Stirile din ziua: 9 iunie 2013

Regionalizare: Capitala regiunii ar trebui sa fie Lugojul, nu Timisoara!

Regionalizare: Capitala regiunii ar trebui sa fie Lugojul, nu Timisoara!

Majoritatea liderilor administraţiilor locale şi a politicienilor prezenţi la Consiliul Jueţean Timiş, la dezbaterea despre regionalizare şi descentralizare, sunt în principiu de acord cu planul vicepremierului Liviu Dragnea de a împărţi România, cel mai probabil în opt regiuni. Democrat-liberalii sunt cei mai sceptici, mai puțin primarul de Arad, Gheorghe Falcă, care susţine din toate puterile regionalizarea. Poate cea mai interesantă opinie o are primarul din Lugoj, Francis Boldea. Acesta susţine că viitoarea capitală a regiunii ar trebui să fie Lugojul, nu Timişoara.

Anul 2013, anul regionalizarii

În acest an, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va definitiva, până la sfârșitul anului, cadrul general al împărțirii administrativ-teritoriale în regiuni, județe, municipii, orașe și comune, având drept scop descentralizarea, prin transferarea de competențe de la nivel guvernamental la nivel de consilii regionale.

Sub palmieri s-a deschis plaja Munky Funky / FOTO

La Timișoara s-a făcut, duminică, plajă sub palmieri. N-au lipsit umbreluțele, ghirlandele de flori ca-n Hawaii și nici maimuța, obligatorie când vine vorba de palmieri. Plaja Munky Funky a avut chiar și muzică în sistem surround. Evenimentul a fost supravegheat discret de directorul adjunct al Poliției Locale.

Robu afirma c-a fost santajat de un ziarist, deBanat ii cere nume

Într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, primarul Nicolae Robu reia războiul cu presa. De această dată însă, lucrurile au luat-o razna de tot, primarul afirmând c-a fost șantajat de unul sau mai mulți ziariști. Pentru a nu plana suspiciuni asupra întregii prese timișorene, Nicolae Robu este obligat, în acest moment, să dezvăluie numele ziaristului/ziariștilor care l-ar fi șantajat. Altfel se descalifică singur din calitățile de primar sau om politic.

Politist si interlop

Fără îndoială, principalul eveniment al săptămânii în Timișoara, eclipsând până și palmierii sau metroul primarului Robu, a fost arestarea liderului interlop Sorin Udrea și a unor locotenenți de-ai săi. Fiindcă există o parte a orașului unde, dacă nu-l cunoști pe Udrea sau măcar să fi auzit de el, n-ai cultură generală.

Un an de la alegeri: Robu se lauda cu realizarile, timisorenii sarbatoresc sub palmieri

Înainte de a urca în avionul care îl va duce în Coreea de Sud, primarul Nicolae Robu a mai postat un nou text pe Facebook, cel mai bun agent de promovare al edilului. De această dată, el a atacat „evenimentul” de luni, 10 iunie, când se împlinește exact un an de la alegerile locale. Cum aniversarea îl prinde în extremitatea continentului asiatic, Robu s-a grăbit să se bucure anticipat. Evident, împreună cu yes-manii și “like”-iștii săi de serviciu.

Luni incepe Bac-ul, in ultimii doi ani a fost dezastru

Din primele date centralizate de Inspectoratul Şcolar Timiş, aproape 6.000 de elevi s-au înscris la bacalaureat în acest an. O parte dintre ei fac parte din promoțiile din anii trecuți. În total, în 2013, în judeţul Timiş, au fost în clasele teminale în jur de 7.500 de elevi. Anul trecut, doar puțin peste 40% din candidați au promovat.

Mai bine fiu de lautar, decat junior international, la LPS Banatul

Unii profesori de la Liceul cu Program Sportiv nu dau doi bani pe performanţele sportive ale liceenilor. Câţiva fotbalişti din generaţia 94, aflaţi în an terminal, nu îşi pot da bacalaureatul deoarece au fost lăsaţi corigenţi. Faptul că fac parte din cea mai bună generaţie a liceului nu a contat pentru profesori. Nu a contat nici măcar că bună parte din absenţe au fost adunate după ce juniorii au fost selecţionaţi în „naţionala” Under 19.

Mai bine un SF amuzant, decat un horror plictisitor

Multă lume, din ce în ce mai multă, spune că primarul Nicolae Robu este un copil ajuns, brusc, prea mare. Că oscilează între idei năstrușnice de modernizare a Timișoarei și stări sufletești caracteristice pruncilor nelăudați pentru priceperea de a ridica cel mai frumos oraș din lego. Presa a relatat zilele trecute un astfel de moment în care edilului șef al urbei aproape că-i dădeau lacrimile de atâta nedreptate din partea mass-media și onor opiniei publice nerecunoscătoare pentru expozia sa în actul de administrație.

Top