Cum a reusit ASU Poli sa fie mai tare decat Steaua, Dinamo si Viitorul Scornicesti la un loc

Colegul Eugen Sasu se întreabă într-un articol alăturat „ce a mai rămas din ASU Politehnica?”, acel etalon de onoare și moralitate din fotbalul românesc, ba chiar european sau mondial. Se pare că a rămas bine, chiar foarte bine. Fără niciun fel de ironie, cred că gruparea de pe Stadionul Știința are o organizare impecabilă. Aș spune de multinațională. Și vorbesc de o organizare împărțită pe un fel de departamente sau aș putea spune falange, unde fiecare își vede de treaba lui, toți trâgând la aceeași căruță. Asta nu înseamnă că nu știu unii de alții. Dar de multe ori se fac că nu știu.
Să luăm pe rând aceste falange într-o ordine aleatorie. Să începem cu cea juridică, una dintre cele mai importante. Aici se remarcă Cristi Brâncovan, care se pare că e tobă în regulamente, reguli și alte chichițe legislative. Nu-i puțin lucru ca, an de an, să promovezi în ligile superioare numai și numai la “masa verde”, speculând tot felul de șmecherii. N-a ieșit acum cu Chișoda, dar se va rezolva într-un alt mod. Nici Viitorul Scornicești în timpul lui Ceaușescu n-a reușit o asemenea perfomanță, fiind obligată să promoveze dintr-o divizie în alta doar pe teren. E drept că mai dădeau scoruri astronomice, dar în iarbă, nu la „masa verde”. Nu mai vorbesc de Steaua și Dinamo care au fost nevoite să fuzioneze cu alte echipe pentru ajunge în primul eșalon. Departamentul „juridic” pregătește acum promovarea în Liga a III-a pe baza unei invitații de la FRF. Adică acea Federație atât de hulită, înjurată etc. Dacă ar fi adevărat zvonul că jucătorii altor echipe sunt „motivați” prin diverse metode, ori să joace mai bine, ori s-o lase mai moale, probabil tot acest departament s-ar ocupa de astfel de lucruri.
Apoi vine „brațul armat” al galeriei. Sunt mai puțini vizibili, știu să-și facă treaba fără să iasă foarte des în evidență. Presa apropiată de echipă se face că nu-i vede, că n-ar exista. Sunt oamenii care pun presiune pe echipele adverse, necontând mijloacele. Începând de la înjurături și amenințări până la pumni în cap. (Apropos, un lucru despre care nu s-a scris sau vorbit: a avut de-a face cu pumnii unui membru al acestei facțiuni și fratele antrenorului Dan Alexa de la ACS Poli.). „Când jucați cu noi, o faceți pe burtă, că altfel nu se știe!”, este mesajul pe care această facțiune îl transmite adversarilor. În urmă cu câțiva ani, la Chișoda era o echipă formată din așa-ziși interlopi. Ori acea echipă nu provoca atâta spaimă prin sate și cătune, cum o face falanga dură a ASU Poli. Prin presiunile exercitate pe adversari sau arbitri, a adus destule puncte în vistieria echipei.
Vine apoi partea frumoasă a galereie. Acei oameni inimoși care merg după echipă în fiecare etapă, cântă și își încurajează jucătorii. Ei reprezintă cartea de vizită a lui ASU Poli, oamenii fotografiați, filmați și arătați tuturor. Datorită acestor suporteri adevărați, ASU Poli a devenit cunoscută în toată țara, iar mulți oameni, inclusiv intelectuali remarcabili, s-au îndrăgostit de echipă. (Vezi Radu Paraschivescu!) Vorba primarului din Dudeștii Vechi, cel scuipat pe Știința: la ASU sunt și oameni care strâng gunoaiele după alții, dar și smardoi care dau cu pumnul sau flegma. Multă lume vrea să vadă doar această față a echipei, făcându-se că nu o văd pe celalaltă.
Nu în cele din urmă vine zona „gulerelor albe”, a „intelectualilor”, respectiv cei din conducerea Druckeriei. Aceștia nu se bagă peste zona juridică (avocații nu sunt iubiți nicăieri, dar ai nevoie de ei). Oficial strâmbă din nas când e vorba ca echipa să aibă de câștigat la „masa verde”, apoi dau din umeri: „Asta este, noi n-am vrut să beneficiem, dar dacă ăsta e regulamentul, nu ne putem opune!”. Evident, „nu știu” nimic nici de „brațul armat” al galeriei. Eventual mai critică în public unele excese, când acestea devin prea evidente. O anexă a acestei falange e zona politrucă, fiind de notorietatea faptul că un membru al „intelghenției” a încercat, cu ajutorul PSD, să ajungă viceprimar al Timișoarei. Așadar, mă repet, organizarea celor de la ASU Poli e impecabilă. Un singur lucru ar fi de dorit totuși de la conducerea echipei și de la toți cei din jurul ei. Ca să nu fie de o penibilitae maximă, s-o lase mai moale cu moralitatea, că altfel riscă să ajungă în Cartea recordurilor la secțiunea ipocrizie. Nu-i nicio rușine să fii pragmatic și să-ți vezi interesele, indiferent de metode și ajutoare. Cu chichițe juridice, presiuni, cu flegme sau pumni, cu Lața, cu PSD-ul…

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

didi a spus: (iunie 19th, 2014 at 14:26 )

upssss!
Articolul asta chiar a durut !

In sfarsit a spus: (iunie 19th, 2014 at 14:37 )

Dupa 2 ani ati inteles cate ceva!

Labangino Alcolean a spus: (iunie 19th, 2014 at 14:59 )

Inainte sa vorbesti altora despre moralitate ar fi corect sa afisati pe prima pagina a ziarului tarifele practicate de voi. Cat cereti pe o sexoralizare, cat vreti pentru o sedinta limbistica si cat incasati pentru kg de rahat ingurgitat?

Noni a spus: (iunie 19th, 2014 at 15:18 )

Voia va lipseste mintea nu altceva…

Noni a spus: (iunie 19th, 2014 at 15:27 )

Pai da sa zica clar ca ei u sunt cu ACS-ul ca e proiectulul lui Robu, al PNL-ului, ei sunt cu Hertog, Cristestii si PSD-ul si cu asta basta, bravo lor, da sa nu vina ei cu moralitate dupa toate mizeiile pe care le fac, de la mazgalit de ziduri, batai pana la minciuni ca ei au infintat ASU si ca ASU-i Poli…hai sa fim seriosi…pe cine cred ei ca prostesc…nu s-au lamurit cand au vazut ca la ACS Poli – Steaua au venit 25000 de oameni…pai daca nu erau deacord cu ACS-ul nu veneau si nu strigau in gura mare Poli, Poli!

Sorin a spus: (iunie 19th, 2014 at 15:45 )

ACS este la fel ca si voi,doua cluburi pline cu incompetentei,dar voi mai aveți si pretenția ca va pricepeti.Oriunde in lume doar locul 1 contează,restul nu se premiază,dar voi nici cu bani nu ați putut sa Promovați si aici ma refer la meciul de la Gataia unde ați vrut sa Cumpărați meciul mr.Brancovan……așa fraieri si cu bani dați si cu promovarea pierdută ……………puscariilor

ilici a spus: (iunie 19th, 2014 at 16:04 )

la ce sa te astepti de la tineretul pesedist

ultra group a spus: (iunie 19th, 2014 at 16:05 )

adevarat ,dar organizarea ce o definiti se refera la partea politica! La partea fotbalistica sunt de rasul lumii,daca brindescu e cel mai „specialist” intelegeti cum sunt ceilalti, jucatorii sunt niste frustrati care si-au incercat norocul pe la toate echipele de div.D si nu au prins lotul de 18, iar antrenorul – o parodie de papagal,care a fost luat ,dupa un singur criteriu -caci era in conflict cu Velcea, care era antrenor la POLI atunci !

AC Recas nu e Poli!!! a spus: (iunie 19th, 2014 at 16:43 )

Cu NOI e Radu Paraschivescu, cu v0i ino, sasu si bradu. Q.E.D.

Druckerul din Mehala a spus: (iunie 19th, 2014 at 18:05 )

De la anul nu o sa mai vb de acs…se va desfinta .

tm a spus: (iunie 19th, 2014 at 18:47 )

Unul dintre cele mai bune articole din ultima vreme.
Ce nu intelege brancovan ala este ca varianta Recas a fost singura posibila ca Poli sa continue in liga a 2a acolo unde era din punct de vedere sportiv. Vad ca pentru brancovani herzogi si alti asa zisi drukeri de astia care fac de rusine orasul zi de zi chiar nu mai conteaza jocul din teren ci doar manariile din culise.
A trecut Poli si in trecut prin momente grele va trece si acum chiar daca este lovita de i timisoreni pentru care doar interesele personale conteaza.

alin a spus: (iunie 19th, 2014 at 19:19 )

He he…
Acum cateva zile ati scris un articol „Ce a mai ramas din ASU Poli?” in care concluzia era ca… nu a mai ramas aproape nimic. Azi scrieti ca sunt mai organizati ca Steaua si Dinamo la un loc! Frate, ce echipa cameleonica, cata abilitate in a se transforma din nimic in totul. O adevarata Phoenix! Parca galeria are si o melodie in sensul asta… Ma refer la partea frumoasa a galeriei, ca ceilalti sunt ocupati cu strangulatul si scuipatul in stanga-dreapta. Dar nu ziceti nimic de supoerterul de rand, samantarii cum ar veni… probabil niste manupulati..

Imi place mult aceasta publicatie debanat pentru consecventa ei. Sunt sigur ca redactorii intra in fiecare dimineata pe site si daca vad ca trebuie sa dea de 2 ori din rotita la scroll pana sa apara un articol nasol despre ASU, intra rapid in priza si scot unul pe care sa il posteze in capul paginii… Apoi rasufla usurati. Site-ul e salvat. Da-o-n ma-sa de Timisoara si problemele ei adevarate. Exista Tion, Opinia Timisoarei, Pressalert pentru astea… Daca aveti un articol nasol despre ASU pana nu apuci sa dai scroll, ziua de lucru e ca si incheiata…

Hai sa va dau un pont pentru urmatorul articol: se pare ca in noaptea asta partea oculta a galeriei (de care nu ati pomenit) se intalnesc in Padurea Verde si vor face incantatii ca sa manipuleze prin hipnoza pe cei mai slabi de inger sa mearga maine la meci. Daca va luati inima in dinti si mergeti maine la Giarmata Vii o sa ii recunoasteti pe nefericiti: poarta materiale alb-violete si isi vor canta sincer iubirea pentru echipa favorita.

drucker a spus: (iunie 20th, 2014 at 16:35 )

Poli a murit pt cei 25000 de polisti adevarati .

ASU sau ACS doua proiecte politice care nu conving mai mult de 300 de spectatori fiecare .

In rest , balacareala damboviteana de ambele parti .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top