Tun de 40.000 de euro dat de firma de deratizare apropiata de Cristian Busoi

Firma Tradecomia, împinsă puternic din spate de ministrul nominalizat de PNL pentru Sănătate, Cristian Buşoi, a dat o ţeapă de proporţii la Timişoara. După ce a câștigat licitația pentru tăierile și defrișările de copaci, deși are ca obiect de activitate deratizarea, firma a subcontractat serviciile și i-a lăsat cu buza umflată pe cei care au prestat în locul ei.

busoi

Tradecomia a câştigat în 2013 o licitaţie pentru tăierile şi defrişările de arbori din Timişoara, chiar dacă avea ca obiect de activitate exclusiv deratizarea și dezinsecția. Valoarea contractului este de aproximativ 3,8 milioane lei. Pentru că lupta cu şobolanii nu se potriveşte deloc cu defrişările de arbori, firma din Bucureşti, care îl are în spate pe Cristian Bușoi, a apelat la o societate specializată în domeniu – SC Wegabau Co SRL. A fost vorba de o subcontractare care a mers prost. Specialiştii de la Wegabau au lucrat patru luni fără să vadă un ban. Tradecomia le-ar datora în acest moment 176.000 lei.

Lista Muncitori 1

Contractul între cele două firme a început pe 5 septembrie 2013 şi s-a încheiat brusc la sfârşitul anului. Afacerea a scârţâit încă de la început. SC Wegabau a angajat imediat 21 de muncitori care să se ocupe de cosmetizarea arborilor din Timişoara. Firma ţinută în spate de Buşoi s-ar fi rugat de subcontractanţi ca muncitorii să fie înregistraţi pe Tradecomia, chipurile pentru a nu da de bănuit Primăriei Timişoara. După patru luni în care a muncit degeaba, Wegabau a reziliat contractul cu Tradecomia şi s-a adresat Direcției de Mediu a Primăriei Timișoara. Directorul acesteia, Adrian Bere-Semeredi, nu a răspuns însă niciodată acestei solicitări.

Deşi nu a efectuat niciun fel de activităţi directe, SC Tradecomia, în baza execuţiei integrale efectuate de SC Wegabau cu aport de capital integral propriu, a ridicat sume importante de la Primăria Timişoara. Sumele nu-i reveneau pentru că nu a efectuat lucrările. În plus, n-au achitat niciun debit către SC Wegabau. Costurile reale ale lucrărilor prestate de Wegabau pe lunile septembrie-decembrie 2013 sunt de 175.940 de lei”, susţine Ionel Urzică, administratorul firmei Wegabau. În afara contractului cu Primăria Timișoara, cei de la Tradecomia au mai avut în trecut doar trei contracte cu instituții publice: două cu Hidroelectrica și unul cu Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, orașul natal al lui Bușoi. Toate trei privind activități de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

blue a spus: (februarie 13th, 2014 at 14:45 )

Daca am avea un Primar adevarat nu s-ar ajunge ca astfel de „firme” sa castige licitatii. Se pare ca Robu nostru si-a uitat CV-ul acasa cand a stat in pozitia ghiocelului in fata lui Busoi.

Vasi a spus: (februarie 13th, 2014 at 14:45 )

Ce sa zic si cei de SC Wegabau Co SRL sunt mari specialisti: nu au site de prezentare, datele financiare sunt 0 , angajati 0. Practic aceasta firma nu exista.

frx a spus: (februarie 13th, 2014 at 15:25 )

Aici sunt implicati tineri de la PSD, astia sunt generatia drogatului ala mic de Freddy, niste infractori de ultima speta! Rusinr PSD

dana a spus: (februarie 13th, 2014 at 16:07 )

aici sunt barbatii dvs politici, dragi timisoreni! ati votat toti pacalici din lumea asta! apoi sa va spalati pe cap cu ei si sa va fure pana nu va mai raman nici chilotii de pe voi!

Dubyn a spus: (februarie 13th, 2014 at 18:25 )

Busoiul trebuie pus sa plateasca, pentru ca el i-a adus pe baietii de la Bucuresti (specialisti in deratizare) aici, in Timisoara. In al doilea rand, ce naiba cauta unul din Drobeta Turnu-Severin sa ne reprezinte prin Parlament? Oricum, e un tun in toata regula, legat direct de Busoiul in cauza. In al treilea rand ati vazut cum arata copacii din Timisoara? In cel hal de masacrati si ciuntiti sunt? O bataie de joc cu asa zisa „toaletare”. Sa ne lase copacii in pace! Iar Busoiul cu pricina sa ne lase si el in pace si sa se duca de unde a venit. Nu-l vad prea multa vreme pe la minister, odata cu ascutirea conflictului din USL dintre PNL si PSD (asa zisul partid al Varanului nu conteaza, incape intr-un lift).

fely a spus: (februarie 13th, 2014 at 20:02 )

Nu mai scrieti asemenea articole, firma si-a facut datoria, oamenii muncesc zi lumina, iar pentru unul ca Urzica sufera toti. RUSINE ca nu lasati lumea i pace !!!!!!!!

ghita a spus: (februarie 13th, 2014 at 20:31 )

Am si eu doua intrebari:
-voi cititi ce aberatii spun aia de la wegabau(inclusiv lista aia cu angajati) datata 05.02.2013 si mai si spun ca angajatii au fost trecuti la tradecomia si nu la ei,asta suna la evaziune…
-de ce nu merg la proces???

Nelu a spus: (februarie 13th, 2014 at 20:59 )

Daca ar prezenta asa ceva in instata ar rade si avocatii apararii. Asta miroase a santaj

ion a spus: (februarie 13th, 2014 at 21:17 )

Ce bine suna articolul cu numele de busoi in el….chiar daca e o idiotenie ce declara aia,dar suna bine:))
Apropos ce este in neregula cu urmatoarea afirmatie”s-a rugat de subcontractanţi ca muncitorii să fie înregistraţi pe Tradecomia, chipurile pentru a nu da de bănuit Primăriei Timişoara.” si ce treaba are primaria intr-un litigiu sau conflict intre 2 firme.
Concluzie aia de la wegakk sunt mai prosti decat noapte:))))

radu a spus: (februarie 13th, 2014 at 21:50 )

„Mai draga” Fely, ai spus, mai bine taceai. Da ce naste din pesedica cam asa ceva mananca. De unde-l stii tu pe „unul ca Urzica”? Si daca nu_l stii de ce vorbesti? De dragul carei lichele te faci singura lichea? Stii tu oare despre ce este, cu adevarat, vorba in aceasta marsavie? Chiar daca Urzica nu va reusi sa-si recupereze cei aproape 40000 de euro de la acesti oameni de afaceri oneroase, sa fii sigura ca mult nu se vor bucura de „agoniseala” lor. In viata totul se plateste, si nu plateste doar cel ce ia ci si cei ce folosesc cuvantul cu necumpatare si cum nu trebuie pentru a-i masca marsavia.Este Unul singur in masura sa le judece pe toate. Sa va feriti de a ajunge sub incidenta Legii Lui. Atunci nici o spaga si nici un demnitar nu va mai scapa.

claudiu a spus: (februarie 13th, 2014 at 21:51 )

Daca ar fi o firma serioasa ai putea sa ii dai in judecata,dar astia cand se expira contractul cu primaria inchide firma si ramai cu bani dati degeaba la avocat.

nelu a spus: (februarie 13th, 2014 at 23:15 )

@claudiu:
zici ca lucrezi la wegakk dar avand in vedere ca singurul angajat este urzica,adica ala care declara niste aberatii de rad si curcile de el:))), e KLARR, URZICA NU MAI SCRIE CU PSEUDONIM:))).
de curiozitate am vrut sa vad si eu cati angajati a avut firna wegakk …..si surpriza pe link http://www.listafirme.ro/wegabau-co-srl-27814728/
cica o firma din 1992 se inchide iar aia din 2010 nuh:))))

Petrica a spus: (februarie 13th, 2014 at 23:53 )

Baietii de la Tradecomia au mai detinut o Firma in Timisoara care avea ca obiect de activitate amanet si gaj.”Sunt profesionisti”.

Augusta a spus: (februarie 19th, 2014 at 14:35 )

na, pai daca nu avem firme de specialitate pt intretinerea spatiilor verzi, aici, in oras, apelam la domnul Busoi, ca doar nu vrem sa ne cada in cap copacii „cu durata de viata depasita” – citand din clasicii in viata.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara

Sâmbătă a fost rândul fostului primar, Nicolae Robu, acum reprezentantul a două partide, PNL și PSD, să își prezinte viziunea cu care vrea să obțină un al treilea mandat de primar al Timișoarei. Cu multe proiecte pe care le dorea în precedentele mandate, cu unele ”reparații” prin care să se revină la modul de guvernare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Joi, 25 aprilie, săptămânala şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul României se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Top