Stirile din ziua: 29 august 2013

Umor de graffer: A plecat Ceausescu, a venit Robu

Băieții cu tuburile de vopsea și idei contra curentului s-au întors în forță. În mai multe locuri din Timișoara, inclusiv peste drum de penitenciar, pe ziduri au apărut „ștampile” deloc măgulitoare la adresa primarului Nicolae Robu. Chipul acestuia face pereche cu acela al „marelui împușcat” lângă un zid din Târgoviște, fostul dictator Nicolae Ceaușescu.

Cu flashmobu’ la palmierul lui Robu

Niște tineri neliniștiți au organizat săptămâna trecută un flashmob în Piața Operei din Timișoara. Nu, de data asta nu a mai fost un ansamblu de zumba, ci ceva și mai educativ. Se făcea că cineva aruncă o sticlă de plastic chiar în centrul orașului, iar restul aștepta să vadă când se trezește un timișorean cu simț civic să o ridice și s-o pună la coș. Nu s-a trezit nimeni, logic, pentru ca mai apoi, regizat sau nu, un copil să ridice petul în uralele asistenței.

„Cu totii pe Stiinta”, dupa modelul „AC Recas nu e Poli”

Politehnica Timişoara este liderul Ligii a IV-a după primele patru etape. Băieţii lui Paul Codrea au întâlnit, până acum, echipe mult mai slab cotate. Primul examen serios al poliştilor din Liga lu’ Laţa va avea loc vineri, de la ora 18, când vor evolua în faţa lui CS Ghiroda, vicecampioana seriei îm sezonul trecut.

Kitsch-ul ca imagine: de la videoclipul Timisoarei la Valeriu Zgonea

Ne plângem de multe ori – uneori pe bună dreptate – că imaginea țării, în general, dar și a Timișoarei, în particular, ar fi distorsionată în străinătate din varii motive. De la declarațiile unor politicieni, până la unele show-uri de televiziune, e clar că reflectarea României nu e una chiar drăgălașă. Dar ce ne facem când această prezentare negativă ne-o facem cu mâinile noastre?

Primaria toarna asfalt pe strazile de pamant si are liniste cel putin patru ani

Primăria pune ciment și pietriș pe străzile de pământ, iar apoi toarnă un strat subțire de asfalt.. E soluția cea mai ieftină. În plus, spun reprezentanții PMT, e garantată până la șase ani, în funcție de trafic, și nu e nevoie de lucrări de întreținere. În următoarea perioadă vor avea parte de acest tratament străzile din spatele magazinului Selgros. Operațiunea costă 1,8 milioane de lei și va fi executată de firma Confort.

Intreruperi de curent

Enel a programat, joi, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Crișul, Someș (p), 1 Decembrie (p), Surorile Martir Caceu (p), orele 9 – 15; Utvin, Comloșu Mare (p), orele 9 – 15; Giarmata (p), orele 9 – 17.

Top