Stirile din ziua: 19 iulie 2014

Distractie la Budapesta! O saptamana spectaculoasa la Sziget Festival, in august

Distractie la Budapesta! O saptamana spectaculoasa la Sziget Festival, in august

Sziget Festival, unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, se reîntoarce cu o nouă ediție de muzică bună și distracție ca la carte. Cu peste 1.000 de activități la fiecare ediție, festivalul se anunță a fi unul spectaculos și anul acesta, iar pe scenă vor urca unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului.

Timisoara nu e „campus manastiresc”, asa ca degeaba reclamati galagia din cluburi!

Zgomotul produs de cluburile din zona stadionului s-au „auzit” și în ultimul plen al CL, dar veștile pentru timișorenii deranjați nu sunt prea bune. Primarul Nicolae Robu spune că Timișoara nu este „campus monastiresc” și, deci, cluburile nu pot fi închise, chiar dacă provoacă disconfort în două cartiere.

Aquapark-ul de la Dudestii Noi va „bate” candva Aquapolis Szeged

Cel mai mare și mai frumos aquapark din această parte de Europa – la asta visează primarul Nicolae Robu. Investiția ar fi de peste 20 de milioane de euro și ar urma să fie pusă în practică la Dudeștii Noi. Despre acest proiect se vorbește de câțiva ani, dar el n-a trecut de stadiul de planșetă. Speranța vine tot de la UE, după modelul Szeged.

Fara internet sau telefon mobil! Patru familii vor trai ca pe vremuri la Muzeul Viu al Satului Banatean

Muzeul Viu al Satului Bănățean ar putea deveni una dintre cele mai mari atracții ale județului. Turiștii care vor veni aici vor putea beneficia de o experiență inedită și să trăiască la fel ca generațiile de odinioară. Asta, după ce în câteva case se vor muta familii dispuse să renunțe, pentru o perioadă, la o parte din beneficiile vremurilor moderne.

Reteta din Bucovina: Smaren / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de smaren provine din satele din Bucovina.

Top