Stirile din ziua: 11 iulie 2014

Avem salariile de la Poli! Doar 3.000 de lei pentru Velcea!

Avem salariile de la Poli! Doar 3.000 de lei pentru Velcea!

Liga a II-a înseamnă salarii mai mici la ACS Poli. Primarul Nicolae Robu a anunțat, de altfel, că, în urma negocierilor purtate cu președintele CJ Timiș, Titu Bojin, s-a stabilit că membrii Consiliului Director nu vor fi plătiți. deBanat.ro a intrat în posesia listei cu salariilor de la club.

„cu.podu” se amana din nou. Mai e nevoie de pet-uri!

Chiar dacă sperau să poată inaugura cel mai mare pod din PET-uri din lume în acest week-end, cei de la EcoStuff trebuie să amâne din nou momentul. Proiectul trebuia finalizat încă de luna trecută, dar a fost amânat. Acum, din cauza ploii, podul nu poate fi finalizat.

„Din păcate, vrem, nu vrem, pe vremea asta nu putem să facem absolut nimic. Este imposibil! De dimineață plouă non-stop cu puține pauze”, spune Radu Rusu, de la EcoStuff România. Lucrările de asamblare a podului sunt destul de avansate, dar încă este nevoie atât de voluntari, cât și de PET-uri. „Gabioanele sunt pline în proporție de 90%, scândurile și grinzile care vor face trecerea între cele două jumătăți de pod au ajuns, paleții au venit. Așteptăm să iasă soarele, ca să ne vină și voluntarii. Mai avem nevoie de PET-uri, se pare că voluntarii noștri sunt foarte zeloși și înghesuie foarte multe în gabioane, mai multe decât ne așteptam. Avem, de exemplu, patru cuști din astea în care împreună intră 10.000 de PET-uri. Sunt foarte multe, într-o cușcă avem 3.021 de PET-uri”, mai spune Rusu. Acesta speră ca podul să fie totuși inaugurat peste câteva zile. „La o zi după ce se oprește ploaia sper să fim gata. Sper să avem sâmbătă și duminică vreme bună. În momentul în care prindem primele zile cu soare, îl și montăm”, a spus acesta. Cei care vor să ajute la finalizarea podului se pot duce La Căpițe. Tot aici pot fi aduse și PET-uri.

Institutul Francez se muta in locul Dermatologiei, pe strada Marasesti

La câteva zile după vizita la Timișoara a ambasadorului Franței, care a solicitat ajutor pentru găsirea unui spațiu destinat Institutului Francez, problema s-a rezolvat. Cel puțin teoretic! Din vara anului viitor, acesta se va muta pe strada Mărășești, în clădirea în care funcționează acum Clinica de Dermatologie.

Timișoara AIRSHOW 2014

Aeroclubul României este o instituție publică finanțată de la bugetul de stat, care se ocupă de pregătirea și perfecționarea teoretică și practică de zbor, precum și de parașutare, cu aeronave civile ușoare, de școală și de sport, pentru personalul aeronautic propriu și pentru sportivii săi legitimați. Istoric În anul 1920, din inițiativa prințului George Valentin

Ca sa nu mai amestece politica si fotbalul, Bojin si Robu se retrag de la Poli!

Mult așteptata întâlnire dintre primarul Nicolae Robu și președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a avut loc vineri dimineață și a stabilit felul în care se va desfășura activitatea viitoare a clubului. Membrii Consiliului Director nu vor fi plătiți, iar lui Vali Velcea i se va propune funcția de organizator de competiții. Ioan Timofte va fi manager sportiv.

Enel va continua sa le dea… bezna timisorenilor

Nicio șansă să scăpăm de penele de curent devenite o obișnuință pe străzile Timișoarei. Primăria continuă contractul cu Enel, care ar fi urmat să expire la finele lunii iulie. Viceprimarul Traian Stoia spune că în urma negocierilor s-a obținut o nouă reducere de preț, dar nu și garanția că avariile se vor împuțina.

De ce trebuie judecat macelarul de la Peciu Nou

România n-a avut șansa de-a avea un „proces al comunismului”, fie și din cauza faptului că, după lovitura de stat care a deturnat Revoluția de la 1989, în fruntea țării au ajuns tot vechii comuniști, „ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră”, fiind Ion Iliescu. Și ca să fim cinstiți, în întreaga lume, comunismul a fost privit cu mult mai multă indulgență decât nazismul.

Sorin Udrea si Adrian Cocoana, saltati de mascati intr-un dosar de camatarie

Câteva zeci de persoane s-au trezit, vineri dimineață, cu mascații la ușă. Acțiunea DIICOTși a Poliției de Frontieră țintește o rețea foarte puternică de cămătari, prejudiciul estimat fiind de două milioane de euro. Printre cei vizați se numără Ioan Florin Andraș, interlopul Sorin Udrea și „criminalul cu Ferrari”, Adrian Cocoană.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat vineri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Cântului nr. 12, Târnava (p), orele 9 – 15; Recaș (p), Lugoj – bl. zona Unic 5ICS, 7, 6bis, 5 turn, 5, str. 20 Decembrie 1989 bl. 32, orele 9 – 15; Peciu Nou nr. 584, orele 9 – 12; Buziaș (p), orele

La 74 de ani, Al Jarreau a facut o noua cucerire: „Tee-mee-shwa-ra” / FOTO

Aflată sub cod galben de vreme rea, Timișoara a fost ocolită de ploaie la momentul potrivit, astfel că seara a doua a JazzTM a adus în Piața Victoriei mult mai multă lume decât miercuri. Ultimele acorduri s-au stins după miezul nopții, în aplauzele unui public captivat efectiv de Al Jarreau & trupa sa.

Top