Stirile din ziua: 6 iulie 2014

S-au afisat rezultatele la Bac 2014! Cea mai mare nota in Timis: 9,98!

S-au afisat rezultatele la Bac 2014! Cea mai mare nota in Timis: 9,98!

Ministerul Educației s-a mișcat mai repede decât anunțase, astfel că rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2014, au fost afișate deja duminică seară. Cea mai mare medie în Timiș a fost obținută de o elevă de la Liceul „Carmen Sylva”, pe care doar două sutimi au despărțit-o de calificativul maxim. La două licee nu a existat niciun promovat. UPDATE: Nici la liceul din Orțișoara nu a existat niciun candidat cu media minimum 6.

Se numara pe degete: joi incepe Garana Jazz Festival

Nu, locuri de cazare nu mai sunt demult. Da, drumul e reparat, nu mai faci slalom printre cratere cu mașina. Dar acestea sunt doar detalii, important e că așteptarea aproape a luat sfârșit și, cu toate acestea, e parcă mai grea. Joi, pe 10 iulie, în Poiana Lupului, pleacă la drum ediția cu numărul 18 a Gărâna Jazz Festival. Line-up-ul aniversar este impresionant, așa cum Marius Giura i-a „nărăvit” deja pe iubitorii de jazz… montan.

Ce a putut gasi senatorul Ehegartner in sleahta lui Tariceanu

Spre finalul săptămânii trecute, fostul premier și președinte PNL Călin Popescu Tăriceanu și-a lansat la apă așa-zisul Partid Liberal Reformator. Alături de el a adunat o gașcă formată în general din tot felul de oportuniști, unii cu probleme de DNA, alții cu grave carențe de caracter. La eveniment a fost prezent și senatorul liberal de Timiș Petru Ehegartner, un politician stimabil, vechi liberal.

Armistitiul de sub ghilotina

Cu priviri de șarpe și gesturi de scorpion, Titu Bojin (PSD, CJT, președinte) l-a rezolvat pe primarul Nicolae Robu (PNL) cu o pauză de lucru de câteva luni, până după alegerile prezidențiale. Înțelegerea a luat numele de armistițiu și probabil că l-a făcut fericit pe liberal, chiar dacă acesta nu recunoaște vreo înțelegere cu fostul său partener. Mai ales că replierea PSD ar proteja în această perioadă și postul de viceprimar al lui Dan Diaconu.

Top