TelPark mai scump si mai lung, din 2012

Consilierii locali timişoreni au votat, marți seară, pentru modificarea regulamentului de parcare cu taxă TelPark. Abonamentele se vor scumpi, iar în zona pieţelor agroalimentare şi pe mai multe străzi din centrul Timişoarei nu se va putea staţiona mai mult de două ore.
În zona pieţelor, cei ce-şi vor parca maşinile vor plăti şi sâmbăta, între orele 8 și 13. Plătitorii de Telpark nu vor fi nevoiți să plătească pentru parcarea maşinilor până la ora 19, cum prevedea iniţial proiectul, ci tot până la ora 17, ca până acum. În plus, ei nu vor plăti şi sâmbăta pentru parcare, asta dacă nu se află în zona pieţelor. Proiectul de hotărâtre a trecut cu 21 de voturi “pentru” şi doar unul “împotrivă”. Modificările vor intra în vigoare de la începutul anului viitor.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Mircea a spus: (noiembrie 29th, 2011 at 20:34 )

Si cu banii ce fac? Asta n-au mai inclus pe regulment? Bataie de joc e Telparku administrat de nevasta lu Ciuhandu ca doar afacerile se fac in familie

@mircea a spus: (noiembrie 30th, 2011 at 09:05 )

ticalos securist ce esti! ce treaba are nevasta primarului cu societatea consiliului local? bata te Dumnezeu sa te bata pe tine si familia ta securist imputit ce esti! Dumnezeu nu bate cu bata, ordinarule!

giumbo a spus: (noiembrie 30th, 2011 at 09:29 )

@mircea
nu-L invoca pe Dumnezeu cand e vorba sa arunci cu blesteme despre oameni! poate ca primul Mircea se insala, dar nu poti sa-i doresti asa ceva, mai ales daca crezi in dumnezeu.

ciprius a spus: (noiembrie 30th, 2011 at 10:27 )

bai bou le nu te lua tu de altii …omul are o problema si poate sa si-o exprime pentru ca este o tara libera.
ca nu se face nimic cu banii de la telpark si ajung in buzunarele celor de la primarie are dreptate

uraaaa a spus: (noiembrie 30th, 2011 at 13:21 )

Ce ma bucur!!! De mult asteptam o veste asa de buna!!! Ce rost mai are sa facem parcari noi, supraetajate, subterane cand putem sa marim telparkul!!! Sper sa creasca si tractarile!! Noi taranistii suntem madrii de inca o fapta buna a primariei! Multumim domnule Ciuhandu! Ciuhandu reales la al 4 mandat!

tm a spus: (noiembrie 30th, 2011 at 15:20 )

Timisoarenii is prosti ca mai platesc telpark. Sa vina jigodia de ciuhandu cu toti consilierii care au votat si sa prezinte situatia financiara la ADP.

ionel a spus: (noiembrie 30th, 2011 at 15:26 )

Consilieri voteaza cu capu mic, ca doar pe ala il au care sa gandeasca pentru ei. Ii doare in p-la ca doar ei primesc abonamente moca de la ADP. Sa va duceti dracu cu tot cu Ciuhandu in frunte. Toti retardatii care nu sunt in stare de nimic, fac politica. Parca CL ii pus in slujba timisorenilor

tm a spus: (noiembrie 30th, 2011 at 17:56 )

Deontolgia spune:
30 noiembrie 2011 la 13:15

Ma intreb retoric de ce nu a fost intrebat domnul primar,de catre ziaristi cu privire la acest subiect????
Silentzio Stampa??
Dupa ce atatia ani au scris de adevarul cei de la Opinia Portocalie vireaza spre actualul executiv ca asa veni ordinul…………….
Nu ma mira dupa astfel de interviuri societatile primariei sa cumpere reclama in aceasta fitzuica!

Primăria Timişoara şi-a falimentat societatea de drumuri
Falimentul fraudulos a fost descoperit de Curtea de Conturi
Autor: MIRCEA OPRIS
Exclusiv
pentru jurnalul.ro
28 noiembrie 2011
Twitter
Facebook
Email
Imprimă

Curtea de Conturi Timiş a dat primul verdict: Primăria Timişoara, complice la falimentarea penală a So­cie­tăţii Drumuri Municipale SA, la care este acţionară.

După o stratagemă bine gândită şi o serie de paşi premeditaţi, Cornel Bota, fostul director al Societăţii de Drumuri Muni­cipale SA (SDM), un personaj plin de conexiuni politice, a lăsat Primăria Timişoara cu mai multe găuri la bugetul local. La plecarea din funcţie, acelaşi subordonat al municipalităţii a mai pasat administraţiei publice locale şi o groază de datorii. Cornel Bota a preluat SDM SA, în plin avânt economic, iar la plecare a lăsat-o în pragul falimentului şi într-o mizerie juridică de nedescris. Toate acestea sunt susţinute de experţii de la Curtea de Conturi Timiş, negru pe alb, într-un raport de peste 50 de pagini. Şi, nu doar despre Cornel Bota, ci şi despre „complicii” săi, consilierii locali, şi nu numai!

Societatea de Drumuri Municipale Timişoara aparţine municipalităţii, în totalitate, de mai bine de 200 de ani. Până la nivelul anului 2001, „firma a avut o activitate profitabilă de interes public local, cu influenţe majore asupra bugetului municipiului Timişoara”. Exact aşa scrie în Raportul Curţii de Conturi Timiş, finalizat în urmă cu mai puţin de o lună. Documentul mai scoate în evidenţă un lucru interesant: mierea şi laptele a curs la bugetul local, până în momentul în care societate publică, condusă de Cornel Bota, a decis că e bine să externa­lizeze cea mai profitabilă afacere a instituţiei, şi anume semnalizările şi marcajele rutiere.

Practic, aşa cum a constatat Curtea de Conturi, cu tot cu mentenanţă, o afacere de cel puţin 2 milioane de euro pe an! Aşa se face că, prin complicitatea unor consilieri locali, jucăria a fost pusă în mişcare printr-o hotărâre a Consiliului Local Timişoara, „total ilegal, abuziv şi nestatutar, care a avut drept consecinţă afectarea gravă a intereselor publice ale comunităţii”. Şi asta apare tot în acelaşi raport cu antet al Curţii de Conturi Timiş. Consilerii locali, mandataţi de timişoreni să vegheze la patrimoniul comunităţii şi la bunul mers al oraşului, s-au complăcut şi au pactizat cu interese meschine, în detrimentul Timişoarei.

Rocada mică
Pe scurt, în 2001, Consiliul Local Ti­mişoara a hotărât ca SDM SA să in­tre, cu o cotă de 35%, „adică cu în­trea­ga secţie de semnalizări rutiere şi cu know-how-ul acumulat”, într-o so­cietate nou-înfiinţată, recte SC Ro­sign SRL. În aceeaşi firmă figurau, la vremea respectivă, şi timişorenii de la SC Elba SA (35%) şi SC Macropus SRL, dar şi SC Rassco Trafic SRL din Bucureşti. În secunda doi, imediat după externalizare, SC Rosign SRL a primit cadou, tot de la Consiliul Local Timişoara, cu aceleaşi complicităţi mârşave şi perverse, o exclusivitate de 15 ani pe tot ce înseamnă marcaje, semnalizări şi semaforizări în oraşul de pe Bega! Adică, monopol, până în 2016!

Total ilegal şi abuziv, întrucât actul normativ încalcă cea mai elementară regulă de bun-simţ a eco­nomiei şi concurenţei de piaţă! În fine, cu sacii în căruţă, „într-un mod absolut premeditat”, Cornel Bota, directorul SDM SA, începe mutările de şah. În primă fază, subordonatul şi angajatul Primăriei Timişoara pune piciorul de persoană fizică în SC Rosign SRL prin intermediul soţiei sale, care primeşte acţiuni din cota celor de la SC Elba SA. In secondo tempo, Cornel Bota cere înstrăinarea acţiunilor deţinute de SDM SA în Rosign SRL, în favoarea SC Elba-Com SA. Pe scurt, aruncă pe masă un raport de evaluare, întocmit de SC Consultim SA, pe genunchi dacă nu la marele mişto, iar toată lumea cade pe spate la preţul de aproape 218.736 RON.

Asta, în contextul în care numai dividendele Rosign SRL, în perioada 2003-2005, au fost de fix 427.646 RON. Ca să nu mai vorbim că, până în 2010, firma de semnalizări rutiere, ruptă din sânul statului român, a derulat un volum de plăţi de 40,6 milioane RON. Adică, 10 milioane de euro!

Rocada mare
Conform planului, de-a lungul anilor, acţionariatul de la SC Rosign SRL s-a tot schimbat, încet-încet, până ce cărţile au fost făcute, evident, în favoarea lui Cornel Bota, care, de această dată, prin fiul său, a ajuns să deţină controlul Rosign SRL. În traducere liberă, afacerea Rosign, în care statul a pierdut un purcoi de bănet de ordinul milioanelor de euro, a fost croşetată cu Cornel Bota, în calitate de director la SDM SA, iar, de cealaltă parte, cu familia Bota, în postura de acţionar la Rosign SRL negru pe alb, Curtea de Conturi Timiş spune: „Suspiciunea asupra caracterului premeditat al tranzacţiilor, înstrăinate nelegal de SDM SA, în interes propriu, rezultă clar din analiza modului de cesiunare a părţilor sociale”! Mai mult, „vânzarea părţilor sociale ale statului român s-a făcut la un preţ nerealist şi la un an de la întocmirea raportului de evaluare, fără a se ţine cont de cifra de afaceri a Rosign SRL”.

Normal, la asemenea constatări, Curtea de Conturi Timiş a sesizat şi organele penale în drept nu doar împotriva fostului director al SDM SA, care a şters putina când s-a îngroşat gluma, ci şi împotriva unor consileri locali şi membri ai Consiliului de Administraţie care au votat, din motive şi considerente ştiute numai de ei, întreaga schemă financiară care a prejudiciat bugetul oraşului.

În episodul următor vă vom arăta cum, într-un mod similar, Consiliul Judeţean Timiş a făcut în aşa fel încât societatea sa de drumuri să încapă, pe te miri ce, pe mâna austriecilor de la Strabag. Nu de alta, dar contractele de infrastructură ajung oricum la firmele clienţilor politic

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

CJT cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt

Administrația județeană oferă aproape 800.000 de lei pentru cumpărarea unei ambulanțe speciale destinate transportului de persoane înalt contagioase. Finanțarea se face cu bani europeni nerambursabili, iar acum este în curs de derulare licitația pentru cumpărarea autospecialei. Consiliul Județean va dota ISU Timiș cu prima autospecială de transport persoane înalt contagioase. Autospeciala va fi achiziționată cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJT cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt
Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Două câştigătoare de cupe europene vor juca la Cupa Poli 75

SCM Poli Timişoara dispută la finalul acestei săptămâni ultimele meciuri de verificare înaintea startului de campionat. Acestea vor avea loc la sala Constantin Jude, vineri și sâmbătă, cu ocazia tradiționalului turneu intitulat Cupa Poli. Echipe din trei țări participă la competiţie, între care și o fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, actuala Champions League. R.K....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două câştigătoare de cupe europene vor juca la Cupa Poli 75
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

combină frigorifică Beko

Combină frigorifică Beko: avantaje și dezavantaje ale mărcii

Necesitatea de a cumpăra unei combine frigorifice apare rareori, deoarece un astfel de echipament este achiziționat în așteptarea unei funcționări pe termen lung. De aceea, ar trebui să abordezi cu atenție alegerea unității – trebuie să acorzi atenție dimensiunii, capacității și capabilității produsului, să compari prețul cu bugetul alocat pentru achiziție. Un bun raport calitate-preț...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Combină frigorifică Beko: avantaje și dezavantaje ale mărcii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O parte dintre elevii timișoreni vor avea parte și în acest an de ore de curs făcute după-amiază, pentru că actualele spații de învățământ nu oferă locuri pentru ca toți să învețe dimineața. Printre cele mai afectate școli sunt câteva cu nume grele din oraș. Unii dintre elevi sunt fericiți doar pentru că vor avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul an școlar aduce ore de după-amiază pentru unii elevi din Timișoara. Vor fi probleme mari și cu creșele și grădinițele
Administrația județeană oferă aproape 800.000 de lei pentru cumpărarea unei ambulanțe speciale destinate transportului de persoane înalt contagioase. Finanțarea se face cu bani europeni nerambursabili, iar acum este în curs de derulare licitația pentru cumpărarea autospecialei. Consiliul Județean va dota ISU Timiș cu prima autospecială de transport persoane înalt contagioase. Autospeciala va fi achiziționată cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJT cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt
Timișoara are două proiecte importante, pe fonduri europene, destinate unităților din domeniul sănătății. Ambele erau/sunt în pericol de a fi ratate, din cauza accesului pe șantier. Dacă la Clinica Balneo situația e mult mai clară, la Clinica ORL, unde primăria se ”luptă” cu clanurile țigănești, situația e ceva mai încurcată, spune Cosmin Tabără, viceprimarul care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarul Timișoarei comentează lupta lui Lațcău cu clanurile țigănești: Nu e o luptă, e o chestiune de bun simț
SCM Poli Timişoara dispută la finalul acestei săptămâni ultimele meciuri de verificare înaintea startului de campionat. Acestea vor avea loc la sala Constantin Jude, vineri și sâmbătă, cu ocazia tradiționalului turneu intitulat Cupa Poli. Echipe din trei țări participă la competiţie, între care și o fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, actuala Champions League. R.K....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două câştigătoare de cupe europene vor juca la Cupa Poli 75
Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, consideră că e prematur să se discute despre eventuale candidaturi din PNL pentru a obține… candidatura pentru postul de primar. El spune că în partid nu s-a discutat despre așa ceva, nu a fost lansată nominal nicio candidatură ”pe persoană fizică”, dar prin ceea ce a declarat a și exclus deja...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără, deocamdată nu vrea candidatură pentru postul de primar: E prematur  să facem acum o luptă internă în partid
În perioada 16-30 septembrie, la Dumbrăvița va avea loc a doua ediție a Simpozionului de sculptură sudată – Dumbrăvița 2022 , eveniment organizat de către Filiala din Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Primăriei Dumbrăvița, la care vor participa sculptorii Darius Hulea, Sorin Purcaru și Bogdan Nueleanu. După succesul de anul trecut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment deosebit de artă vizuală: simpozion de scupltură sudată la Dumbrăviţa
Aproape 5.500 de noi cazuri COVID și 24 de decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.485 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.015 mai puține față de ziua anterioară....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ COVID. 18 august. Scădere importantă a numărului de noi cazuri, însă în Timiş sunt cinci focare
Top