Scandalul de la Clinica de Dermatologie a ajuns in parlament

Deputatul PDL Cornel Sămărtinean a susținut, marți, o declarație politică în plenul Camerei, având drept subiect Clinica de Dermatologie și Venerologie. Primarul Nicolae Robu intenționează să mute unitatea spitalicească, în pofida revoltei angajaților, în frunte cu directorul Caius Solovan.

După ce a expus pe larg cazul în fața deputaților, insistând pe dotarea clinicii, în care s-a investit recent o jumătate de milion de euro, Cornel Sămărtinean se întreabă de unde graba suspectă a primarului de-a o muta. „Această mutare este un subiect fals, pentru că nu se încearcă, de fapt, găsirea unui spațiu mai bun pentru dermatologie, ci eliberarea actualei locații. Nu pricepem această grabă, în condițiile în care alte spitale din Timișoara sunt în diverse stadii de retrocedare, dar nu se caută soluții pentru ele.

E o urgență pe care nu o înțelegem și este bizar de ce primarul Nicolae Robu încearcă să facă prioritate de gradul zero din acesată mutare. A vrut să mute clinica la Spitalul Militar, nu i-a reușit, iar acum caută alt spațiu”, a afirmat Sămărtinean.

Deputatul își termină declarația nu înainte de-a anticipa falimentul mandatului de primar al lui Robu. „Sunt convins că timișorenii au început deja să numere eșecurile administrației Robu. Cum se întâmplă lucrurile acum, acest drum pare ireversibil”, a mai spus parlamentarul PDL.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

cizmas a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 14:16 )

saptamana trecuta credeam ca e doar un fas chestia cu samartineanu…ba da uite ma ca s-a dus pana sus…bravo! asta tre sa faca un parlamentar!!

ciprian a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 14:18 )

pai ce sa faca bun robu? normal ca e falimentar, pt ca nu are nimic in capul ala! sa ne lase dracu si sa se intoarca la univeristate sa urmareasca iar studente

dancu a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 15:34 )

hai ma ca stim toti de anume vrea robu!!! vrea spatiul gol cat mai rpd pt al oferi pe tava de argint cristestilor!!! ce nu e clar?

Mihaila Mihai a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 15:48 )

Plângere penală pentru supraveghere ilegală, la Aeroportul Timişoara
Camere video şi microfoane montate în birouri care n-au nicio legătură cu informaţiile clasificate
Odată cu întoarcerea în funcţia de director al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” a lui Dan Idolu, au început să iasă la iveală achiziţii şi decizii bizare luate în ultimii doi ani de reprezentanţi ai fostei echipe manageriale. Una dintre cele mai mari surprize e legată de instalarea de echipamente de monitorizare video şi microfoane în birouri şi zone de lucru care nu au nicio legătură cu protecţia informaţiilor clasificate, totul fără notificarea angajaţilor. În acest sens a fost deja depusă o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, care urmează să elucideze circumstanţele în care au fost instalate acele echipamente şi felul în care erau folosite înregistrările.
Microfoane şi camere video camuflate ca senzori de mişcare
A fost nevoie de schimbarea con­ducerii Aeroportului Internaţional „Tra­ian Vuia” Timişoara pentru ca anga­jaţii instituţiei să afle că, pe parcursul ultimelor luni, s-au aflat sub un regim de monitorizare 24 din 24 de ore, prin intermediul unor echipamente de su­praveghere video şi audio integrate în senzorii de mişcare care au fost mon­taţi în toate birourile.
La începutul anului 2010, în mo­mentul în care au fost instalaţi respec­tivii senzori, anagajaţilor li s-a spus că aceştia au doar rol de detectare a miş­cării, ca orice dispozitiv anti-efracţie obişnuit. Nu li s-a spus nimic despre faptul că sunt montate şi camere video şi microfoane, deşi exista obligaţia notificării acestora.
Imaginile şi înregistrările audio stocate puteau fi urmărite din biroul directorului general şi dintr-o cameră tehnică, dar există informaţii potrivit că­rora respectivele imagini ar fi fost stoca­te inclusiv pe servere din afara Aero­por­tului. Ipoteză care, în varianta în care se va confirma, agravează şi mai mult fapta în sine, legată de supra­veghere ilegală.
Probabil pentru că se ştia foarte bine că acest demers este unul nelegal, pentru că, pe ultima sută de metri, după anunţarea schimbării conducerii Aeroportului au fost decuplate cablurile pentru înregistrările audio, însă nu se poate decât estima câte înregistrări realizate au fost stocate, putând fi fo­losite în diverse scopuri de admi­nis­tratorii acestui sistem.
Plângere depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş
Noul director al Aeroportului Ti­mişoara, Dan Idolu, se declară în to­tal dezacord cu aceste practici ale fos­tei conduceri a instituţiei. “Eu nu aş fi fost de acord în niciun caz cu insta­larea unor astfel de sisteme de supra­veghere. Nu mă interesează ce mişcări fac angajaţii în birouri, atâta vreme cât finalitatea muncii lor este pozitivă, pentru că acest aspect e singurul care contează până la urmă. În plus, în va­rianta în care s-a decis că trebuie im­plementat un astfel de sistem, angajaţii trebuiau anunţaţi imediat”.
Deşi pe diverse canale anonime ar­tizanii acestui sistem de supraveghere montat ilegal au transmis că e normal să se monteze astfel de echipamente în zone în care se lucrează cu infor­maţii clasificate, actuala conducere a Aeroportului confirmă faptul că aceste camere şi microfoane au fost montate inclusiv în zone de birouri adminis­tra­tive, care nu aveau nimic de a face cu pro­tecţia informaţiilor clasificate. “Exis­tă un loc special amenajat, în altă parte, în care se lucrează cu informaţii clasifi­cate, fiind luate toate măsurile legale de protecţie. Însă aceste came­re video şi microfoane au fost instalate în birouri care se ocupau de marketing, de ches­tiuni tehnice, de contabilitate, deci care în niciun caz nu gestionau informaţii clasificate”, precizează Dan Idolu.
Şi tocmai pentru că nu pare să existe nicio justificare legală a instalării acestor echipamente de supraveghere, Compartimentul Juridic al Aeroportului Timişoara a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, procurorii urmând să ancheteze modul în care au fost folosite înre­gis­trările ne­autorizate. Apelat pe telefo­nul mobil, fostul director al Aeroportului, Cornel Sămărtinean nu a putut fi contactat, pentru a furniza un punct de vedere.

La PUSCARIE,cu deputatul HOT! a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 15:49 )

Contracte mari atribuite prin negociere
Un alt contract intrat în vizorul inspectorilor este legat de obiectivele Schengen, fiind vorba despre achiziţia de lucrări suplimentare la Sistemul Electronic de Supraveghere Perimetral care, deşi a avut o valoare foarte mare, peste 3,2 milioane de lei, a fost atribuit prin negociere fără publi­carea preala­bilă a unui anunţ de parti­ci­pare, pe motiv că„lucrările/produ­sele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofer­tant, din motive tehnice”.
Reprezentanţii autorităţii de con­trol au precizat că această motivaţie nu este acceptabilă, întrucât, pentru a se putea merge pe varianta negocierii fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, ar fi trebuit să se res­pecte cumulat condiţiile prevăzute în articolul invocat de Aeroport din O.U.G. 34/2006, privind atribuirea contrac­telor de achiziţie publică. Acesta stipu­lează că se poate accepta negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare atunci când este ne­cesară achiziţionarea unor lucrări sau servicii suplimentare / adiţionale, care nu au fost incluse în contractul iniţial, dar ca­re, datorită unor circumstanţe neprevă­zute, au devenit necesare pentru îndepli­nirea contractului în cauză. Dar acest lucru este posibil numai dacă se respectă, în mod cumu­lativ con­diţiile ca atribuirea să fie făcută contrac­­tantului iniţial, lucrările sau serviciile suplimentare să nu poată fi, din punct de vedere tehnic şi econo­mic, separate de contractul iniţial fără apariţia unor in­conveniente majore pentru autoritatea contractantă sau, deşi separabile de contractul initial, acestea să fie strict necesare în vede­rea îndeplinirii acestuia. În plus, arată acelaşi act, valoarea cumulată a con­tractelor care sunt atribuite pentru lucrări sau servicii suplimentare ori adiţionale nu are voie să depă­şeşească 50% din valoarea contractului iniţial. Cum Aeroportul Timişoara nu a res­pectat aceste condiţii, spun oficialii A.N.R.M.A.P., a fost sancţionat cu amendă de 35.000 de lei.
Cu toate acestea, pe exact acelaşi gen de argumentaţie, Aeroportul Timi­şoara a mai atribuit un contract vizând execuţia de lucrări de frezare a suprafe­ţelor de mişcare, adjudecat tot prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ, amenda dată în acest caz fiind de 105.000 de lei.
Am solicitat un punct de vedere legat de aceste sancţiuni conducerii Aeroportului Timişoara, însă până în prezent nu am primit un răspuns.

Judecatorul a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 15:50 )

Fostul director al Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara Cornel Sămărtinean, şi ceilalţi directori au încercat să explice auditorilor de la Curtea de Conturi de ce au achiziţionat în mod ilegal sistemul de supraveghere a angajaţilor. PRESSALERT.ro a dezvăluit că au fost introduse camere de supraveghere şi microfoane în toate birourile din aeroport, echipamentele fiind ascunse în sensorii de mişcare fără ca angajaţii să fie avertizaţi. Pedelistul Sămărtinean a susţinut în nota pe care a dat-o că achiziţionarea sitemului Big Brother s-a făcut “în urma unor observatii şi constatări obiective şi în vederea necesităţii asigurării măsurilor specifice de protecţie şi securitate a activităţii în clădirile administrative ale AIT. (…)Presupun că în continuare va fi nevoie de susţinerea şi creşterea măsurilor de protecţie atât a informaţiilor cât şi a securităţii aeroportuare în contextul geopolitic actual, precum şi a evenimentelor petrecute la vecinii noştri bulgari, deci în imediata noastră vecinătate. Consider că Lucrările şi achiziţiile efectuate au fost nu numai oportune dar şi NECESARE”. Directorul comercial Marius Mezin a susţinut că memoriile de necesitate au fost întocmite la solicitarea verbală a lui Sămărtinean. “Menţionez că nu am cunoştiinţe de specialitate în domeniul echipamentelor electronice care să-mi permită identificarea camerelor video şi microfoanelor ascunse în senzorii de prezenţă”, a susţinut Mezin. Auditorii Curţii de Conturi nu şi-au însuşit răspunsurile şi au considerat cele două plăţi de 40.324,87 lei pentru proiect şi de 76.717,13 lei reprezentând echipamentele ca fiind nelegale.

Venter a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 15:51 )

Controlul Curţii de Conturi de la Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timişoara a vizat şi falsificarea contractului de închiriere semnat de echipa condusă de fostul director, pedelistul Cornel Sămărtinean, cu Trinvest Bakery SRL a verişorului deputatului Alin Popoviciu. PRESSALERT.ro a dezvăluit că pentru spaţiul de 80 de metri pătraţi există două contracte de închiriere semnate de directorul Cornel Sămărtinean, dar cu numere de înregistrare şi clauze diferite, cel falsificat având o perioadă de valabilitate de cinci ani în loc de trei şi alte prevederi extrem de favorabile chiriaşului. Pe numărul de înregistrare al contractului de închiriere înregistrat la Registrul Comerţului a apărut un alt contract pentru amenajarea spaţiului tot din banii aeroportului. În nota explicativă dată celor de la Curtea de Conturi, Sămărtinean a explicat că “numărul 11163 a fost alocat iniţial pentru un DRAFT de contract, care nu era ştampilat şi care a plecat în ambele exemplare către societatea parteneră, nu s-a întors NICIODATĂ deoarece societatea nu a fost de acord cu unele condiţii, neînregistrându-se în sistemul electronic al AIT NICIODATĂ, automat acel DRAFT s-a anulat neproducând nici un efect juridic sau comercial”. Aşa-zisul draft avea ştampilă şi semnăturile şefilor de la aeroport, iar în baza acestui document a fost înfiinţat punctul de lucru al societăţii Trinvest Bakery. Directorul comercial, Marius Mezin, a susţinut şi el varianta draftului, explicând auditorilor că “datorită faptului că aceste negocieri au durat câteva zile, draftul vechi de contract cu nr.11163 neîntorcându-se la aeroport, l-am considerat nul iar numărul de înregistrare alocat primului draft şi anume nr.11163 a fost înlocuit în registru de către Bălan Vasile el fiind alocat unui nou contract în favoarea societăţii Tircons”.

Raicu a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 15:52 )

Se fac investitii pe caile de acces catre spital. Este oare in apropiere (cu cladire sau investitie) un personaj important ? De ce-l intereseaza pe primar cladirea si vecinatatea acestui spital ?

Hotul PDL in LIBERTATE !!! a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 15:52 )

Cine a trădat o dată o va face şi a doua oara!!!Corect dipl.ing.director general,deputat samartinean cornel mircea:
Directorul Aeroportului Internaţional “Traian Vuia , pedelistul Cornel Sămărtinean nu a uitat să-și exprime recunoștința față de protectorul său Constantin Ostaficiuc, președintele PD-L Timiș, scrie pressalert.ro. Sămărtinean a fost numit în fruntea celui mai mare a aeroport din vestul României de Ostaficiuc chiar dacă înainte a condus o firmă care se ocupa de producerea de lenjerie intimă. Firma Ornella Design SRL, în care asociaţi sunt soţia, fiica şi ginerele liderului PD-L Timiş Constantin Ostaficiuc, a primit o “injecţie” de bani publici de la Aeroportul Internaţional “Traian Vuia”.
Devenită celebră după ce a primit în secret parcela de aur în Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara de la subordonaţii lui Ostaficiuc, care s-a şi ales cu o decizie de incompatibilitate din partea ANI, firma familiei liderului PD-L a beneficiat şi de un proiect european pentru dezvoltare. Cum este criză şi utilajele noi trebuie amortizate, Ornella Design avea nevoie de front de lucru. Şi a primit. De la aeroportul condus de Sămărtinean care are o legătură extrem de strânsă cu fiica preşedintelui PD-L Timiş, Diana Ornella Andreescu. Aceasta este asociată în firma Sport Games, printre alţii, cu SC Perla Dunării SRL, unde acţionar unic este Cornel Sămărtinean, dar şi cu deputatul PD-L, Alin Popoviciu, un alt apropiat al lui Ostaficiuc, potrivit sursei citate.
De când Sămărtinean este directorul aeroportului “Traian Vuia” au fost semnate şase contracte cu Ornella Design. Firma familiei Ostaficiuc a primit diverse comenzi pentru inscripţionări în incinta aeroportului. Cel mai important contract a fost cel de reîmprospătare a marcajelor din aerogara aeroportului în valoare de 50.000 lei. prin această operaţiune, numele aeroportului a fost scris pe faţadă cu litere noi şi s-au schimbat inclusiv autocolantele cu semnele de pe ușile toaletelor. În total au plecat din conturile aeroportului din Timişoara către firma familiei pedelistului Ostaficiuc peste 105.000 lei.
Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Cornel Sămărtinean a declarat că “într-adevăr sunt asociat cu fiica domnului Ostaficiuc în Sport Games, dar eu am acolo doar 2%. Ornella Design are o bogată experienţă în domeniul tipăriturilor. Nu există nici un grad de rudenie şi nici consiliul judeţen ca instituţie nu are nici o implicare la aeroport. Toate contractele au avut valori sub limita care să impună licitaţii”. În mandatul lui Cornel Sămărtinean s-au făcut şi alte achiziţii cu cântec, PRESSALERT.ro dezvăluind faptul că aeroportul “Traian Vuia” a alocat în buget sute de mii de lei pentru prinderea maidanezilor şi alungarea păsărilor din incintă.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Președintele Bundersratului s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș și ai Prefecturii

Președintele Bundesratului, Bodo Ramelow a continuat seria întâlnirilor din Timișoara, după primarul Dominic Fritz el s-a întâlnit cu reprezentanții administrației județene și ai Prefecturii Timiș. Vicepreședintele Alexandru Proteasa a reprezentat Consiliul Județean Timiș la întâlnirea cu delegația germană condusă de președintele Bundesratului, Bodo Ramelow, demnitar german cu cel mai înalt rang dintre cei care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Președintele Bundersratului s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș și ai Prefecturii
Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai
Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli, la turneul final al juniorilor 1: „Dacă vom continua pe aceleași principii, ne putem bate pentru aur”

Juniorii 1 ai clubului Politehnica participă de miercuri până duminică (25-29 mai) la Turneul Final Valoare al Campionatului Național. Turneul care va decide campioana reunește cele mai valoroase opt echipe din țară și are loc în Bacău, pe teren neutru. Handbaliștii au fost repartizați în Grupa 2 și vor juca în ordine cu: CSS 2...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, la turneul final al juniorilor 1: „Dacă vom continua pe aceleași principii, ne putem bate pentru aur”
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Antreprenorii din zona de vest a României vor beneficia de un program de perfecționare realizat prin intermediul ADR Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Institutul de Excelență în Antreprenoriat au anunțat că lansează un accelerator dedicat start-up-urilor din Regiunea Vest. Antreprenorii din Regiunea Vest vor beneficia de un program de accelerare modern și dinamic. ”ADRVEST Accel by IdEA” își propune să contribuie la dezvoltarea regiunii, printr-un program implementat altături de echipa Institutului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Antreprenorii din zona de vest a României vor beneficia de un program de perfecționare realizat prin intermediul ADR Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Președintele Bundesratului, Bodo Ramelow a continuat seria întâlnirilor din Timișoara, după primarul Dominic Fritz el s-a întâlnit cu reprezentanții administrației județene și ai Prefecturii Timiș. Vicepreședintele Alexandru Proteasa a reprezentat Consiliul Județean Timiș la întâlnirea cu delegația germană condusă de președintele Bundesratului, Bodo Ramelow, demnitar german cu cel mai înalt rang dintre cei care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Președintele Bundersratului s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș și ai Prefecturii
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Institutul de Excelență în Antreprenoriat au anunțat că lansează un accelerator dedicat start-up-urilor din Regiunea Vest. Antreprenorii din Regiunea Vest vor beneficia de un program de accelerare modern și dinamic. ”ADRVEST Accel by IdEA” își propune să contribuie la dezvoltarea regiunii, printr-un program implementat altături de echipa Institutului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Antreprenorii din zona de vest a României vor beneficia de un program de perfecționare realizat prin intermediul ADR Vest
Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a avut o întrevedere cu doamna dr. Kasia Greco, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Vienei. Discuțiile au vizat consolidarea colaborării între Austria și România, în beneficiul comunității de afaceri din ambele părți. „Austria și România, ţări cu relaţii economice tradiţionale, oferă oportunităţi numeroase, în multe domenii de activitate,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vizita de lucru itinerantă a Președintelui CCIA Timiș a continuat la Viena
În perioada 30.04.2021 – 20.04.2022, la nivelul Poliției Române, au fost înregistrate 7.577 de sesizări privind disparițiile de copii, în aceste cauze fiind dispusă căutarea, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Dintre aceste sesizări, 259 se refereau la copii cu vârste până la 10 ani, 2.003 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 25 mai – Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual. Câţi copii au dispărut în ultimul an
Amenințat cu trecerea la un rol pur decorativ, viceprimarul Cosmin Tabără va vota în continuare în interesul poporului i nu la comanda USR, ne anunță, la ceasuri târzii de seară, după plenul CL Timișoara, Partidul Național Liberal. Oficialul liberal are susținerea totală a partidului chiar pentru că reprezintă un reper de normalitate într-o instituție condusă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș îl susține pe Cosmin Tabără: Rămâne reperul de normalitate într-o instituție împinsă în haos
Ziua Câmpului va avea loc sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10.00, la Platforma agricolă Merpano, situată pe drumul care leagă localităţile Săcălaz de Sânmihaiu Român, în judeţul Timiş. Manifestarea se doreşte a fi o zi dedicată agriculturii, în câmpia roditoare a Banatului. Evenimentul „Ziua Câmpului” este organizat pentru a marca aniversarea a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sărbătoare mare la Săcălaz, în weekend: Ziua Câmpului
Ziua de marți și plenul Consiliului Local Timișoara au venit cu două vești bune pentru reprezentanta Pro România, Roxana Iliescu. În primul rând ea va prezida, în sfârșit, ședințele de plen, dar cea mai importantă veste e că a reușit să obțină promisiunea că Festivalul de Operă și Operetă al orașului va avea finanțarea asigurată....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Festivalul de Operă și Operetă Timișoara, din nou finanțat. Banii vor veni prin Centrul de Proiecte, fie prin Casa de Cultură
Modificările aduse regulamentului TimPark, marți seara, în plenul Consiliului Local, vin pentru cetățeni cu două ”cadouri”: posibilitatea de a transforma mașina de la firmă în una cu caracter de „rezident”, respectiv introducerea posibilității de realizare online a abonamentelor de parcare. Autoritățile locale, prin vocea viceprimarului Ruben Lațcău, au admis că nu a fost o decizie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dorința timișorenilor, îndeplinită. Mașinile de firmă primesc statut de ”rezident” și se vor putea face abonamente inclusiv online
Viitorul, perspectiva anului 2050, cu inspirații din trecut, este tema expoziției Future/Past, al cărei vernisaj a avut loc marți, 24 mai 2022, în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara. Expoziția prezintă lucrările realizate de studenții din anul III ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Universitatea Politehnica Timișoara, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenții de la Arhitectură și-au prezentat viziunea despre cum vor arăta viitoarele colecții vestimentare sau mobilierul urban/Foto
Top