Test cu „greutate” la Aeroportul Timisoara / FOTO

Un avion de mari dimensiuni, de tip Boeing 767 – 300 ER, a aterizat, sâmbătă, la Timișoara, fără niciun fel de probleme. Aeronava a adus acasă militarii arădeni care au fost detașați în Afganistan.

Aeronava Boeing 767 – 300 ER are o greutate de 186 de tone, fiind de peste două ori mai grea decât avioanele comerciale tip Airbus care operează pe aeroportul din Timișoara. Uriașul aparat de zbor a efectuat un zbor militar, aducând acasă trupele arădene detașate în Afganistan, și a aterizat, respectiv decolat în condiții perfecte. Operațiunea de sâmbătă a fost un test trecut cu brio, care a demonstrat rezistența pistei de pe aeroportul din Timișoara, unde pot ateriza și decola aeronave militare și civile de mare tonaj.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

AACR - "Idolu minte cu privire la starea PDA" a spus: (iunie 15th, 2013 at 14:56 )

puscariasul asta de idolu nu mai stie cum sa iese bine vizavi de pista. eu zic sa lase intoxicarile astea de presa si daca e asa de sigur pe ce spune aici, sa faca public raportul facut de AACR acum 3 saptamani unde se arata exact contrariul. Tot acolo se va vedea ca nu a fost facut niciun audit cu privire la sistemul de informare al pasagerilor asa cum sustinea acest incompetent intr-o alta intoxicare de presa: http://www.debanat.ro/2013/05/aeroportul-international-timisoara-indeplineste-toate-conditiile-de-informare-a-pasagerilor/

Lumina a spus: (iunie 16th, 2013 at 21:53 )

Pai tot e bine. Necolaiciuc la CFR a cumparat barci si costume de scafandru, la pret de locomotive TGV.
Dragos tu ai uitat ca in luna ianuarie sunt multe sarbatori. pai, si atunci normal ca dom director, “aburit” (dar nu de mehala, ci de alcool) a uitat sa ceara oferta de pret. A cerut-o si el intr-o doara, prin martie, doar ca sa existe la dosar o hartie. Doar nu s-a gandit ca cineva o sa se uite la asemenea “amanunte” cum ar fi datele sau sumele.
Astia chiar nu mai au nici un pic de bun simt. Chiar si la noi, in Mehala, cand s-a construit catedrala pe banii regelui Carol s-a furat de o capela. Astia de astazi ar fi furat totul si n-am fi avut catedrala.

MAI DRAGA IDOLUE NASUL TAu a focut un pic de puscarie poate iti da niste detaliiiiiii BOULE

Mircea a spus: (iunie 16th, 2013 at 22:02 )

5. Misterul penal al contractelor secretizate
Autor: MIRCEA OPRIS
19 martie 2010 – 16:24
Twitter
Facebook
Email
Imprimă

La aeroportul din Timişoara s-a deschis cutia Pandorei, tot mai multe dintre contractele ilegale încheiate de fostul director Dan Idolu cu societăţi ale unor prieteni sau apropiaţi fiind făcute publice. Aceasta în ciuda măsurii luate de ministrul Radu Berceanu, cel care a secretizat contractele comerciale din Aeroportul Traian Vuia şi diverse comapnii aeriene şi societăţi comerciale. Sumele care s-au scurs ilegal din conturile societăţii aeroportuare nu sunt cunoscute, dar estimările neoficiale făcute de foşti angajaţi avansează o fraudă de câteva milioane de euro.

Jurnalul Naţional a prezentat deja contractul dintre aeroport şi compania low-cost Wizzair, prin care 1,6 milioane de euro au fost făcute efectiv cadou operatorului de curse internaţionale. Wizzair trebuia să plătească 2 milioane de euro, pentru anul trecut, pentru că operează pe Aeroportul Timişoara. În realitate, Wizzair a virat către aeroport doar 400.000 euro, iar restul de 1,6 milioane de euro i-a primit înapoi “cadou” din partea fostei conduceri a lui Dan Idolu, cu motivaţia incredibilă că Wizzair face publicitate aeroportului de aceşti bani.

Verificările au dovedit însă că Wizzair îşi face de fapt reclamă propriilor zboruri din Timişoara pe vreo 70 de site-uri de internet, însă această operaţiune nu poate justifica suma de 1,6 milioane de euro. Mai mult, contractul încheiat în limba engleză a fost ţinut ascuns şi a apărut tradus cu multe greşeli abia în luna decembrie. Pus la colţ de investigaţiile şi dezvăluirile de presă, actualul director, Cornel Sâmărtinean, a recunoscut că există multe contracte care au adus pagube aeroportului, printre acestea fiind inlcusiv contracte cu centre de welness şi spa pentru relaxarea conducerii sau excursii la shopping în Dubai.

“Conducerea aeroportului avea contracte la spa şi vizite la Dubai. Au fost multe datorii şi am reuşit să le scad negociind cu fiecare în parte. Voi organiza o conferinţă de presă în care voi spune toate aceste lucruri”, a declarat Cornel Sânmărtinean.

Deputat a spus: (iunie 16th, 2013 at 22:43 )

Prezent la mai toate actiunile cu tenta electorala organizate de PSD Timis, inclusiv strangerea gunoaielor de pe la periferia orasului, fostul director general al Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu, a devenit, treptat, unul dintre soldatii credinciosi ai stangii banatene.

Nu se stie daca, doctrinar, Idolu se regaseste printre valorile programatice impartasite de Iliescu & co., insa, odata cu trecerea timpului, devine tot mai clara intentia fostului „aviator” sef de a se face atat de util partidului, incat, anul viitor, sa i se propuna condescendent sa ocupe un loc eligibil pe listele parlamentare ale pesedistilor timiseni.

Acest scenariu bantuie, deja, imaginatia membrilor mai vechi de partid, care stau de ani buni la coada mandatelor parlamentare, motiv pentru care nu este exclus ca, in viitorul nu prea indepartat, sa asistam la o minirevolta impotriva „insurubarii” lui Idolu pe langa liderul maxim Titu Bojin.

Ceea ce nu stiu contestatarii lui Idolu este faptul ca „micul Napoleon”, cum era numit prin ungherele aeroportului, are mare nevoie de un mandat de parlamentar, si pentru implinirea acestui vis ar contribui cu generozitate la pusculita partidului, in conditiile in care, la un moment dat, va trebui sa explice in termeni fiscali semnificatia unui contract de management platit din bani publici cu 1,7 milioane de euro pe an…

Marius a spus: (iunie 17th, 2013 at 16:47 )

Sincere felicitari intregii echipe de conducere a aeroportului din Timisoara care si-a adus aportul la aceasta reusita prin asigurarea infrastructurii necesare derularii acestor tipuri avioane impresionante pe pista timisoreana.

laura a spus: (iunie 17th, 2013 at 16:49 )

oamenii de calitate care se afla la conducerea aeroportului este dovada clara de profesionalism

oana a spus: (iunie 17th, 2013 at 16:53 )

merita numai laude si sa auzim numai de bine prin aceasta reusita a conducerii aeroportuare…

paul a spus: (iunie 17th, 2013 at 16:55 )

se poate si la noi in banat asa ceva deci avem oameni care conduc institutii de mare potential precum aceasta care are si o insemnatate nationala, dar si internationala

Senator a spus: (iunie 17th, 2013 at 16:58 )

Pentru domnul Deputat de mai sus aceste lucruri sunt total nefondate va bazati doar pe antipatii politice…

radu a spus: (iunie 17th, 2013 at 23:00 )

haideti domnilor sa nu exageram cu aberatii din astea impotriva unor oameni de bine ai comunitatii timisorene

dan a spus: (iunie 17th, 2013 at 23:02 )

Cand astia stiau ce inseamna un aeroport macar inca nu erau nascuti, dar nu lasa conducerea sa-si faca treaba bine, insa se stie, nu? invidii, invidii…

marcela a spus: (iunie 17th, 2013 at 23:05 )

pana la urma e o treaba bine facuta de actuala conducere asa ca merita felicitarile noastre cu siguranta.

ana a spus: (iunie 17th, 2013 at 23:06 )

bravo, bravo s-a demonstrat ca se poate dincolo de orice comentarii rautacioase

raluca a spus: (iunie 17th, 2013 at 23:08 )

e un semn bun pt. Timisoara asa ca cinste conducerii de la traian vuia.

Dan a spus: (iulie 19th, 2014 at 23:25 )

Scuzati limbajul, articolul e stupid, scris in stilul ziarelor de pe vremea impuscatului, de tip „in viile din Romania chiar cresc struguri”.
De mai bine de 10 ani aeroportul Timisoara e apt sa primeasca cele mai mari avioane din lume, fapt ce s-a si intamplat de cateva ori. Au aterizat si decolat Boeing-747 (de cel putin 2 ori) precum si Antonov-124, (peste 400.000kg la decolare). Dar acelasi lucru e posibil si pe alte aeroporturi din Romania, Bucuresti, Constanta, Bacau.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Guvernul României se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche

Joi, 25 aprilie, săptămânala şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul României se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Joi, 25 aprilie, săptămânala şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul României se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Top