Stirile din ziua: 15 august 2014

Un primar si o chitara: cea mai recenta compozitie a lui Robu a ajuns pe Facebook!/ AUDIO

Un primar si o chitara: cea mai recenta compozitie a lui Robu a ajuns pe Facebook!/ AUDIO

În drum spre Timișoara, la întoarcerea din concediu, poate chiar dintr-un aeroport, primarul Nicolae Robu a decis să le prezinte fanilor lui una dintre compozițiile sale muzicale. Denumită, de sezon, „Ca marea”, piesa urmează să aibă parte și de o interpretare vocală, în curs de realizare.

Romii cu paranghelii se simt hartuiti si „ameninta” ca… de la anul nu mai vin acasa!

Parangheliile romilor ar putea deveni o amintire! Protagoniștii lor se simt persecutați și spun că e posibil să nu mai vină în orașul unde aruncă zeci de mii de euro, ca niște cetățeni onorabili ce se consideră. Nonu Cârpaci, reprezentant al unuia dintre faimoasele clanuri locale, spune că 2014 ar putea fi ultimul an în care romii vor veni la Timișoara în… concediu!

Ziua Marinei la Timisoara: ultima editie fara vaporetto / FOTO

Pentru al cincilea an la rând, la Timișoara a fost celebrată, vineri, Ziua Marinei. În premieră, militarii din Forţele Navale Române au participat la acest eveniment, organizând, spre deliciul copiilor, ateliere de noduri marinăreşti. La anul, primăria speră ca transportul în comun cu vaporașe să fie funcțional, iar pe Bega să circule din nou pasagerii.

ruga

Timisul, in sarbatoare: aproape 60 de rugi de Sf. Maria!

Adormirea Maicii Domnului este prăznuită atât de ortodocși, cât și de catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Sântămaria Mare, una dintre marile sărbători ale bisericii creştine, marchează trecerea de la vară la toamnă. Totodată, este prilej de rugă: mai mult de jumătate din localitățile din Timiș o au drept protectoare pe Maica Domnului.

Adormirea Maicii Domnului, Santamaria Mare

Adormirea Maicii Domnului, Sântămaria Mare, prăznuită deopotrivă de ortodocși și catolici pe 15 august, marchează trecerea de la vară la toamnă. În Apus i se spune Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului și amintește de ziua în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit. Nu sunt cunoscute însă nici anul, nici ziua când „a adormit Sfânta Fecioară”.

Top