Cât câştigă fotbaliştii din lotul lui Poli? Dar antrenorii? Membrii conducerii? Sunt răspunsuri pe care le ştie foarte puţină lume, chiar dacă toţi angajaţii de la Poli sunt plătiţi exclusiv din bani publici, primiţi de la Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean.
La finalul trecut a fost prezentat un raport oficial conform căruia, în turul campionatului, Poli Timişoara a cheltuit 3,7 milioane de lei, din care 1,98 milioane cheltuieli salariale. Transparenţa, în aceste condiţii, nu este totală. Dacă în fotbalul mare există informaţii precise despre cât câştigă vedete precum Messi, Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic sau Totti, când vine vorba despre jucătorii lui Poli, plătiţi din bani publici, datele despre contractele lor lipsesc cu desăvârşire. Situația este similară âşi în ceea ce priveşte staff-ul tehnic şi conducerea.
Totuşi, din unele surse apropiate clubului timişorean, am aflat valoarea aproximativă a unor contracte din lotul lui Poli. Cel mai bine plătit jucător din lotul pregătit de Valentin Velcea este Ovidiu Petre, care va încasa, lună de lună, contravaloarea a 3.500 de euro. Al doilea în top este Adrian Poparadu, cu 3.000 de euro, în timp ce treapta a treia a clasamentului este ocupată de Silviu Bălace, Petre Goge şi Aleksandar Petrovic, cu câte 2.500 de euro în fiecare lună.
Câte 2.000 de euro încasează Shakjir Redjepi, Florin Nohai şi Marko Marovic. Foarte bine plătit este şi Mihai Gherasim, portarul care nu a evoluat nici măcar un minut pentru Poli, dar a încasat în fiecare lună aproximativ 1.500 de euro, în timp ce juniorii lui Poli, apropiaţi ca vârstă de el, câștigă infima sumă de 180 de lei. Prost plătiţi în comparaţie cu ceilalţi jucători sunt cei care formează lotul „ACS Recaş”, cu golgheterul Cristian Boldea în frunte, care câştigă în jur de 800 de euro, de mai bine de patru ori mai puţin decât Ovidiu Petre, şi de două ori mai puţin decât Gherasim.
La nivelul staff-ului tehnic, cel mai bine plătit este Valentin Velcea, care are şi cel mai mare contract dintre angajaţii lui Poli. Antrenorul care a promovat cu Poli şi acum un an se bucură de o remuneraţie lunară de 4.000 de euro, în timp ce secunzii săi, Cosmin Petruescu şi Adrian Stoicov, se mulţumesc cu aproximativ 1.000 de euro. Antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori câştigă 1.500 de lei impozabili în fiecare lună. Puţin peste 1.000 de euro, în jur de 5.000 de lei, câştigă şi Călin Rosenblum, care este şi pe statul de plată al LPS Banatul, de unde mai încasează un salariu frumos, în calitate de director sportiv.
Fotbaliştii, membrii staff-ului tehnic şi cei din conducerea clubului încasează şi prime, dar doar când echipa câştigă. Valoarea unei prime la victorie este de 500 de euro, indiferent că este obţinută pe teren propriu sau în deplasare. Din cei 500 de euro se scad însă 200, cpuşi deoparte pentru a completa bugetul alocat primei de obiectiv, dacă Poli va promova. Fotbaliştii care nu sunt din Timişoara beneficiază şi de cazare gratuită din partea clubului, unii dintre ei având apartamente închiriate (cei cu familie), alţii locuind la hotelul Politehnicii din centrul oraşului.
Comentarii prin facebook