Stirile din ziua: 19 august 2013

Victor Neumann alearga de unul singur pentru sefia Muzeului de Arta

Victor Neumann alearga de unul singur pentru sefia Muzeului de Arta

Nicio surpriză în ceea ce privește viitorul director al Muzeului de Artă Timișoara. Așa cum deBanat.ro spunea exact acum un an, foarte probabil, fotoliul managerial va fi ocupat de Victor Neumann, singurul de altfel care s-a arătat interesat de această funcție și s-a înscris la concursul care urmează să aibă loc.

Spitalul de Copii „Louis Turcanu” e dator vandut si are conturile blocate

Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” datorează 500.000 de lei proprietarului clădirii în care funcționează secția de chirurgie. Fiindcă n-a plătit chiria, unitatea sanitară are conturile blocate. În aceste condiții, spitalul nu poate decât să acumuleze noi datorii către furnizori. Situația este disperată.

SDM da cu flit primariei, muncitorii chiulesc pe capete

Teoretic, șantierul de pe strada Muzicescu a început acum două luni. Practic, muncitorii vin o zi da, trei ba. Situația e identică și în Zona Soarelui, unde, în trei săptămâni, s-a reușit scoaterea unor borduri pe fosta alee a Farului. De ambele lucrări se ocupă SDM, societate pe care primăria a scos-o deja o dată din faliment anul acesta.

Avem o echipa campioana, cum procedam cu ea?

Echipa de rugby RCM Timișoara se îndreaptă încet, dar foarte sigur spre al doilea titlu consecutiv de campioană a țării. În ultimele meciuri a măturat pe jos cu toate cele trei principale contracandidate, iar un nou titlu pare doar o chestiune de timp. O performanță extraordinară, în condițiile în care susținerea autorităților locale față de echipă a fost neînsemnată, oricum ridicolă față de sporturi bugetofage, dar fără performanță (fotbal, baschet etc).

Efectele pierderii unui dinte prin extractie

Pentru mulți oameni, pierderea unui dinte prin extracție reprezintă un lucru de o importanță majoră. În schimb, pentru alții, e doar un dinte care lipsește și atâta vreme cât au mai rămas și alți dinți restanți pe arcadă, atâta vreme cât estetica nu e afectată, masticația încă se poate realiza, pierderea unui singur dinte e trecută cu vederea mult prea ușor.

Timisoara, orasul cu cele mai scumpe taxiuri din Romania

Timişoara este un paradox pe harta taximetriei. Deşi are printre cele mai multe oferte de taxiuri la mia de locuitori, capitala Banatului are cele mai mari preţuri pe kilometru din ţară. La sfârşitul anului trecut, tariful de zi pe kilometru a explodat de la 1,49 lei la 2,19 lei. În niciun oraş din România, preţul mediu al unui kilometru cu un taxi nu depăşeşte 1,99 lei.

Primarul Robu umbla beat din apa rece

E o vorbă românească cu nepriceputul care n-ar fi nepriceput destul dacă nu e și fudul. Totuși, sper să fie doar vorba de nepricepere și nu de altceva când mă refer la primarul Nicolae Robu declarând: „Galeria noii Poli este tot stadionul și asta așa trebuie să rămână!”. Aiurea în tramvai.

Vacanta la Roma / FOTO

Unul din cele mai frumoase oraşe ale lumii, supranumit „Cetatea eternă” nu doar pentru istoria nemuritoare ce răzbate din zidurile vechi, ci şi pentru faptul că este un loc unde vrei să te reîntorci mereu şi mereu, de oricâte ori l-ai vizita, este Roma. Agenţia de turism Ultramarin vă propune un city-break de neuitat, cu avionul din Timişoara, pentru a vă bucura din plin de frumuseţea capitalei italiene.

Intreruperi de curent

Enel a programat, luni, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Muzicescu (p), Fedra (p), Anul 1848, Renaşterii (p), Rândunelelor, Alsacia, orele 9 – 15; Nerău(p), orele 10 – 14; Deta (SC Agrofarine SRL), orele 8 – 15; Bencecu de Sus, Bencecu de Jos, Nadăş, Herneacova, Stanciova, orele 9 – 17; Buziaş(cartier F6, Ovinex

Top