Finantari nerambursabile pentru afaceri din pescuit

Prin Acţiunea 2.1.2. din cadrul axei prioritare 2 a Programului Operaţional pentru Pescuit prin care se alocă fonduri pentru creșterea producţiei prin extinderea sau modernizărea exploataţiilor piscicole existente fiecare proiect depus până în 30 noiembrie 2011 (procesul de depunere este „continuu”) poate beneficia de o alocare financiară nerambursabilă de cel mult trei milioane de euro, termenul de implementare a acestora fiind de până în 24 de luni.
Solicitanţii eligibili sunt agenţii economici (microîntreprinderi, IMM și întreprinderi mari), care au cel puţin un specialist în acvacultură sau o persoană cu experienţă în domeniul acvaculturii de cel puţin cinci ani. Valoarea contribuţiei solicitantului pentru acest apel de proiecte este de 40% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile pentru microîntreprinderi sau IMM-uri şi 70% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile pentru întreprinderi mari cu mai puţin de 750 de angajaţi sau o cifră de afaceri mai mică de 200 milioane de euro.
Prin aceste proiecte se urmăreşte diversificarea producţiei de specii de peşte cu perspective comerciale bune, scăderea impactului negative şi creşterea efectelor pozitive asupra mediului, sprijinirea activităţilor tradiţionale de acvacultură, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de securitate ale lucrătorilor din acvacultură.
Principalele cheltuieli eligibile în cadrul unui asemenea proiect se referă la investiţii pentru refacerea digurilor, canalelor şi infrastructurii de pescuit, construirea şi modernizarea staţiilor de reproducere şi de noi ferme, diversificare produselor obţinute prin acvacultură, creşterea capacităţii de depozitare a peştelui şi a subproduselor din peşte, achiziţionarea de mijloace de transport specifice, a echipamentelor şi instalaţiilor de producere a furajelor, a noi echipamente de pompare, de tehnologii noi şi know-how, achiziţionarea de plase, garduri şi alte echipamente pentru protecţia împotriva prădătorilor, echipamente şi unelte de pescuit, instalaţii şi ambarcaţiuni folosite pentru furajare, tratamente, distribuire şi pescuit.
De asemenea se mai poate achiziţiona teren (în limita a 10% din valoarea totală a bugetului cu cheltuieli eligibile) şi deconta animite cheltuieli (considerate eligibile) care sau realizat înainte de semnarea contractului de finanţare dacă sau făcut cu prevederile legislaţiei privind achiziţiile publice.
Punctajul minim pentru eligibilitatea proiectului este de 65p şi poate fi realizat în funcţie de următoarele criterii de clasificare: relevanţă (30p), calitate şi maturitate (40p), buget (5p), sustenabilitate (10), capacitate de implementare (15p).

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Cuore a spus: (iulie 20th, 2011 at 17:37 )

Programul e o cacialma portocalie iar evaluarile sunt cu dedicatie pentru grofii cotizanti ai partidului. Nu strica un pic de documentare inainte sa popularizati asa ceva.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Cristian Mos

Liderul USR Timiş, Cristian Moş, are o veste bună pentru Nicolae Robu: nu e singurul primar rupt de realitate

USR Timiş îşi continuă campania de-a acoperi cu organizaţii toate UAT-urile din judeţ, în perpectiva alegerilor locale. Ţinta partidului la aceste alegeri este câştigarea preşedinţiei CJ Timiş, dar şi a cât mai multor primării, inclusiv cea a Timişoarei. Nu de alta, dar sunt mulţi primari în judeţ, precum Nicolae Robu, care sunt rupţi de realitate, spune preşedintele USR Timiş, Cristian Moş.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liderul USR Timiş, Cristian Moş, are o veste bună pentru Nicolae Robu: nu e singurul primar rupt de realitate
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

handbal

Poli, încă un adversar de ligă secundă până la Turneul Final 4 al Cupei

Astăzi la sediul Federației Române de Handbal s-au tras la sorți sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin. Deținătoarea trofeului, SCM Politehnica Timișoara, întâlnește Magnum Botoșani în partida decisivă de acces spre al treilea turneul Final Four al competiției la care violeții pot lua parte. În urmă cu două sezoane, Poli ajungea în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli, încă un adversar de ligă secundă până la Turneul Final 4 al Cupei
black-sale_728X90

Social vezi arhiva Social

migranti din Bangladesh

Migranți din Bangladesh, depistati în centrul Timișoarei

Polițiștii locali aflați în patrulare azi-noapte, în jurul orei 03.00, în zona centrală a Timișoarei, au observat două persoane la intersecția străzilor V. Alecsandri cu Eugeniu de Savoya, care au devenit agitate la observarea patrulei. Cele două persoane au fost legitimate, dar nu dețineau documente asupra lor. Din discuțiile cu cei doi bărbați s-a stabilit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Migranți din Bangladesh, depistati în centrul Timișoarei