Stirile din ziua: 20 iulie 2014

Inca 40.000 de euro de la bugetul local pentru biserici, cu critici de la consilieri

Cu un vot împotrivă și cinci abțineri, consilierii locali au votat pentru alocarea a aproape 40.000 de euro de la bugetul local, pentru reparații la o biserică ortodoxă și la una baptistă. Primarul Nicolae Robu s-a iritat când a fost întrebat dacă alocarea acestor bani are legătură cu faptul că senatorul Ben-Oni Ardelean predică la respectiva biserică baptistă.

In Fabric, ca-n ghetou: case care stau sa cada si latrine in curte / FOTO

Cu toaleta improvizată în fundul curții, fără apă curentă și canalizare – așa se locuiește, în anul de grație 2014, în unele case din zona Fabric. Alte imobile, aflate și ele în proprietatea municipalității, stau să cadă, cu fațade descărnate și acoperișuri improvizate. E constatarea viceprimarului Traian Stoia, după o incursiune în zona Pieței Traian. Soluții nu prea sunt, fiindcă… nu sunt bani!

Sfantul Ilie Tesviteanul, cel care aduce ploaia

Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, a cărui ridicare la cer este sărbătorită pe 20 iulie, este una dintre cele mai interesante şi complexe figuri de sfinţi. A trăit în secolul al IX-lea înainte de Hristos, pe vremea împăratului Ahab, pe care l-a mustrat pentru necredința sa și l-a amenințat că va fi pedepsit.

Top