Stirile din ziua: 14 iulie 2014

La 10 grade, Garana Jazz Festival a incheiat in stil mare „petrecerea” de majorat / FOTO

La 10 grade, Garana Jazz Festival a incheiat in stil mare „petrecerea” de majorat / FOTO

Gărâna Jazz Festival s-a încheiat luni dimineață, pe un frig pătrunzător, cu un Mike Stern care începe să simtă ca acasă în România, dar și cu un genial – și emoționant, deopotrivă – Tom Harrell. A fost o „petrecere” de majorat reușită, recunoaște Marius Giura, care a anunțat când va avea loc ediția de anul viitor. Începeți, așadar, să faceți rezervări la cazare!

Premiera… stomatologica pentru Horia Colibasanu, la Timisoara

Prima școală internaţională de vară de endodonţie din lume a adus la Timișoara câteva zeci de studenţi în ani terminali, rezidenţi şi tineri medici. Ei vor învăţa de la specialişti renumiţi din ţară şi din străinătate care sunt cele mai actuale tehnici de tratament. Unul dintre ei este… alpinistul Horia Colibășanu.

Endodonţia este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea bolilor nervului dentar şi tratamentul acestora. Școala de vară organizată la Timișoara va dura o săptămână și este o premieră mondială. „Am avut o experienţă foarte reuşită anul trecut, când a avut loc prima școală de vară internaţională de parodontologie din România. Interesul participanţilor a fost atât de mare încât am hotărât ca un an mai târziu, să organizăm o primă școală de vară de endodonţie. Este prima din lume. Este o provocare faptul că avem ca lectori cei mai buni specialişti din ţară şi cei mai buni specialişti români care activează în afara graniţelor ţării”, spune dr. Ştefan Ioan Stratul, iniţiatorul evenimentului. Până sâmbătă, cei care s-au înscris vor particpa la cursuri, dar şi la exerciţii clince şi demonstraţii live de tratament prin cele mai actuale tehnici din lume. Unul dintre cei care va susține cursuri este și… alpinistul timişorean Horia Colibăşanu! Stomatolog de meserie, Horia a revenit acasă acum o lună și jumătate, după ce a încercat să ajungă pe Everest fără șerpași și oxigen suplimentar. Din păcate, vremea rea i-a dat planurile peste cap.

ACS Poli are presedinte nou! Stelu Iordache, in comitetul director!

La Poli s-a schimbat din nou schimbarea! Ovidiu Maier a fost presedintele clubului trei zile, pentru că, de luni, el nu doar că a fost înlocuit, ci și-a pierdut și postul din comitetul director. Tot trei zile a durat și neimplicarea politicului. Stelu Iordache este noul membru al comitetului director și urmează ca Titu Bojin să mai desemneze încă un membru!

Drumul spre aeroport nu va avea prea curand patru benzi, dar nu banii sunt problema

Mitingul aviatic de duminică de la Timișoara a adus la Aeroportul „Traian Vuia” aproximativ 20.000 de vizitatori. Accesul publicului a fost însă un calvar, și mulți dintre cei care au vrut să ajungă la aeroport au renunțat. Consiliul judetean promite încă din aprilie 2013 că drumul de la sensul giratoriu din Ghiroda va fi lărgit pe patru benzi, dar proiectul e tot în stand by.

Care e diferenta dintre Dan Voiculescu si Elena Udrea? Doar de varsta si sex

Fără îndoială, Dan Voiculescu și Elena Udrea se numără printre cele mai toxice personaje nu doar din spectrul politic, ci din întregul spațiu public, de după 1989. Aparent, ei par extrem de diferiți, dar lucrurile care-i unesc sunt mult mai multe decât cele care-i despart. De fapt, cei doi seamănă ca două picături de apă, și nu mă refer la aspectul fizic fiindcă acolo lucrurile sunt clare: ea e blondă, el, pleșuv. Și o să mă explic de ce aceste două detestabile personaje seamănă atât de mult între ele.

Baltoaca din subpasajul Michelangelo e „vedeta” pe retelele de socializare

O nouă fotografie a șantierului din zona Michelangelo face furori pe rețelele de socializare. Realizată de la înălțime, aceasta înfățișează, în toată „splendoarea” ei, o uriașă baltă formată în locul în care șoseaua ar trebui să intre și să iasă din subpasaj. Timișorenii fac haz de necaz, autoritățile tac. Momentan.

165.000 de lei de la bugetul local, pentru izolatie si restaurarea picturilor la doua biserici

Primăria se pune bine cu bisericile! În viitoarea ședință de plen, consilierii locali vor avea de votat două proiecte prin care vor fi alocați bani pentru lucrări de reabilitare la o biserică ortodoxă și la una baptistă. În cazul celei de-a doua, bugetul local ar urma să suporte cam jumătate din suma necesară.

Spitalul Judetean are bani de renovari, dar nu-i foloseste!

Spitalul Județean din Timișoara are bani de reparații, dar nu se grăbește să-i folosească. Mai puțin de 10% din suma alocată de CJ Timiș pentru întregul an a fost cheltuită până acum. Pe de altă parte, cea mai mare instituție sanitară din vestul României este deja la al treilea director de la începutul lui 2014.

Bruxelles, capitala capitalelor europene / FOTO

Puţine oraşe se pot compara cu Bruxelles în ceea ce priveşte cosmopolitismul: un sfert din locuitori sunt străini şi cu greu se poate găsi un amestec mai variat de etnii. Agenţia de turism Ultramarin vă propune pentru începutul ultimei luni de vară un circuit european prin Germania, Olanda și Belgia, cu o oprire în capitala Belgiei, una din cele mai atrăgătoare şi interesante capitale europene.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat luni întreruperi de energie astfel: Timișoara -str. Simion Bărnuțiu (p), Calea Dorobanților (p), str. Behelei (p), Renașterii (p), Viorelelor, orele 9 – 16; Lugoj – Micro 4 Bl. 3-19, 22, 23, 35, 36, orele 9 – 16; Sânnicolau Mare – str. Panselelor Bl.P3, Bl.P5, orele 9 – 16; Buziaș (p), orele 8

Top