Stirile din ziua: 9 iulie 2014

Sapte directori de deconcentrate se pregatesc sa-si faca bagajele

Sapte directori de deconcentrate se pregatesc sa-si faca bagajele

Așa cum anunța încă de la ruperea USL, președintele Consiliului Județean Timiș va face schimbări în rândul directorilor de deconcentrate din județ. Bojin anunță că vor mai exista cel puțin șapte schimbări în perioada următoare. Nu vrea să spună însă nume, ca să nu dea… bătăi de inimă nimănui.

statul paralel

Udrea sperie barbatii din politica si incepe sa se creada un „produs periculos”

Elena Udrea a venit miercuri la Timișoara pentru a face campanie PMP, partid la șefia căruia se află. Acțiunea a fost, însă, camuflată sub un gest altruist, fostul ministru oferindu-i ajutor unei tinere de clasa a XII-a care are probleme de sănătate. Udrea o va ajuta financiar pe adolescentă, dându-i aproximativ 2.000 de euro pentru tratament.

Coplata interzisa la analize si radiografii! Laboratoarele care cer bani raman fara contracte

Mergeți cu un bilet de trimitere pentru o radiografie de umăr, de exemplu, și vi se spune că trebuie să plătiți 15 lei. Așa a fost până acum, dar, de la semnarea noului contract-cadru, acest lucru nu mai este permis. Furnizorii de servicii medicale ar putea rămâne fără contract cu CJAS, dacă cer bani pacienților.

Universitatea „Mihai Eminescu”, fosta pepiniera de PSD-isti, inchisa de guvern

Guvernul a decis, în ședința de miercuri, să închidă patru universități, dar și 136 de programe de studiu de la universități din toată țara. Decizia nu afectează studenții deja înscriși, ci va intra în vigoare în anul universitar 2014/2015. Pe lista celor patru se află și Universitatea „Mihai Eminescu” din Timișoara, în trecut o adevărată „feudă” pentru PSD.

Spitalele Municipal si Judetean, arse la contracte pentru diverse nereguli

După scandalul decontărilor ilegale de la Spitalul de Arşi din Bucureşti, aproape 80 de spitale din țară au fost controlate. Niciunul dintre acestea nu a scăpat nesancționat. În Timiș au fost verificate Spitalul Municipal și cel Județean, fiind vizate, în principal, secţiile de chirurgie, ORL şi ginecologie.

Piata volanta de la stadion ar putea fi deschisa doua zile pe saptamana

La două luni de la deschiderea primei piețe volante din Timișoara, lângă stadion, aceasta își va extinde programul. Trebuie să mai fie de acord și consilierii locali, care vor avea pe masă în viitorul plen o astfel de propunere. În plus, alte două piețe ar putea fi deschise în cartierele Steaua și Lipovei.

Fantana in forma de soare va fi facuta de o firma din Arad, infiintata anul trecut si fara angajati

Fântâna în formă de soare din fața Școlii Generale 30 va fi gata, teoretic, până la mijlocul lunii august. Licitația pentru execuția lucrării a fost câștigată de o firmă înființată într-un apartament din Arad, care va primi aproape 92.000 de euro, mai puțin decât prețul estimat inițial.

apă caldă

Inca doua zile fara apa calda in Steaua

Furnizarea apei calde la PT SDM, întreruptă din 25 iunie, nu va fi reluată miercuri, 9 iulie. Colterm a anunțat că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile dar și pentru remedierea unor probleme tehnice legate de lucrări executate de Aquatim, va prelungi termenul limită de finalizare a lucrărilor de investiții la magistrala DN 600, de pe

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Lidia (p), Bd. V. Babeș (p), str. Putna (p), Tușnad (p), Traian Lalescu (p), orele 9 – 17; Moșnița Veche (p), Beregsău Mic (SP Hidrofoare), orele 9 – 17; Lugoj – bl. zona Unic 5ICS, 7, 6bis, 5 turn, 5; str. 20 Decembrie

Top