Stirile din ziua: 11 iunie 2013

In sfarsit, Registrul National de Donatori de Celule Stem e functional

Printr-un simplu gest puteți salva viața unui om. Timișorenii se pot înscrie, de acum, în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Acesta a devenit, în sfârșit, funcțional și oferă o șansă în plus românilor care suferă de boli grave ale țesutului sanguine sau ale sistemului imunitar.

Ovidiu-Gant

Timisoreanul Gant a invitat-o pe Merkel sa viziteze… Sibiul

La „istorica” întâlnire (istorică mai ales datorită timpului, între patru și 15 minute, potrivit presei din România) dintre premierul român Victor Ponta și cancelarul german Angela Merkel a fost prezent și un timișorean. Este vorba de Ovidiu Ganț, fiul fostul prefect țărănist Dumitru Ganț, deputat din partea Forumului Democrat German.

Pe bani putini, profesorii nu se inghesuie la supravegheat la Bac

Profesori corectori sunt destui, dar mai trebuie circa 100 de profesori care să îi supravegheze pe absolvenţii care vor susţine, din 1 iulie probele scrise ale bacalaureatului. La acea dată, cadrele didactice sunt în vacanță și, din cauza banilor puțini pe care i-ar primi, nu se înghesuie să se înscrie la supraveghat şi corectat.

Cand Robu nu e acasa, Vasile sta cu Ciuhandu la masa

La lansarea cărții de memorialistică a fostului primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost lume câtă frunză, câtă iarbă. Profitând probabil de absența actualului edil, Nicolae Robu, plecat cu treburi importante taman în Coreea de Sud, printre cei care au asistat s-au numărat și mulți oameni considerați pe vremuri „ai lui Ciuhandu”.

Istoria se repeta: Casa Muhle a fost uitata din nou de toata lumea

Casa Mühle se degradează încet, dar sigur. Acoperit de proprietari, ca să nu fie amendați de primărie, imobilul este lăsat pradă naturii. După o serie susținută de proteste și diverse promisiuni ale autorităților, fosta reședință a florarului imperial Wilhelm Mühle pare să fi fost uitată de toată lumea.

Inselatoriile cu telefonul fac victime si la Timisoara

Români păcăliţi prin metoda „accidentul”. Se întâmplă şi la Timişoara, unde șapte oameni și-au făcut curaj să reclame faptul că au fost trași pe sfoară. Numărul celor înșelați este însă mult mai mare. Polițiștii le recomandă celor care primesc apeluri suspecte, prin care li se cer sume mari de bani, să fie atenți.

Iancu se tine de cuvant, Rosenblum le da cu tifla lui Popovici, Iordache si Ilie

Poli are un lot destul de subţire pentru primul eşalon. Cu doar câteva zile înainte de reunirea lotului, programată pentru 17 iunie, şi mai puţin de o lună până la debutul noului sezon, nu se ştie exact cum va arăta echipa în care se regăsesc, în cea mai mare parte, jucători fără experienţa jocurilor din Liga lu’ Mitică, mult mai puternică decât Liga a II-a. Jucători crescuţi de Poli, dar aflaţi acum în proprietatea lui Marian Iancu, vor să revină la Timişoara. Negocierile cu managerul sportiv Călin Rosenblum nu lasă însă să se întrevadă că sunt şanse în acest sens.

Deputatul Adrian Diaconu (PP-DD): „Ca sa devii un nume in parlament trebuie sa ai noroc”

Deputatul Adrian Diaconu, președintele PP-DD, nu este nici omul lui Gheorghe Ciobanu, nici al lui Constantin Ostaficiuc. E în plină campanie de întărire a partidului și recunoaște că ar fi preferat să rămână acasă, în loc să stea patru zile pe săptămână în București. Condiția e să fi fost vicepreședinte al consiliului județean. Și apropo de administrația locală, Diaconu e convins că primarul Nicolae Robu nu e chiar așa expert cum se crede.

Istoria Timisoarei, distrusa de buldozerele Universitatii de Vest

Timișoara vrea să ajungă capitală culturală europeană, dar își îngroapă istoria. Universitatea de Vest a început o lucrare pe strada Oituz, fără a avea aviz de descărcare arheologică. Mai multe vestigii au fost acoperite cu betoane, în pofida avertismentelor date de arheologii de la Muzeul Banatului. Primăria și Poliția au demarat anchete în acest caz.

apă caldă

Fara apa calda in mai multe zone

Colterm anunță că, din cauza unor lucrări executate de SC Aquatim SA pe reţeaua de alimentare cu apă rece (intersecţia str. Cluj cu Bv. V. Pârvan), marți, între orele 9 și 17, va fi întreruptă furnizarea apei calde în zona punctului termic Siret. Va fi afectată o parte a consumatorilor care locuiesc pe străzile 1

iÎntreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat, marți, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ariadna, Barcelona (p), orele 9 – 15, str. Citadelei nr. 4, Ion Ionescu de la Brad Bl. A44-A47, orele 9 – 14; Giarmata (COMTIM, ferma Borlea, ferma găini, ferma tineret bovin), orele 9 – 15; Jimbolia (zona centrală – numere impare + străzi

Top