Arhiva pentru luna: iulie 2013

In tara plagiatorului Ponta, ce mai conteaza o titularizare furata?

Mare scofală, nevasta inspectorului general adjunct de la Inspectoratul Școlar Timiș a fost prinsă cu mâța în sac, copiind la examenul de titularizare pe post. Nu de pe arhaicele fițuici, ci cu tehnică modernă, cu ajutorul telefonului mobil. În paranteză fie spus, muncind la fițuici, se mai prindea câte ceva de tine, ceea ce nu e cazul cu telefoanele mobile. Dar nu noile tehnici de copiere reprezintă subiectul acestor rânduri.

Danut Lata, invins de propriul regulament in chestiunea Politehnica Timisoara

Telenovela ligii în care va evolua Politehnica Timişoara a luat sfârşit. A fost nevoie de abandonul a patru echipe pentru ca visul frumoşilor suporteri ai echipei timişorene să devină realitate. Astfel, după mai multe tergiversări estivale, regulamentul AJF Timiş a reuşit ce nu au putut să obţină jucătorii Politehnicii pe terenul de joc un sezon întreg.

Robu l-a lasat pe Bojin sa-l astepte 45 de minute, apoi s-a plans ca e atacat de presa

Întâlnirea liderilor USL din Timiş, desfășurată la bufetul consiliului județean, a avut ca principală temă de discuție… jurnaliștii. Timp de câteva zeci de minute, Titu Bojin, Adam Crăciunescu, Francisc Boldea şi Marcel Mihoc au ascultat tirada anti-presă a președintelui PNL Timiș, Nicolae Robu. Alte subiecte importante pentru județ și oraș n-au mai ajuns la rând.

Centura Caransebesului ramane inchisa

Circulaţia pe centura Caransebeșului rămâne oprită până la finele lunii septembrie. În mai, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunțase că varianta ocolitoare va fi închisă până pe 31 iulie, pentru reparații la un pod. Drumarii n-au reușit ca, din mai și până acum, să repare un pod de pe varianta ocolitoare

Istoricul Ioan Hategan: Ungurii n-au de ce sa fie lezati de Coloana Fidelitatii

Istoricul Ioan Haţegan, unul dintre cei mai tari specialişti în istoria Banatului, susţine că ungurii nu au de ce să se simtă lezaţi de mutarea Coloanei Fidelităţii în centrul intersecției din Piața Bălcescu. Liderii UDMR din Timiş au reacţionat dur după ce primarul Nicolae Robu a anunţat că statuia va fi adusă acolo din cimitirul din Calea Lipovei.

A inceput postul Sfintei Marii

Credincioșii au intrat, miercuri, în Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Mării sau Sântămăriei. Acesta se va încheia în 15 august și, deși este mai scurt, este foarte strict. Există o singură dezlegare la pește, pe 6 august, în ziua praznicului Schimbării la faţă.

Rusinos: Sotie de inspector scolar general adjunct, trisoare la titularizare

Gravidă în opt luni, soția inspectorului școlar general adjunct Aurelian Sima a fost dată afară de la examenul de titularizare, după ce a fost prinsă cu telefonul mobil. Inspectorul școlar general Cornel Petroman nu vrea să comenteze, spunând doar că s-a folosit procedura standard în astfel de cazuri. Liberalul a preferat să se abțină și în alte situații controversate, cum a fost cea a directorului PSD de la liceul din Deta, implicat într-un scandal la bacalaureat.

Robu: „Nu suntem chiar in tara nimanui, problemele nu se rezolva cu proteste”

Primarul Nicolae Robu nu e impresionat de anunțul profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest, care spun că vor organiza proteste împotriva mutării la fosta școală generală 9. El spune că imobilul din zona Iosefin e mult prea mare pentru câți elevi are liceului și, în plus, e perfect pentru elevii de la Arte Plastice.

Intreruperi de curent

Enel a prorgramat, miercuri, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Albinelor, Olanda, R. Koch, Ștefan Stâncă nr.105, sc. A, orele 9 – 15; Topolovățul Mare, Lucareț, Teș, Cralovăț, Brestovăț, Hodoș, orele 8 – 22; Grăniceri (+SP Grăniceri), orele 8 – 16; Jimbolia (p), orele 10 – 15; Buziaș (cartier F6, Ovinex Import-Export SRL),

Generala 9: prea la periferie pentru artisti, dar numai buna pentru muncitori

Primăria Timișoara judecă situații similare cu unități de măsură diferite. Profesorilor și elevilor de la Liceul de Arte li s-a permis să facă mofturi doi ani, pentru că n-au vrut să se mute din centrul orașului, în timp ce profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest li se spune, mai mult sau mai puțin pe ocolite, că oricum școala lor e în drum spre desființare.

Inca „verde” pentru biciclete in Piata Victoriei si strada Alba Iulia

Bicicliștii au încă „verde” să circule prin centrul Timișoarei. Vacanța i-a dat peste cap lui Nicolae Robu proiectul care interzicea pedalatul în Piața Victoriei și pe strada Alba Iulia în intervalul orar 18-22, din mai până în octombrie. Acesta a căzut marți la vot, pentru că n-au fost destui consilieri care să fie în favoarea lui.

E oficial: Liceul de Arte pleaca din centru si se muta in Iosefin

Proiectul de hotărâre privind mutarea Liceului de Arte în locul Colegiului Tehnic de Vest a trecut, marți, cu 15 voturi. Singurii care s-au opus, așa cum anunțaseră de altfel, au fost consilierii PDL. Colegiul Tehnic va funcționa, din toamnă, în fosta școală generală 9, de pe Rebreanu, acolo unde artiștii nu au vrut să se mute încă de acum doi ani.

Robu a declarat oficial razboi penelor de curent ale Enel

Primăria Timișoara va încheia un nou contract cu Enel, pentru furnizarea energiei electrice. Desele întreruperi și bezna care domnește, în fiecare seară, pe multe străzi din oraș, uneori chiar și în Piața Victoriei, au dus la introducerea unei noi clauze care obligă Enel să intervină imediat, nu în… 24 de ore!

Pana in octombrie, restrictii de circulatie in Balcescu

Șantierul din Piaţa Bălcescu va începe în următoarea săptămână, iar lucrările vor dura până la începutul lunii octombrie. Vor fi instituite restricţii de circulaţie atât pentru maşini, cât şi pentru tramvaie. Primarul Nicolae Robu spune că rutele ocolitoare vor fi anunțate în această săptămână.

Top