anchetă sindicală. „Ceea ce s-a întâmplat la Deta a devenit o campanie destructivă împotriva instituţiei poliţiei. Sindicatul a decis ca, în paralel cu ancheta Corpului de Control, să demarăm propria noastră anchetă. Joi soseşte juristul sindicatului poliţiştilor, Dumitru Coarnă, care va conduce o anchetă paralelă”, a declarat liderul sindicatului poliţiştilor timişeni, Doinel Malcoci.
Comentarii prin facebook