Retrospectivă cronologică (II)
Continuăm retrospectiva calendaristică a anului 2013. Înainte de-a se certa cu primarul Nicolae Robu, lui Traian Stoia i s-a propus, de către un coleg de partid cu specializare în domeniu, să-și facă RMN la cap. Vom vedea cum s-au făcut mai multe promisiuni de care s-a cam uitat între timp. Dintre ele amintim expropierea Casei Muhle, făcută de fostul ministru al Culturii Daniel Barbu. Care a promis și un muzeu al Revoluției în subpasajul de la Operă.
14 martie. Consilierul local PSD Florin Bârsășteanu, medic de profesie, îi propune colegului de partid, viceprimarul Traian Stoia, să-și facă un RMN la cap. Asta, după ce Stoia a afirmat că Bârsășteanu a vrut să ajungă viceprimar pentru că avea multe datorii la bănci.
14 martie. Consiliul local dă o hotărâre care nu va fi pusă în practică niciodată. Respectiv, toți timișorenii care dețin câini care nu sunt de rasă sunt obligați să-i castreze. În caz contrar, amenda este de 1.000 de lei.
16 martie. Prezent la Timișoara, ministrul Culturii de la acea vreme, Daniel Barbu, promite expropierea în cazul Casei Mühle. Încă o promisiune rămasă pe hârtie…
16 martie. Același ministru, la propunerea senatorului Ben-Oni Ardelean, promite un Muzeu al Revoluției în subpasajul din fața Operei. Mai bifăm astfel o promisiune neonorată. Nu de alta, dar pe acolo se va face un pasaj auto, dacă ne luăm după promisiunile ulterioare ale primarului Robu.
20 martie. Rocadă între beizadele la șefia Casei Studenților. Pleacă fata Corneliei Corescu, vine feciorul lui Coriolan Gârboni. Greu cu meritocrația în țara beizadelelor!
21 martie. După ce a ținut-o langa mai bine de o lună, că Spitalul Militar aparține municipalității, în urma vizitei la Timișoara a ministrului Apărării Mircea Dușa, primarul Nicolae Robu schimbă foaia: „Spitalul Militar e al României!”. Ne-am liniștit, fiindcă eram îngroziți că ar putea fi al Ungariei!
23 martie. Sorin Grindeanu este reales președinte al PSD Timișoara. Delegat de la centru la aceste alegeri a fost Valeriu Zgonea, cel care i-a suflat lui Vanghelie titlul de cel mai bun cunoscător al limbii române. Marii perdanți ai alegerilor au fost Radu Țoancă și Traian Stoia, rămași fără funcții.
23 martie. În aceeași conferință de alegeri vine prima fricțiune în USL. După plecarea lui Robu din sală, Titu Bojin anunță că PSD vrea primăria în 2016.
25 martie. Nicolae Robu începe războiul cu o anumită parte a presei. După ce, cu o săptămână înainte, afirma că el crește traficul site-urilor de știri, de această dată s-a hotărât să nu mai răspundă la întrebări la briefingurile pe care le susține aproape zilnic. „Nu mai pierdem vremea cu întrebări. Ne pierdem vremea și eu, și dumneavoastră”, aruncă primarul. Ce rost mai aveau atunci conferințele de presă, în afară de dictările făcute de Robu?
30 martie. Consiliul Local Timișoara decide interzicerea aparatelor de aer condiționat pe clădirile din Piața Operei. De aplicarea hotărârii se va ocupa viceprimarul Stoia.
2 aprilie. Se anunță bugetul Timișoreai. E unul record, în valoare de 1,3 miliarde de lei, cu 30% mai mare decât în anul precedent.
4 aprilie. Primul protest din ceea ce va deveni ulterior o modă. Câteva sute de persoane manifestează împotriva gazelor de șist la Buziaș și Timișoara.
5 aprilie. Titu Bojin e reales în unanimitate președinte al PSD Timiș. Nu i-a fost chiar greu, neavând contracandidat.
6 aprilie. Deputatul de Timiș Alin Popoviciu este ales vicepreședinte PDL la nivel național. Unde a fost și unde a ajuns PDL!
8 aprilie. Primăria decide să contribuie cu 50.000 de euro la idioata măsură a Mitropoliei de a schimba istoricele trepte ale Catedralei. Costul total este de 100.000 de euro. În final, lucrarea va fi un kitsch ordinar.
16 aprilie. Marcel Tolcea își pierde funcția de director al Muzeului de Artă. O comisie de evaluare a activității din care face parte și sindicalistul PSD de Comtim, Adrian Negoiță, îi dă nota 5,89. Se pregătește venirea lui Victor Neumann, vorbitor la mitingurile USL
20 aprilie. Titu Bojin pierde lupta pentru un scaun de vicepreședinte național al PSD, în detrimentul lui Ion Mocioalcă, deputat de Caraș-Severin. Acesta din urmă a fost ajutat de senatorul de Timiș Ilie Sârbu, cel cu numele de cod „Socrul”.
22 aprilie. Se oprește traficul pe Podul Michelangelo pentru lucrările la subpasaj. Ordinul este dat de primarul Robu și șoferul Vasile.
23 aprilie. După săptămâni de proteste ale medicilor și personalului medical, Consiliul Local Timișoara votează mutarea Clinicii de Dermatolofgie într-o nouă locație din Complexul Studențesc. Altă hotărâre care n-a fost pusă încă în practică.
23 aprilie.Societatea Drumuri Municipale (SDM) primește cadou un milion de euro de la bugetul local. SDM este implicată la construcția subpasajului Michelangelo.
17 mai. Impus de Ilie Sârbu, Adam Crăciunescu este ales președinte executiv al PSD Timiș. Inițial în cursă se angajaseră Sorin Grindeanu și Matei Suciu. Ei au făcut un pas în spate la ordinele „Socrului”, iar Crăciunescu a candidat de unul singur. Surprinzător, a și câștigat!
Comentarii prin facebook