Alfred Simonis vrea sa castige Primaria Timisoara chiar in 2016!

freddy simonis

freddy simonis

Consilierul local PSD Alfred Simonis (28 ani) vrea să ajungă primarul Timişoarei. Freddy, așa cum îl ştiu prietenii şi colegii de partid, crede că marele pas ar putea fi făcut chiar în 2016! Simonis a avut o ascensiune rapidă în partid, trecând pe rând la mai multe funcţii de conducere din rândul tineretului şi ajungând recent vicepreşedinte şi la seniori. Director administrativ la aeroport, despre Freddy se spune că este unul dintre cei care au făcut jocurile la ultimele alegeri ale organizaţie municipale PSD Timişoara.

Cine este Afred Simonis? Cum îl caracterizaţi în câteva cuvinte?
Nu îmi place să vorbesc despre mine, urăsc chestia asta. Cred că aş spune însă că este un tănăr întreprinzător căruia i-a plăcut de foarte mic să se implice în viaţa civică. Este un tânăr cu realizări pe plan politic şi cam atât…

Ce realizări aveţi?
Sunt de şase ani preşedinte al organizaţiei TSD Timişoara, iar acum, vicepreşedinte PSD Timişoara, ales în urmă cu o lună, cu al treilea număr de voturi. La 16 ani m-am înscris În PSD, am 12 ani de când sunt membru. Destul de repede am fost promovat în structurile de conducere. La liga elevilor am fost vicepreşedinte, apoi preşedinte, secretar general la tineret şi preşedinte.

De ce aţi intrat în PSD? Ai avut un model?
Modelul e Ion Iliescu, nu există un politician de stânga de o asemenea însemnătate care să-mi fi putut fi model…

Adrian Năstase…
Da, şi Adrian Năstase, amândoi. Dacă ne referim la Adrian Năstase, nu trebuir să ne referim la lucrurile rele, nu contest că pot fi şi multe lucruri rele. Perioada în care Adrian Năstase a condus această ţară a fost cea mai fructuoasă, cea mai bună din punct de vedere economic şi nu numai.

Victor Ponta…
Poate fi şi Victor Ponta un model, dar nu mă pot încă pronunţa, e de prea puţin timp premier. Mai are încă de demonstrat.

Părinţii erau fani PSD?
Tatăl meu pe vremea aceea era mare fan PDSR. Poate de acolo mi s-a tras atracţia faţă de stânga, faţă de Ion Iliescu, de Adrian Năstase. Mama era fan Constantinescu, cu CDR. Erau discuţii în familie, dar nu cea grav.

Sunteţi consilier local. Din această postură cum apreciaţi activitatea primarului Nicolae Robu?
Fără să cunosc foarte bine vechea administraţie, consider că primarul Robu este un om bine intenţionat, cu viziune faţă de oraş. Cred însă că şi domnul primar trebuie să demonstreze încă trei ani. Timişorenii vor să vadă realizări.

Pe o scară de la 1 la 10 ce notă îi daţi lui Robu?
(Râde) Nu m-am gândit niciodată să dau note, un 8,5, poate chiar 9.

O notă pentru viceprimarul Traian Stoia…
Domnul Stoia s-a pliat foarte bine pe postul de viceprimar. Fiind de vârste diferite, putem avea puncte de vedere diferite. E un tip care se ocupă de o parte din primărie de care vechea administraţie nu se prea ocupa. Îi dau 9, că e din partea PSD.

Sunteţi mândru că sunteţi contemporan cu fraţii Cristescu? Viceprimarul ne sugera tuturor că am trebui să fim…
(Râde) Cred că acea afirmaţie se referea mai degrabă la faptul că ar trebui să apreciem mai mult oamenii de afaceri. Eu nu sunt mândru că sunt contemporan cu niciun om de afaceri din România.

Ce notă îi daţi domnului Bojin pentru prestaţia de la CJT?
Domnul Bojin se mişcă foarte bine în poziţia de preşedinte la CJT. I-aş da un 9,5.

Sunteţi director administrativ la aeroport. Sunteţi specialist în avioane? Ce v-a recomandat pentru această funcţie?
Faptul că sunt director administrativ la aeroport nu înseamnă că trebuie să mă pricep la avioane. Avioanele sunt doar o mică parte din ce înseamnă Aeroportul Internaţional Timişoara. Eu mă ocup de tot ce înseamnă partea administrativă, de curăţenie, de întreţinere.

Ce aţi găsit la aeroport?
Aeroportul nu era în forma cea mai bună atunci când am venit noi. Foarte multe chestii au fost lăsate de izbelişte. A trebuit să muncim foarte tare ca să ajungem cât de cât la un nivel bun.

Aţi declarat, la un moment dat, că în zece ani vreţi să ajungeţi primar. Era o glumă?
Era o glumă făcută în plen, dar asta nu înseamnă că nu mă pot pregăti pentru această funcţie. Ştiţi ce, zece ani e cam mult, poate reuşesc mai devreme să ajung primarul Timişoarei. M-au criticat colegii de partid că am spus că peste zece ani o să-l schimb pe domnul Robu. Poate fi însă şi mai repede. Poate că e momentul să câştige la Timişoara şi un primar de stânga, un primar social-democrat.

Ce relaţie mai aveţi cu Dorin Cândea? În 2009 se vorbea că v-a sechestrat, acum sunteţi colegi de partid. Aţi bătut palma după sechestrul din 2009?
Mă mir că ştiţi aşa ceva… De fapt nu a fost aşa. Sunt destul de complicat de sechestrat. Nu cred că putea Cândea să mă sechestreze pe mine, cu toată puterea portocalie pe care o avea. A fost un incident, între tururile I şi II ale alegerilor prezidenţiale din 2009. A fost un schimb de replici mai dur…

V-aţi înjurat?
Ne-am înjurat reciproc. A fost o discuţie mai aprinsă. I-am spus să-şi vadă de treaba lui cu Băsescu, eu o să-mi văd de treaba mea cu Geoană.

Atunci era vorba despre un anti-miting al tineretului PSD. Aţi mai organizat acea contra-manifestaţie?
Nu am mai organizat-o, dar nu din cauza lui Cândea. Acesta era dezinformat, nu voiam să facem miting, voiam să lipim nişte afişe atipice cu Băsescu. El a încercat să ne determine să nu mai lipim acele afişe. Nu a reuşit, aşa că am lipit toată noaptea fişe cu „România se scufundă”.

A încercat să mă convingă că nu e bine ce fac, după care a ridicat uşor tonul. Am ridicat şi eu tonul. Ne-am ciondănit. Probabil el se aştepta să fiu tot emoţionat când îl văd pe marele Cândea, dar s-a înşelat. I-am zis să-şi vadă de treba lui că, în câteva zile, pierd alegerile. Nu le-au pierdut, deşi eu şi acum cred că Băsescu a pierdut alegerile cu Geoană. De atunci nu l-am mai văzut niciodată pe Dorin Cândea.

Se spune că l-aţi fi „ajutat” pe Radu Ţoancă să nu mai iasă vicepreşedinte la PSD Timişoara. Care este adevărul?
O, nu. E o informaţie care a circulat în mediile politice, dar la acele alegeri am încercat ca atât eu, cât şi echipa mea de la tineret să obţinem cât mai multe voturi. Mă interesa foarte puţin de ceilalţi. Eu urmăream doar să ies vicepreşedinte şi alţi patru tineri să ajungă membri în biroul de conducere. E mult spus că Ţoancă a pierdut din cauza mea. Radu a obţinut un număr suficient de mare de voturi, a fost foarte aproape sub linie, dar nu a intrat. Nu cred că a fost vina mea.

Aţi avut funcţii importante, până la 28 de ani, preşedinte la tineret, consilier local şi acum director administrativ de aeroport. Cine vă împinge de la spate?
Mă lovesc oriunde mă duc de această problemă. La 22 de ani eram preşedinte la TSD Timişoara, cred că cel mai tânăr din ţară. Când mă cunosc mai bine oamenii, îşi dau seama că poate nu vârsta este criteriul după care ar trebui să mă judece.

Sunteţi un tip bogat?
Nu, deloc, am o familie modestă, cu un nivel mediu să zic. Nu mă susţine nimeni, nu am nici fraţi, nici surori, nici unchi, nici mătuşi, nici părinţi membri de partid. Nimeni nu m-a sponsorizat cu nimic. Faptul că am muncit 12 ani pentru acest partid se simte şi poate de aceasta sunt promovat.

Consiliul Local Timişoara susţine financiar o singură echipă (BC Timişoara), deşi avem două în prima ligă de baschet. Vi se pare normal?
Dacă ar fi după mine, cu riscul să îmi atrag multe antipatii, muncipalitatea nu ar trebui să aloce niciun fel de bani pentru performanţă în sport.

Nici măcar pentru Poli?
Nici măcar pentru Poli. Poli ar trebui să primească stadion, utilităţi şi poate să nu plătească impozit la primărie. De aici până la performanţă ar trebui să vină privaţii. Revenind la baschet, prin prisma faptului că avem două echipe în liga naţională, dacă tot sprijinim o echipă, ar trebui s-o sprijinim şi pe cealaltă. Banii municipalităţii ar trebui investiţi în drumuri, în canalizare, în străzi, în clădiri de patrimoniu. Aici am rămas în urmă.

Candidaţi la parlamentarele din 2016 sau la primărie?
Este o decizie destul de grea. Mi-ar plăcea să pot fi acasă şi să îmi pun în practică ideile. Asta cu Bucureştiul îmi place mai puţin. Aş rămâne acasă, dacă mi s-ar oferi posibilitatea.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

55 comentarii pentru acest articol

Cristea a spus: (aprilie 16th, 2013 at 08:55 )

Prima oara sa invete sa scrie si sa mai citeasca putin acest golanas de cartier! Faptul ca a ajuns consilier local deja s-a depasit limita bunului simt

Daniela a spus: (aprilie 16th, 2013 at 09:31 )

E un tanar ce va avea viitor in administratie! Bravo

Sorin a spus: (aprilie 16th, 2013 at 09:32 )

Tinerii merita incurajati nu criticati! Speram ca va face ceva in calitatea lui de consilier local! Sa nu fie o dezamagire ….

Laura a spus: (aprilie 16th, 2013 at 09:35 )

Este un tanar politician cu o echipa foarte valoroasa in jurul lui!

Radu a spus: (aprilie 16th, 2013 at 09:36 )

Bravo Freddy!!

Pavel a spus: (aprilie 16th, 2013 at 09:38 )

Tanara speranta …. Sper sa demonstreze ceva!

Simion a spus: (aprilie 16th, 2013 at 09:43 )

Cristea nu trebuie să îți împărtășești ciuda față de alții public pentru probabil nereușitele tale . Poți să treci peste ! Alfred este un model pentru mulți tineri pentru ceea ce a făcut el din TSD Timișoara și cât a dezvoltat această organizație . Este activ, serios cu o viziune bună cred că ar fi o variantă pentru primărie în 2016 .

Dana a spus: (aprilie 16th, 2013 at 10:07 )

Freddy sper sa te vad acus presedinte TSD Timis! O meriti!

Aura a spus: (aprilie 16th, 2013 at 10:14 )

Viitor preseinte la TSD Timisoara sau Tsd Timis??

Lucian Blaga a spus: (aprilie 16th, 2013 at 10:20 )

Un tanar politician timisorean care il are drept model pe Ion Iliescu nu poate fi decat o palma pentru noi toti si o rusine pentru intregul oras. Imi place si ca se vorbeste despre un tanar cu ascensiune in politica faras sa se pomenesca absolut, dar absolut nimic despre CV-ul acestuia. Mai conteaza oare abilitatile profesionale in Romania? Chiar nu ne este scarba?

Marius a spus: (aprilie 16th, 2013 at 10:23 )

Este un tanar politician desavarsit pentru calitatile lui marete de bun lider si nu numai ceea ce il califica pe buna dreptate pentru acest post. E nevoie de o forta tanara la Primaria Timisoarei cu o viziune moderna!

Marius a spus: (aprilie 16th, 2013 at 10:25 )

Asa ca sa strangem randurile cu totii si sa iasa PRIMARUL TIMISOAREI!

Marius a spus: (aprilie 16th, 2013 at 10:28 )

Sa incercam sa dam sanse si tinerei generatii ce au alta conceptie, Timisoara e un oras european ce trebuie dezvoltat din temelii iar pentru asta e nevoie de un tanar primar in frunce/ frunte!

Escobar a spus: (aprilie 16th, 2013 at 10:34 )

Bine, Frddy! Acum lasa prostiile si ne spune cat mai face gramul de cocaina? Dar joint-ul de canabis? Sa trecem la chestii serioase.

Jorj a spus: (aprilie 16th, 2013 at 10:45 )

Tocmai cand ma gandeam ca mai rau decat cu Robul Estompatorului nu se poate… A aparut la orizont Freddy! Individul asta ar fi caraghios, daca n-ar fi monumental de prost si de plin de el. Mi-a placut aia cu indatoririle lui de la aeroport: curatenie, intretinere… Sa inteleg ca e un fel de femeie de serviciu cu fonctie? :)))

Relu a spus: (aprilie 16th, 2013 at 10:59 )

Fredy pana acuma a demonstrat destule lucruri pozitive. Faptele vor vorbi si in viitor!

Manu a spus: (aprilie 16th, 2013 at 11:00 )

Felicitari pentru cariera de pana acuma!

Cristea a spus: (aprilie 16th, 2013 at 11:15 )

Ia intrebati-l pe domnul Simonis in cat timp a terminat facultatea de la Tibiscus si in ce conditii, si cum o mai duc prietenii lui de prafuri de cartier. Si va rog sa precizati care sunt reusitele lui in calitatea lui de consilier local, ca de altfel pe nimeni nu intereseaza ce a facut el pe la partid.

Marius a spus: (aprilie 16th, 2013 at 11:18 )

Haideti sa-i acordam o sansa de un mandat macar si va pot garanta ca il va primi si pe cel de al doilea si asa mai departe….

Marius a spus: (aprilie 16th, 2013 at 11:22 )

Dincolo de orice ratiuni politice sau nu, nu cred ca e cazul inca sa comentam negativ aceasta stire care pana la urma e un demers pozitiv.

xxx a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:25 )

sa legalizeze iarba…si sa faca partidul heaven

Dan a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:37 )

Un tanar plin de potential! Bravo

Oana a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:37 )

o cariera foarte frumoasa pentru un om asa tanar!

Paula a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:39 )

La doar 28 de ani o cariera politica de invidiat!

Sandra a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:40 )

Felicitari pentru cum va conduceti organizatia de tineret!

Sorin a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:41 )

O cariera de invidiat dar cam tanar pentru primar!

Paula a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:42 )

Numa oameni invidiosi pot ataca un tanar care isi incearca sansa in politica si administratie!

Daniel a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:44 )

Fredy esti de invidiat!

Mido a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:46 )

Domnule Simonis ar trebui sa fiti un pic mai activ in consiliul local sa va cunoasca mai mult lumea! Succes!

Popov Ana a spus: (aprilie 16th, 2013 at 12:47 )

Esti simpatic! :*

Laura a spus: (aprilie 16th, 2013 at 13:12 )

Bravo Fredy. Tine-o tot asa!

Sandra a spus: (aprilie 16th, 2013 at 13:13 )

Este un tanar demn de urmat! Succes in tot ceea ce faci!

tina a spus: (aprilie 16th, 2013 at 14:59 )

e frumos si vreau sa fiu amanta lui

ramo+ miha a spus: (aprilie 16th, 2013 at 15:00 )

esti un dulce ye iubim si vrem sa o facem in 3

geta a spus: (aprilie 16th, 2013 at 15:01 )

il urmaresc de vreo 3 ani vreau sa ma combin cu el

diana+alesia & raluca a spus: (aprilie 16th, 2013 at 15:04 )

te iubim la maxim ,vrem sa te impartim intro noapte

Adrian Z a spus: (aprilie 16th, 2013 at 15:06 )

Pana cand o sa mai avem mentalitatea asta de comunisti? E timpul ca Timisoara sa aiba un altfel de primar. Chiar daca nu este agreat de foarte multe partide politice consider ca Freddy este totusi un tanar cu un mare potential care ar putea sa „curete” Timisoara de praful de comunism care inca zace in orasul nostru.

Adrian Z a spus: (aprilie 16th, 2013 at 15:08 )

Tineretul trebuie sustinut 🙂 sa nu mai fim comunisti si sa lasam pe altii sa ne conduca .

Gabi a spus: (aprilie 16th, 2013 at 15:15 )

Bravo Fredy

Sorina a spus: (aprilie 16th, 2013 at 15:17 )

Bafta

unu a spus: (aprilie 16th, 2013 at 15:19 )

Daca iese Freddy primar in Timisoara ar trebui sa ne mutam… Din baiat de cartier din girocului sa ajungi primar ii prea mult.. si asa consilier local ii destul.

aurel a spus: (aprilie 16th, 2013 at 15:43 )

si care e problema daca a crescut intr-un cartier si nu a fost fraier acolo? inseamna ca pustiul are personalitate.

alin a spus: (aprilie 16th, 2013 at 16:06 )

si mie imi place de freddy si o am de 25 de cm

laura & kity & gina & adina a spus: (aprilie 16th, 2013 at 16:08 )

amore amore amore amoreeeeeeeeeeeee

Preacuviosu Cufurenie Betivanie a spus: (aprilie 16th, 2013 at 16:12 )

Fiule Simonis Alfred, nu te lasa ademenit de falsele moaste , vechi, tari si urat mirositoare! Vino la mine sub sutana, acolo gasesti unicele moaste vii, compuse dintr-un obiect cilindric, gros si lung de 24 cm cu cap vanat precum si 2 bile paroase ca pe mana! Sunt fierbinti, primitoare, izvorasc o mireasma dulce de stromeleag si daca le molfaiti alene, veti trezi izvorul de mir sub forma unui jet alb laptos, fierbinte si racoritor!
Asadar, nu mai asteptaci pofteste la coada, la adevaratele moaste ale Preacuviosului Cufurenie, vii, fierbinti si erecte!

Cristi a spus: (aprilie 16th, 2013 at 17:17 )

Ma uit la comentarile de mai sus si nu pot crede si nici intelege de ce atata ura si invidie?! Ce aveti cu acest tanar care a reusit sa se ridice pe picioarele lui? Bravo Freddy si continua ceea ce faci pentru ca o faci foarte bine! Daca vei candida la primarie sa stii ca te voi sustine pana la capat!

suzana a spus: (aprilie 16th, 2013 at 17:30 )

tu esti mesia al nostru

haiduc a spus: (aprilie 16th, 2013 at 18:21 )

daca vede robu cate comentarii sunt aici se supara si isi taie o vena de invidie. cum vine asta? adica e posibil ca un mucos de nici 30 de ani sa atraga mai multi cititori decat enormitatea sa robu? le propun postacilor liberali sa faca ceva si sa bage mai multe comenturi la articolele in care apare si sceleratul de la primarie.

robu a spus: (aprilie 16th, 2013 at 20:08 )

97% sunt la misto…..:)))))

Mohamed a spus: (aprilie 16th, 2013 at 20:31 )

Diverse institutii il monitorizeaza pentru prafurile pe care le impinge si le trage,si el vrea prima la Timisoara.
Foarte tare.

Dan a spus: (aprilie 16th, 2013 at 21:01 )

Numai simplul fapt ca il considera ca model de politician pe Ion Iliescu il recomanda pe dl. Simonis incompatibil cu orice notiune de bun simt si inteligenta. Nu-l votati pe baiatul asta ca primar al Timisorii ca o sa ajungem rau de tot. Va da „fonctii” numai prietenilor de „linie” si, in general, va face prapad in oras. Nici cu Robu nu se poate merge mai departe pentru ca omul e de-o prostie fenomenala si un om de paie. Asteptam alt candidat pentru Primarie. In nici un caz Freddy.

Rudi a spus: (aprilie 17th, 2013 at 11:19 )

Haaaa,ha,ha.Asta primar?E un consumator consacrat de prafuri de calitate inferioara,dar il recomanda prietenia cu diversi oligarhi ai momentului.Poate i-a venit ideea asta in timp ce tragea inca o liniuta pe nas.

Profitorul a spus: (aprilie 17th, 2013 at 13:58 )

„Faptul că sunt director administrativ la aeroport nu înseamnă că trebuie să mă pricep la avioane. Avioanele sunt doar o mică parte din ce înseamnă Aeroportul Internaţional Timişoara. Eu mă ocup de tot ce înseamnă partea administrativă, de curăţenie, de întreţinere”-A.S.Raspuns corect:Aeronavele reprezinta 99,99% din profitul unui aeroport,fara miscarea aeronavelor(aterizari/decolari),aeroportul in asamblu intra in moarte clinica.

Dan laur a spus: (aprilie 17th, 2013 at 17:39 )

Categoric dar e nevoie de mai mult de un director :))! Am lucrat acolo si stiu.

Cristi iuresan a spus: (aprilie 17th, 2013 at 17:36 )

Am avut ocazia sa il cunosc odata la aeroportul Traian Vuia ,foarte implicat si nervos ,ridica atentia angajatilor pt lipsa de profesionslism.Putin prea multa atitudine pt 28 de ani,dar sunt convins ca doar faptul ca stie cand sa ridice atentia si faptul ca e putin sever + plus alte calitati la adus unde este azi. Chear iti doresc mult succes si cred ca meriti o sansa sa dovedesti ce poti.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai
Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Veteranii intră la joc. Turneu old-boys pe Știința, cu nume mari pe afiș

Jucătorii care au încântat Banatul şi nu numai îşi dau întâlnire vineri, 20 mai, pe arena „Ştiinţa”, din Timişoara, cu ocazia turneului Politehnica Centenar Old Boys. Printre starurile alb-violeţilor, care vor participa cu două echipe, se numără Ovidiu Cuc, Titi Varga şi Iosif Rotariu. Invitate sunt Selecţionata Belgradului şi Selecţionata Caransebeşului. Politehnica se va mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Veteranii intră la joc. Turneu old-boys pe Știința, cu nume mari pe afiș
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Regiunea Vest este prima din România care are un Program Operațional Regional propriu

Regiunea Vest devine oficial prima în care va exista un Program Operațional Regional propriu. Guvernul României a avizat astăzi Programul Operațional Regional al Regiunii Vest, pentru exercițiul financiar 2021-2027, pregătit de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în premieră în calitate de Autoritate de Management. Este un moment istoric, din punct de vedere al descentralizării,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Regiunea Vest este prima din România care are un Program Operațional Regional propriu

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Paradă de motociclete, zboruri cu avionul, gulaş şi mult rock. Fiindcă tot se anunţă vreme frunoasă, faceți-vă drum sâmbătă, 21 mai, la Buziaș, unde se anunță o zi tare faină cu de toate şi pentru toţi. Atracţia serii va fi concertul lui Mihai Mărgineanu, interpretul cunoscutului personaj Ardiles, din îndrăgitul serial Las Fierbinţi. Primăria și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Motoare, avioane, gulaş, rock şi… Ardiles. Toate, sâmbătă, la Buziaş, la Aero West Bike Fest
Locuitorii din Timiș nu par extraordinar de interesați sau nu se pricep să se autorecenzeze. În cadrul acestei etape a recensământului populației, Timișul e deocamdată, ca procent de cetățeni care au trimis singuri datele în sistem,  puțin peste jumătate din populație. Până miercuri trecuseră prin procedura autorecenzării 158.232 de cetățeni din Timișoara, adică 52,68% din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Puțin peste jumătate din timișeni s-au autorecenzat. La Timișoara situația e similară
Timișoara a fost joi vizitată de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Ea a participat la o serie de ceremonii pregătite de Primăria Timișoara, punctul culminant fiind participarea la ”sădirea” simbolică a unui alt stejar în locul celui plantat în numele familiei regale de autorități, acum o sută de ani. Primul punct al vizitei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Piața Libertății a fost sădit un nou stejar, în prezența Custodelui Coroanei Române, Margareta/Foto
Conflict la vârful PNL Timiş. O întâlnire convocată de Alin Nica pe teme administrative, dar şi politice, s-a transformat într-un eşec lamentabil pentru liderul PNL Timiş. În momentul în care au fost abordate teme politice, mai întâi primarul Detei, Petru Roman, urmat imediat de edilul Lugojului, Claudiu Buciu, i-au întors spatele la propriu lui Nica...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sfidare la vârful PNL Timiş. Primarii liberali din Lugoj şi Deta, Claudiu Buciu şi Petru Roman, i-au întors spatele lui Alin Nica
A doua organigramă a Primăriei Timişoara votată de Consiliul Local a fost miercuri suspendată în primă instanță. Printr-un comunicat de presă, USR Timiş reacţionează şi atacă fosta administraţie, în timpul căreia organigrama  fost schimbată de 18 ori.  Nu sunt uitaţi nici consilierii locali Radu Ţoancă şi Dan Diaconu, cei doi care s-au opus organigarme  “Domnii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR Timiş, reacţie după ce noua organigramă a Primăriei a fost suspendată în instanţă
Jucătorii care au încântat Banatul şi nu numai îşi dau întâlnire vineri, 20 mai, pe arena „Ştiinţa”, din Timişoara, cu ocazia turneului Politehnica Centenar Old Boys. Printre starurile alb-violeţilor, care vor participa cu două echipe, se numără Ovidiu Cuc, Titi Varga şi Iosif Rotariu. Invitate sunt Selecţionata Belgradului şi Selecţionata Caransebeşului. Politehnica se va mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Veteranii intră la joc. Turneu old-boys pe Știința, cu nume mari pe afiș
Timișul și Israelul pot colabora cu succes în două domenii extrem de competitive, cel al medicinei, dar și cel al apărării, a anunțat joi, la Timișoara, David Saranga, ambasadorul Israelului la București. El a condus o importantă delegație care s-a aflat în orașul de pe Bega, acolo unde oficialul a primit și titlul de Doctor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul ar putea beneficia de experiența israeliană în domeniul medical și agricol. Județul, propus pentru dezvoltarea industriei de apărare
Cunoscutul consilier municipal PSD Radu Ţoancă a pus la vânzare trei parcele de teren în Dumbrăviţa, având o suprafaţă totală de o jumătate de hectar. Problema este că acel teren nu există în “declaraţia de avere” a PSD-istului. Mai mult, Ţoancă este cercetat de ANI tocmai pentru mari neconcordanţe în declaraţiile de avere. “Justiţiarul” din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cercetat de ANI, latifundiarul Radu Ţoancă vinde un teren care nu este trecut în declaraţia sa de avere
Top