Oare ce rezultat ar fi avut RMN-ul la capul lui Stoia?

Retrospectivă cronologică (II)

Continuăm retrospectiva calendaristică a anului 2013. Înainte de-a se certa cu primarul Nicolae Robu, lui Traian Stoia i s-a propus, de către un coleg de partid cu specializare în domeniu, să-și facă RMN la cap. Vom vedea cum s-au făcut mai multe promisiuni de care s-a cam uitat între timp. Dintre ele amintim expropierea Casei Muhle, făcută de fostul ministru al Culturii Daniel Barbu. Care a promis și un muzeu al Revoluției în subpasajul de la Operă.

14 martie. Consilierul local PSD Florin Bârsășteanu, medic de profesie, îi propune colegului de partid, viceprimarul Traian Stoia, să-și facă un RMN la cap. Asta, după ce Stoia a afirmat că Bârsășteanu a vrut să ajungă viceprimar pentru că avea multe datorii la bănci.

14 martie. Consiliul local dă o hotărâre care nu va fi pusă în practică niciodată. Respectiv, toți timișorenii care dețin câini care nu sunt de rasă sunt obligați să-i castreze. În caz contrar, amenda este de 1.000 de lei.

16 martie. Prezent la Timișoara, ministrul Culturii de la acea vreme, Daniel Barbu, promite expropierea în cazul Casei Mühle. Încă o promisiune rămasă pe hârtie…

casa muhle

16 martie. Același ministru, la propunerea senatorului Ben-Oni Ardelean, promite un Muzeu al Revoluției în subpasajul din fața Operei. Mai bifăm astfel o promisiune neonorată. Nu de alta, dar pe acolo se va face un pasaj auto, dacă ne luăm după promisiunile ulterioare ale primarului Robu.

20 martie. Rocadă între beizadele la șefia Casei Studenților. Pleacă fata Corneliei Corescu, vine feciorul lui Coriolan Gârboni. Greu cu meritocrația în țara beizadelelor!

21 martie. După ce a ținut-o langa mai bine de o lună, că Spitalul Militar aparține municipalității, în urma vizitei la Timișoara a ministrului Apărării Mircea Dușa, primarul Nicolae Robu schimbă foaia: „Spitalul Militar e al României!”. Ne-am liniștit, fiindcă eram îngroziți că ar putea fi al Ungariei!

robu si dusa

23 martie. Sorin Grindeanu este reales președinte al PSD Timișoara. Delegat de la centru la aceste alegeri a fost Valeriu Zgonea, cel care i-a suflat lui Vanghelie titlul de cel mai bun cunoscător al limbii române. Marii perdanți ai alegerilor au fost Radu Țoancă și Traian Stoia, rămași fără funcții.

23 martie. În aceeași conferință de alegeri vine prima fricțiune în USL. După plecarea lui Robu din sală, Titu Bojin anunță că PSD vrea primăria în 2016.

25 martie. Nicolae Robu începe războiul cu o anumită parte a presei. După ce, cu o săptămână înainte, afirma că el crește traficul site-urilor de știri, de această dată s-a hotărât să nu mai răspundă la întrebări la briefingurile pe care le susține aproape zilnic. „Nu mai pierdem vremea cu întrebări. Ne pierdem vremea și eu, și dumneavoastră”, aruncă primarul. Ce rost mai aveau atunci conferințele de presă, în afară de dictările făcute de Robu?

30 martie. Consiliul Local Timișoara decide interzicerea aparatelor de aer condiționat pe clădirile din Piața Operei. De aplicarea hotărârii se va ocupa viceprimarul Stoia.

2 aprilie. Se anunță bugetul Timișoreai. E unul record, în valoare de 1,3 miliarde de lei, cu 30% mai mare decât în anul precedent.

4 aprilie. Primul protest din ceea ce va deveni ulterior o modă. Câteva sute de persoane manifestează împotriva gazelor de șist la Buziaș și Timișoara.

5 aprilie. Titu Bojin e reales în unanimitate președinte al PSD Timiș. Nu i-a fost chiar greu, neavând contracandidat.

6 aprilie. Deputatul de Timiș Alin Popoviciu este ales vicepreședinte PDL la nivel național. Unde a fost și unde a ajuns PDL!

8 aprilie. Primăria decide să contribuie cu 50.000 de euro la idioata măsură a Mitropoliei de a schimba istoricele trepte ale Catedralei. Costul total este de 100.000 de euro. În final, lucrarea va fi un kitsch ordinar.

trepte catedrala10

16 aprilie. Marcel Tolcea își pierde funcția de director al Muzeului de Artă. O comisie de evaluare a activității din care face parte și sindicalistul PSD de Comtim, Adrian Negoiță, îi dă nota 5,89. Se pregătește venirea lui Victor Neumann, vorbitor la mitingurile USL

20 aprilie. Titu Bojin pierde lupta pentru un scaun de vicepreședinte național al PSD, în detrimentul lui Ion Mocioalcă, deputat de Caraș-Severin. Acesta din urmă a fost ajutat de senatorul de Timiș Ilie Sârbu, cel cu numele de cod „Socrul”.

22 aprilie. Se oprește traficul pe Podul Michelangelo pentru lucrările la subpasaj. Ordinul este dat de primarul Robu și șoferul Vasile.

robu michelangelo

23 aprilie. După săptămâni de proteste ale medicilor și personalului medical, Consiliul Local Timișoara votează mutarea Clinicii de Dermatolofgie într-o nouă locație din Complexul Studențesc. Altă hotărâre care n-a fost pusă încă în practică.

23 aprilie.Societatea Drumuri Municipale (SDM) primește cadou un milion de euro de la bugetul local. SDM este implicată la construcția subpasajului Michelangelo.

17 mai. Impus de Ilie Sârbu, Adam Crăciunescu este ales președinte executiv al PSD Timiș. Inițial în cursă se angajaseră Sorin Grindeanu și Matei Suciu. Ei au făcut un pas în spate la ordinele „Socrului”, iar Crăciunescu a candidat de unul singur. Surprinzător, a și câștigat!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

surpreze a spus: (decembrie 30th, 2013 at 19:59 )

Ludaiul lui mis stoia e gooll! RMN alb fara subst. cenusie!

robu a spus: (decembrie 31st, 2013 at 16:27 )

mos stoia e leit oscar simpson, chit ca de multe ori il poti confunda cu mistretul din fata hotelului timisoara.
incercati, dar la analize ar iesi aia doi neuroni, emil si marius.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara

Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători din circuitul Stejarilor. Cele două transferuri se adăugă mutării făcute la începutul acestei săptămâni, când talonerul Tudor Butnariu s-a alăturat SCM USV Timișoara, la fel ca David Trăușan, care revine la Timișoara. „De data aceasta este vorba despre transferul a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru anul 2025, a picat la limită în Consiliul Local Timișoara. Amendamentul primarului Dominic Fritz, prin care a propus reducerea impozitării clădirilor nerezidențiale, de la 1,9% la 1,8%, la care se adaugă reducerea de 10% pentru plata până în luna martie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe fațadele a 19 școli din oraș e instalatsemnul victoriei, simbol al Revoluției
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința de miercuri a Guvernului României, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara, în domeniul public al Statului și trecerea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea de Vest Timişoara în vederea mutării acolo a activității Facultatății de Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii educaționale prin inaugurarea unui laborator de luminotehnică de ultimă generație. Realizat în parteneriat cu Power Electric SRL, investiția de 30.000 de euro oferă studenților acces la tehnologii avansate și un mediu de învățare modern,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor pentru anul viitor. Proiectul trebuia votat în urmă cu o săptămână, dar a fost retras, în ultima clipă de primarul Dominic Fritz. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, totodată preşedinte al CJ Timiş, afirmă că majorarea impozitelor nu reprezintă garanţia unor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Impozitele si taxele mai mari reprezintă doar iluzia unor încasări mai mari”. Interviu cu Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel global, în domeniul tehnologiei, ce urmează în 2025 în privința securității cibernetice, lecțiile învățate după perioada pandemiei sunt câteva dintre temele analizate de Ligia Ardelean, country manager al Atos România, la finalul unui an provocator pentru industria IT. Care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ligia Ardelean, country manager Atos: „România are potențial să devină un hub regional pentru soluții IT sustenabile”
Top