Vin alegerile: Voda Ciuhandu a iesit in oras!

Ce bine e că vin alegerile şi, odată cu ele, campania electorală! Mai un mic, mai o bere, mai o plasă cu ulei şi zahăr, tot felul de găleţi, brichete, pixuri, brelocuri, ace, brice şi carice. Nu mai vorbim de pensionari, care vor avea parte de revelioane, chefuri, pomeni etc. Şi asta e un mizilic. Dar întotdeauna în campanie se mai asfaltează câte un drum, se mai bagă o canalizare, se plombează o groapă, se face o aducţiune cu apă, se reface un parc etc. Ca să nu mai vorbim că la Timişoara se face şi Parcul Copiilor. Un parc aşteptat de opt ani. Adică o întreagă copilărie. Se poate spune că a existat o “generaţie de sacrificiu” şi printre copiii Timişoarei, generaţia care n-a avut parte de Parcul Copiilor. Noroc cu alegerile de anul viitor, că, altfel, cine ştie dacă se mai făcea şi acest parc.

Mai mult, după trei ani în care a stat închis prin primărie, dacă tot vin alegerile, iese şi primarul Gheorghe Ciuhandu în oraş. Să vadă cum mai arată Timişoara şi la pas, nu doar din goana maşinii conduse de celebrul Vasile, acest Zmărăndescu de Timişoara. Că n-a mai văzut-o de patru ani, de la ultimele alegeri. Şi culmea, arată la fel. Nici mai bine, nici mai rău. Casele cu turnuleţe sunt tot în centru, acvariul la fel. Bine măcar că nu-i mai rău, vorba românului pesimist. Dar străzile? Ei, aici e aici. De aceea a şi ieşit Ciuhandu la plimbare, ca Vodă Cuza pe vremuri. Să vadă cum arată străzile, că nu mai e niciun an până la alegeri.

Însoțit de aparatul foto oficial al primăriei şi de Culiţă Chiş, specialistul numărul unu al Timişoarei în materie de drumuri (o performanţă rară atâta timp cât a terrminat Maşini Agricole), Ciuhandu a luat la pas mărunt şantierele. Chiar de 23 august. A verificat rugozitatea afaltului, cu ochiul fin a măsurat racordările cu clotoidă la curbe, poate chiar şi timpul de picurare a bitumului.
Bineînţeles, a dat şi nişte indicaţii preţioase constructorilor şi… cu asta basta! Ce mai, avem un primar gospodar, preocupat de starea oraşului. Numai bun de votat în 2012. Ca să termine în următorii patru ani proiectele demarate, veşnicul motiv al primarilor care mai vor un al doilea, al treilea sau chiar al cincilea mandat. Cazul lui Ciuhandu. Să numeşti însă proiecte cârpelile şi heirupismele electorale e parcă totuşi cam mult.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

42 comentarii pentru acest articol

inorog a spus: (august 24th, 2011 at 13:49 )

nu noroc cu alegerile, noroc ca nu mai e draganescu prefect, ca daca mai era nici acum nu se facea parcul. marea problema a tipului asta de presa, e ca lumea nu mai crede in el.

secara a spus: (august 24th, 2011 at 13:58 )

Vad ca unicornii astia din primarie inca mai dau vina pe Draganescu pentru parc. Uita ca Orza cu manutza lui a scris in prima varianta a caietului de sarcini despre restaurante, cladiri administrative, etc.

ionut a spus: (august 24th, 2011 at 14:03 )

prieteni .. orasu nu a aratat asa bine niciodata … si chiar arata mai bine decat majoritatea oraselor din tara. asta tinand cont de faptu ca nu am fost favorizati niciodata .. asa cum a fost aradul sau clujul. mi-am pierdut timpu sa citesc tampeniile voasrte. cine va plateste pe voi … descultilor si lingusitorilor ?>

@ secara a spus: (august 24th, 2011 at 14:30 )

da, asa e. urmau sa se faca moluri, retele de restaurante si sedii de banci acolo. iar noi bizonii, chiar urma sa credem asta. secara, secara :)))))))). noroc ca ne-a salvat draganescu :))))))

secara a spus: (august 24th, 2011 at 14:44 )

de ce nu, ca tocmai in perioada aia se finaliza acvariul facut cu autoriazatie de amenajre wc.

@ionut a spus: (august 24th, 2011 at 15:14 )

Vai ce bine arata orașu’!!!
Extraordinar.Mirobolant.Mai mare placerea sa te plimbi prin el.
Prietene, in ce orase ai fost tu in ultima vreme ca sa zici ca al nostru arata bine? Cu ce compari tu Timisoara?
Patetic.

lasa-neeeeeeeeeeee!!! a spus: (august 24th, 2011 at 17:05 )

Nu ti-a ajuns cat te-ai umflat si la propriu si la figurat???Toate neamurile ti le-ai facut milionare,primarie e srl-ul tau,pt un gard tre sa dai spaga mii de euro!!!Rusine,asa sa-ti ajute D-zeu!!!

Marius a spus: (august 24th, 2011 at 21:43 )

Pacat de oras cu asa primar! La ce potential are Timisoara si in ce hal totusi e….inca 4 ani cu Ciuhandu si regresam inca 20! Ce e culmea e ca are acelasi stil de campanie comunista plina de r…t si nimic altceva si oare se vor gasi…oameni care sa-l voteze?

timisoreanul a spus: (august 24th, 2011 at 22:42 )

Mai Ionut, tu esti de undeva din fundul Moldovei. Timisoara arata bine si a aratat bine dintotdeuana. Important este potentilaul acestui oras, care nu se compara cu altele. Ne bucuream acum ca arat mai bine ca si Caracalul?

Miklos for Inorog a spus: (august 24th, 2011 at 23:42 )

Postacii lui Ciuhandu au inceput sa lucreze. Inorogule nu vrei tu sa te muti in tigania din centru construita de cioroi cu ajutorul sefului tau Ciuhand si a lu’ Tata Jean Cojo? Hai mars de pe forumuri ca te cautam imediat si dam de adresa de net a primariei. Parca esti si baut dupa cum mi se pare mie

brandone a spus: (august 25th, 2011 at 07:50 )

eu cred ca fiecare are dreptul sa sustina pe cine vrea, de la ciuhandu pana la robu. apropo, poate imi spune si mie cineva cu ce er fi mai bun robu decat ciuhandu? eu nu am raspuns la aceasta intrebare, dar stiu ca poate da orasul pe mana crstestilor. si atunci sa vezi cum vor portiona astia orasul, la fel cum au procedat si cu fabricile. dar poate ca ma insel. sa fiu inteles: nu tin cu niciunul dintre cei doi…

boncione a spus: (august 25th, 2011 at 08:55 )

Mai @brandone, ori esti bou, ori faci pe boul. Cine a zis ceva de pleasna de robu? Dupa mintea ta ingusta, cine zice ceva de ciuhandu e automat fan robu. Hai mai lasa-ne si nu mai devia discutiile spre fsn, robu, olteni, mitici, etc.

name a spus: (august 25th, 2011 at 09:17 )

@ionut tu chiar nu ai umblat prin tara de poti afirma asemenea tampenie, ori privesti cu ochii inchisi ..din nefericire adevarul e cu totul altul, Timisoara este chiar foarte in urma in comparatie cu alte orase …si nu numai la aspect ma refer.

geanina a spus: (august 25th, 2011 at 09:35 )

@name si ionut… cred ca exagerati amandoi. timisoara nu arata chiar asa de bine, dar nici cum spune name nu e. e unul dintre orasele puternice ale romaniei si asa va ramane, cu plusuri si minusuri. nu toate i se datoreaza ciuhandului… ma refer la rele si la bune. am cunoscut si cujeni, brasoveni, bucuresteni, constanteni care s-au declarat incantati de timisoara. raman la ideea ca si peste 100 de ani migratia va avea loc din restul romaniei spre timisoara si nu invers. orasul e plin de olteni, moldoveni, ardeleni etc. culmea e ca astia se lamenteaza mai mult decat timisorenii de starea orasului. de parca au venit din lux si voluptate la niste desculti sa-i invete cum sta treaba cu civilizatia. sa nu uite oltenii, moldovenii si ardelenii ca aici au co,unitati puternice, ceea ce nu se pune la timisoreni sau banateni. sa-mi spuna si mie cineva despre vreo mare comunitate de banateni in ardeal si atunci mai discutam… de moldova sau oltenia nici nu ma spun.

Cashcheta a spus: (august 25th, 2011 at 15:28 )

ROBU primar

iordanescu a spus: (august 25th, 2011 at 17:19 )

robu fac pariu ca nici nu va candida la primarie! se cumuleaza alegerile locale cu cel eparlamentare si nu o fi prost sa riste aiurea. de fapt nu risca. pierde sigur la primarie. asa ca , iubitor de functii si putere, va opta cu siguranta pt senat.

Simon a spus: (august 25th, 2011 at 18:58 )

nu zice nimeni ca Timisoara e un oras usor de administrat dar si cate cotizatii se strang, la ce sume enorme se aj si multe taxe nu mai aj la Buc ci raman aici, in bugetul local de unde alesii nostri fac ce vor. Sa va dau numai un ex….TelPark….parcari….? suficient de clar?

Almajeanul,comentariul l-am postat de ieri la alt articol a spus: (august 25th, 2011 at 22:23 )

August 23rd, 2011 at 23:04
Eu sunt un cetatean,semidoct,chiar sfertodoct,sunt multumit de cum arata Timisoara,in cei 15 ani de mandat,chiar daca este cel mai prafuit oras,chiar daca zona istorica si centrul este dominat de tigani,chiar daca nu avem centura sud,chiar daca stau in lipovei si inhalez cauciuc,chiar daca orasul e prafuit,chiar daca anumite firme,deraton,drufec,danyflor,si altele prospera si eu traiesc din salariu ca sa pot plati cea mai scumpa gigacalorie din tara,chiar daca parcul uzinei a costat 500.000 de euro,chiar daca acum se iau credite pentru tramvaie noi,credite pe care tot noi le vom plati,chiar daca 3/4 din orasul acesta este reparat de firme de asfaltari ce nu apartin primariei,chiar daca nu avem stadion,sau sala polivalenta,cum are clujul,chiar daca vreo 3 stranduri din Timisoara sunt inchiriate la un pret derizoriu,chiar daca prietenii mei stau pe strazi desfundate,chiar daca nu mi pot duce copii in parcul copiilor,chiar daca blocul in care locuiesc nu a primit bani de anvelopare care oricum costa triplu,pt ca Udrea si Blaga ne-au sabotat,si il saboteaza pe primarul nostru mult iubit si stimat,cu toate aceste considerente,eu ori nu merg la vot,ori voi vota cu actualul primar,care a vrut sa faca mai multe,dar nu a avut suficient timp,a fost sabotat de catre bucuresteni,i-a luat inainte Aradul care de nu ca e gospodar dar fiind finul presedintelui toate se fac de la sine,Oradea,Clujul,intreaga Moldova tot pe aceste criterii,si daca stau sa ma gandesc bine,totusi mica viena arata mult mai bine,decat Craiova,nu mai zic de Caracal,Resita,sau alte orase din Romania,cu cele din Transilvania nu ne putem compara pentru ca ele au avut mai mult noroc,sa ne multumim cu putin dragi timisoreni,lasati ca mai merge asa inca 15 ani,cu actuala conducere…………!!!!!!!! Avem totusi si realizari,malul,celebrul borcan din centrul Timisoarei,traficul cu masina este mai anevoios si locuri de parcare nu sunt,dar vom merge in curand pe Bega,vom calatorii in tramvaie de 2,5 mil de euro bucata,avem taxiuri mai scumpe ca in Bucuresti,si probabil cele mai scumpe din intreaga tara…………. Dar nu primarul este vinovat,ci culpa este comuna,consiliul local,directorii din primarie,guvernele ce in general au sabotat Banatul,si oamenii cu mize mici,………O parte a vinei o are si clasa politica care pana recent nu a reusit sa vina cu o alternativa viabila……………………cat si a cetatenilor mioritici ce se multumesc cu putin,ce sunt hamesiti de clasa politica,si dintr-o lipsa de interes si cultura intr-o inertie sora cu……. suntem condusi de aceeasi si aceasi oameni arivisit,inculti cu mize mici……….. Am citit recent Pestele in Apa de LLosa………………..

Almajeanul,comentariul l-am postat de ieri la alt articol a spus: (august 25th, 2011 at 22:36 )

Evident,sunt ironic in mailul de mai sus,nu voi vota cu Ciuhandu,dupa 15 ani,meritam ceva mai bun,daca crede ca ne poate cumpara cu 5 tramvaie noi,luate pe credit,cu parcul copiilor facut in graba,si cu niste asfalta……… Daca imi aduc bine aminte,pasajul din Calea Sagului a fost refacut in 3 ani,podul peste maria cam la fel,pai dragi compatrioti,Apollodor din Damasc a facut podul peste Dunare mai repede,si asta acum apoximativ 2000 de ani,de Anghel Saligny……..
Trebuie sa deschidem larg ochii,Timisoara este precum Clujul pe cand era primar Funar,este blocat in trecut……… Timisoara merita mai mult mult mai mult,sper doar ca vom iesi masiv la vot,sper doar ca nu vor vota pensionarii pe simplul criteriu ca au gratis ratt,sau au un parculet frumusel in fata blocului? Bloc neanvelopat,parculet facut la supracost etc…………………
Nu mai zic ce arierate sunt la spitale,nu mai zic ce chirii exorbitante se platesc pe scoli,pe spitale de catre Primaria Timisoara,atunci cand plateste chirie Primaria e darnica,dar atunci cand inchirieaza pretul este probabil de 10 ori mai mic…. Toate aceste date ar trebuie facute publice,ar trebuie sa donam toti timisorenii cate un euro,unui institut kpmg,delloite ,etc,de audit celebru ,strain,care sa ne spuna toate aceste scapari,de instante si cum se pierd spatii,sau cum le castiga conationalii nostrii mai farbuiti nu mai zic nimic………..Cat dam pe chirii,cat de putini bani incaseaza primaria din spatiile inchiriate in scoli unor diveri afaceristi?????????????

brandone a spus: (august 26th, 2011 at 07:47 )

@boncione… bou e ala care a calarit-o pe ma-ta ca sa apari tu pe lumea asta…

boncione a spus: (august 26th, 2011 at 08:05 )

Brandone, te numesti cumva Flavius Boncea si esti purtator de cuvant al primariei Timisoara? Dupa limbajul extrem de politicos si elevat, as putea pune pariu ca esti tu.

brandone a spus: (august 26th, 2011 at 08:32 )

@bonicone, nu sunt cine vrei sa lasi tu de inteles ca sunt. vad ca faci referire la limbajul meu, dar tu ma faci inainte bou, spui ca am mintea ingusta. mie imi pari un nesimtit cu un tupeu nemarginit. si, intre noi fie vorba, ala care a calarit-o pe ma-ta chiar a fost un bou. un mare bou. acum nu mai am niciun dubiu.

:) a spus: (august 26th, 2011 at 15:44 )

Uite cum se da aurolacul de gol 🙂

Simerianul a spus: (august 27th, 2011 at 16:00 )

@Geanina
Eu iubesc orasul asta cu bune si rele.
In primul rand nu are rost sa comparam Oltenia,Moldova si Muntenia adica bulgarii acestei tari.
Din pacate prima data trebuie sa mergi in Sibiu,Brasov,Oradea,Cluj ca sa intelegi ce inseamna Ardealul.
Cum sa se dezvolte Timisoara cand toti banii merg la Bucuresti si este invadata de olteni?
In Timisoara rar mai gasesti oameni civilizati cu bun simt si primitori.
De ce?Mai mult de 50% din populatie este formata din moldoveni si olteni!Daca nu cunoasteti nu va dati cu parerea buletinul si locul nasterii spune totul.

White Horse a spus: (august 27th, 2011 at 16:03 )

Frati banateni mai iesiti din casa sa vedeti cum si ce se mai intampla si prin alte orase!
Sperati ca Timisoara sa fie capitala Europeana???Poate atunci cand oltenii si moldovenii vor intra cu pasaportul.

White Horse a spus: (august 27th, 2011 at 16:06 )

Votati ca oltenii sa intre cu pasaport in Timisoara!

geanina a spus: (august 27th, 2011 at 16:18 )

@simerianul
exagerezi din nou. iti spun asta pentru ca, din punctul meu de vedere, vinituri sunt si ardelenii, nu doar oltenii sau moldovenii. asta ar fi un aspect… am si eu buletin de timisoara, dar cunosc multi indivizi si individe cu buletin de timisoara care au un comportament jalnic. in final iti marturisesc ca nu e corect sa ne cataram pe olteni sau moldoveni. ei au avut ghinionul sa fie calariti de rusi sau turci, in timp ce noi am stat sub talba austro-ungarilor. de aici si diferentele. uite, de exemplu bucovina, care face parte din moldova, are carte funciara, ca si banatul. crezi ca li se datoreaza moldovenilor de acolo? iti spun eu ca nu. li se datoreaza austro-ungarilor, care au civilizat bucovineanul precum pe banatean. nicio diferenta. poate ar trebui sa fi mai atent cand arunci cu cuvinte grele asupra altora. in final as vrea sa te rog sa-mi faci un top 5 al cladirilor vechi din timisoara ridicate de stramosii tai timisoreni. daca se regaseste printre ei vreun roman nu mai comentez.

rete a spus: (august 27th, 2011 at 16:22 )

ss

Simerianul a spus: (august 27th, 2011 at 16:28 )

Multe persoane nu cunosc faptul ca Banatul a facut parte din Transilvania incearca sa cauti pe Wikipedia.
Eu cunosc o gramada de timisoreni plecati in Brasov si Cluj si acolo nu sunt considerati venituri.

Simerianul a spus: (august 27th, 2011 at 16:35 )

Pe cand alte orase tac si fac,Timisoara ramane tot la stadiul asta fara locuri de parcare,cladiri care se darama,tzigani care cumpara orasul,acelasi stadion de fotbal+echipa cumparata de un bucurestean,drumuri proaste,gunoaie+curatenie doar in centru etc…as putea continua

geanina a spus: (august 27th, 2011 at 16:45 )

prietene, ca banateanca ar trebui sa am o reactie ostila fata de lipsa ta de cultura generala. banatenii nu au fost, nu sunt si nici nu vor ajunge transilvaneni. ne apropie de ei faptul ca am fost gadilati la boase de austro-ungari. iti marturisesc, fara sa vreau sa te supar, ca nu cred ca stii multi timisoreni care au dat timisoara pe orase din ardeal. sunt multi timisoreni la bucuresti, singurul oras mare din romania spre care migram. apropo de echipa cumparata de un bucurestean/tigan… pai, dragule, unde sunt timisorenii tai de vita nobila? tot moldovenii si oltenii sunt devina? nu mi-ai facut clasamentul celor 5 cladiri construite eminamente de timisoreni, fara ajutorul austro-ungarilor. e greu? eu am rabdare, frumosule simerian.

Simerianul a spus: (august 27th, 2011 at 16:55 )

http://www.banat.ro/academica/plagiat.htm
Daca nu ai inteles pot sa-ti mai trimit un alt site.
Nu doream ca prin aceasta constatare sa insult pe cineva.
Acum ca nu crezi ca cetatenii din Tmisoara pleaca si in alte orase in afara de Bucuresti ar trebui sa-ti fac cunostinta cu ele ca sa ma crezi.

geanina a spus: (august 27th, 2011 at 17:28 )

http://ro.wikipedia.org/wiki/Transilvania
priveste, te rog, prima harta… i se spune harta propriu-zisa a transilvaniei

Simerianul a spus: (august 27th, 2011 at 17:38 )

Am deviat de la subiect!!!!
Harta României, cu Transilvania propriu-zisă (portocaliu închis)
(Banatul, Crișana, Sătmar și Maramureș în portocaliu deschis)
Crisana si Maramures fac parte din Ardeal.
1552, 30 iulie – apărătorii cetății cedează, iar partea centrală și de vest a Banatului a devenit posesiune a sultanului; partea de est, cu populație preponderent românească, așa numitul Banat de Lugoj-Caransebeș, a fost alipită Transilvaniei Etc
Pot sa dau mai multe exemple dar nu conteaza!
Eu cel putin doresc dezvoltarea orasului si pentru asta trebuie sa te raportezi si la COMPETITIE!
Imi pare rau ca m-ai inteles gresit!

geanina a spus: (august 27th, 2011 at 17:41 )

http://www.banaterra.eu/romana/biblioteca_banat/articole/fortiu1.htm

@simerianul… doar patru ani banatul a fost alipit transilvaniei, printr-o nefericita conjunctura. nu mai include banatul alaturi de transilvania, pentru ca nu ai deloc dreptate. adevaratul banat ar trebui sa aiba granita in preajma belgradului. in plus, din banat ar mai trebui sa faca p[arte trei sau patru localitati kci din ungaria… citeste aici daca ai nervi cu diacrtitcile. banatenii/timisorenii adevarati stiu ca banatul nu are nicio treaba cu transilvania.

geanina a spus: (august 27th, 2011 at 17:49 )

http://www.banat.ro/academica/Transilvania.htm

am gresit, e vorba despre o perioada de 7 ani in care banatul a apartinut transilvaniei. este aceiasi sursa data si de tine.

geanina a spus: (august 27th, 2011 at 17:56 )

@simerianul…
gata, simeriene, nu mai ai replica? cel mai frumos ar fi sa-ti inveti locul, dupa care poti sa-i jignesti pe ceilalti. si eu sunt din timisoara/banat, dar imi place sa stiu cate ceva despre locul in care m-am nascut. in plus, daca nu am dreptate, recunosc si incerc sa invat.

Simerianul a spus: (august 27th, 2011 at 18:28 )

Tousi pana la urma am avut dreptate sau nu?Istoria nu minte,nu am specificat timpul.Din pacate nu ai inteles unde am vrut sa ajung.Poate tu crezi ca Timisoara are mai multe in comun cu Iasul si Craiova decat cu Sibiul si Clujul care dupa parerea mea ar fi grav.
Incercam sa subliniez ca de-a lungul timpului istoria Banatului s-a intersectat cu cea a Ardealului si ca au multe in comun.
Sicer?Am avut timp multi ani sa aflu de ce este in stare moldoveanul si olteanul,daca la asta te referi.Asa ca scuza-ma ca ma consider superior nesimtirii si tupeului.

Simerianul a spus: (august 27th, 2011 at 18:33 )

Am putea sa continuam asa la nesfarsit dar nu cred ca ar avea sens din vreme ce nu vrei sa accepti altceva(chiar realitatea).Iti doresc o zi buna!

geanina a spus: (august 27th, 2011 at 18:33 )

@simerianul…
am inteles, nu sti sa pierzi. nu e o tragedie, nu esti primul si nici ultimul. daca cunosti atat de bine istoria, te intreb daca tu crezi ca banatul are ceva in comun cu bucovina. de fapt, iti spun eu… are in comun la fel de multe lucruri ca si cu transilvania. ma repet, nu mai cataloga la modul generalist, pentru ca nici banateni si nici ardelenii nu se puteau mandri cu dramul de civilizatie in plus pe care il au daca nu erau calcati in picioare de austro-ungari. romanii erau slugi la astia. dar ma gandesc ca sti…
ideea e ca banat e una, iar transilvania e alta. la fel cum e moldova sau oltenia. mai apropiati am fost de crisana, de aici si denumirea regionala banat-crisana. dar ma gandesc ca stiai.

Simerianul a spus: (august 27th, 2011 at 18:59 )

Am pierdut la Loto probabil din cauza ca nu joc.Eu am vizitat Moldova si Oltenia si nu doresc la nimeni.Daca tu te simti apropiata de Bucovina(probabil de apa Bucovina la 5l)nu am nici o problema.Voi respecta oltenii si moldovenii atunci cand nu vor mai fi sustinuti financiar de Ardeal ca pana la urma sa nu uitam aici se afla aurul,gazele naturale,carbunele,sarea,marmura,fierul etc.
Asa ca permite-mi sa-mi doresc Ardealul liber si puteti ramane voi cu Bucovina si cine mai vreti.
Mi-a facut placere!

geanina a spus: (august 27th, 2011 at 19:45 )

@simerianul
prietene, te pierzi in detaliile tale. iti spune ceva conceptul de carte funciara? ma gandesc ca nu. daca esti ardelean si te-ai simtit asta e. pentru mine esti la fel ca un moldovean sau oltean, ceea ce nu inseamna ca e rau. daca o dam in granite, ca banateanca imi doresc sa fie trasate astfel in cat sa nu mai intre picior de ardelean, oltean sau moldovean. dar, sincer vorbind, nu-mi doresc asa ceva. vad ca tu da, dar dupa cum le trasezi tu. spui VOI cand de fapt faci si tu parte dintre cei sositi in banat pentru a trai mai bine. ca doar nu ai venit sa ne inveti tainele ardealului.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei. SCM USV va primi vizita campioanei Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.30, în Ronaț. Precedenta înfruntare de la Timișoara, dintre cele două echipe, a însemnat un meci cu 95 de puncte. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Top