Au pregătit cele mai gustoase mâncăruri tradiţionale şi s-au întâlnit să se mândrească cu ele. Studenţii tunisieni de la Timişoara s-au întâlnit marţi seara pentru a-şi aminti aromele de acasă. Fiecare a preparat o prăjitură sau un fel de mâncare, pe care le-au împărţit, apoi, prieteneşte.
Din meniu nu au lipsit creveţii, somonul, cous-cous-ul cu carne de miel, diverse foetaje sau prăjiturile cu lămâie. Zaouia Ons şi Jarraya Rym, amândouă studente în anul II la Farmacie, spun că gătesc tradiţional doar la evenimente speciale. „Din fericire găsim aici toate ingredientele. Dar preparăm mâncare tradițonală la sărbători sau când ne întâlnim cu prietenii”, povestesc fetele. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Ligii Tunisienilor din România, structură care grupează studenţii şi membrii comunităţii tunisiene şi care va fi lansată oficial, la Timişoara, pe 14 ianuarie. Potrivit preşedintelui asociației, Souhaiel Hadiji, în acest moment, în România numărul studenţilor tunisieni trece de 1.600. “Majoritatea se găsesc în Cluj, Timişoara, Iaşi, Bucureşti, Constanţa şi Arad”, a declarat preşedintele Ligii Tunisienilor. Vicepreşedintele organizaţiei, Drira Ouassim, explică faptul că Liga Tunisienilor nu este doar o punte scriptică între România şi Tunisia, ci va fi un organism cu acţiuni cât se poate de concrete. “Scopul nostru este să promovăm specificul culturii tunisiene prin intermediul studenţilor noştri, dar în acelaşi timp vrem să promovăm România în Tunisia, să atragem tinerii să vină la studii aici, să îi sprijinim în acest demers. Pe viitor sperăm să putem iniţia inclusiv schimburi de studenţi sau stagii bilaterale de pregătire”, a spus Ouassim.
Comentarii prin facebook