Un maestru al esteticii din farfurie este, fără doar și poate, Asen Asenov, maestrul bucătar al singurului restaurant de cinci stele din Timișoara. Restaurantul Belvedere, de la Hotel Timișoara, a fost inaugurat, oficial, vineri seară.
Un loc rafinat al delicateselor culinare meridionale cu un twist contemporan, spun amfitrionii Restaurantului Belvedere. Maestrul bucătar Asen Asenov propune un pelerinaj al savorii pe harta artei culinare mediteraneene, o bucătărie deopotrivă a intuiţiei, a naturii şi a sofisticatului echilibru contemporan. Din meniu nu lipsesc bucatele cu specific armean sau bulgar, deși, așa cum spune Asenov, cel mai mult e vorba de intuiție. De un rafinament intuitiv au avut parte cei care s-au bucurat primii de deliciile pregătite de bucătarul bulgar: ruccola cu gorgonzola și pară coaptă, reducție de vin de Porto peste carne de rață, mousse din morcov cu portocală, iar la desert, arome cu caramel și ciocolată. „Este un moment de referinţă, în contextul amplu al reconceptualizării şi reamenajării întregului complex hotelier, printr-o investiţie majoră, de 10 milioane de euro”, declară Emil Cristescu, vicepreşedinte Bega Grup. Cu o arhitectură prietenoasă și elegantă, Restaurantul Belvedere are 130 de locuri, care fi configurate cu o mare maleabilitate. Cea mai spectaculoasă perspectivă asupra promenadei istorice a Timişoarei, dar şi o provocatoare colecţie de artă contemporană alcătuiesc spectacolul vizual care îl însoţeşte pe cel gastronomic.
Foto © sen
Comentarii prin facebook