Stirile din ziua: 22 iulie 2014

Locuitorii din Iosefin resping proiectul de 50 de milioane de euro al lui Robu

Locuitorii din Iosefin se opun planurilor primarului Nicolae Robu, care vrea să mute liniile de tramvai de pe Bd. Carol I pe mijlocul drumului și să creeze câte două benzi pe sens, pentru mașini. Zona a fost reabilitată recent, pe fonduri europene. Proiectul lui Robu este estimat la 50 de milioane de euro și e inclus în „lista celor 36” de realizat până în 2020.

Garajele de pe strada Orion nu pot fi demolate!

Planurile de amenajare a străzii Orion sunt date peste cap pentru moment de o ordonanță președințială, care oprește demolarea garajelor. Primarul Nicolae Robu e nemulțumit de proprietarii acestora, care, spune el, vor să facă niște bani, deși, când au primit terenul, au fost de acord să-l elibereze în cazul unui proiect de interes public.

„cu.podu” e gata marti! Inaugurarea oficiala, anuntata pentru miercuri

Cel mai mare pod de pet-uri din lume va fi gata marți, iar acum voluntarii alături de reprezentanții EcoStuff Romania se ocupă acum de ultimele detalii și finisări. Data inaugurării încă nu a fost anunțată, ba mai mult, pare că stă în mâna celor de la Primăria Timișoara. UPDATE: Conform celor de la Eco Stuff, podul va fi inaugurat miercuri, la ora 17.

piata victoriei

La subpasajul din Piata Victoriei nu trebuie sapat, deci va fi „usor de facut”

Subpasajul din Piața Victoriei, lărgirea pasajului Jiul și încă un pod peste Bega – trei lucrări care vor fi făcute sigur pe bani de la bugetul local. Primarul Nicolae Robu spune că nu poate aștepta fonduri europene, care ar putea veni cel mai devreme în 2016. În plus, subpasajul din Piața Victoriei va fi „ușor de făcut”.

inițiere

Joaca de-a studentii, la Universitatea de Vest

Elevii care au terminat clasa a XI-a și care nu mai au răbdare să aștepte încă un an pentru a vedea cum e viața de student au șansa să descopere acest lucru chiar în această vară. Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara a demarat proiectul West Summer University 2014, care promovează învățământul superior într-un mod inedit.

upt

Aglomeratie la Politehnica: peste 3.500 de candidati pe 2.200 de locuri

Chiar dacă au câștigat bătălia cu bacalaureatul, pentru unii absolvenți de liceu încă nu a început vacanța. Este și cazul celor câteva mii de tineri care se pregătesc acum de examenul de admitere la facultate. Pentru viitorii studenți ai Universității Politehnica Timișoara, repartizarea locurilor a început de luni.

Cum a ajuns Liviu Anton „Mercedes” presedinte la ACS Poli

Impresia de haos total din jurul lui ACS Poli a ieșit la iveală fie și pentru faptul că, în numai trei zile, a fost schimbat președintele clubului. Astfel, vineri, 11 iulie, președinte era anunțat Ovidiu Maier, pentru ca, trei zile mai târziu, să fie numit Liviu Anton. Dar cum s-a ajuns în această situație cel puțin neserioasă pentru un club cu pretenții de profesionism?

Inca o „teapa” marca FlyRomania, tot pe ruta Verona

O nouă zi, o nouă țeapă din partea FlyRomania. Nici atunci când turiștii întreabă din timp dacă zborurile sunt anulate nu reușesc să afle un răspuns concret. Este și cazul lui Cristian Cazan, alt timișorean care s-a trezit cu vacanța ruinată. Între timp, Ovidiu Tender spune că n-are nicio legătură cu această companie.

Nicio sansa: Transalpina ramane inchisa, se circula doar pe riscul soferilor

Circulaţia pe Transalpina rămâne închisă pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, din cauza lucrărilor de modernizare. Lucrările de reabilitare a şoselei nu sunt finalizate, fiind abandonate pe o porţiune, după ce constructorul Romstrade a intrat în insolvenţă, iar CNADNR nu reuşeşte să rezilieze contractul.

„Cabaretul” Teatrului German, selectat oficial la Festivalul Național de Teatru

Spectacolul cu musicalul „Cabaret”, de Joe Masteroff, jucat cu sala plină la Timișoara, a fost inclus în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT), care va avea loc la București în perioada 24 octombrie-2 noiembrie. Acesta este realizat de Răzvan Mazilu.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Bucovina (p), Pompiliu Ștef (p), M.Basarab (p), Mehedinți (p), Almăjului (p), Mart Anton Florian (p), Inocentiu Klein (p), Bușteni (p), Vasile Cârlova (p), Căprioarei (p), Cezar Boliac (p), Chopin (p), Bușteni (p), Moise Nicoară (p), orele 9 – 17; Sânnicolau Mare – str.

Top