Stirile din ziua: 20 august 2014

Inca un chef de romi a „distrat” centrul Timisoarei / VIDEO

Inca un chef de romi a „distrat” centrul Timisoarei / VIDEO

Nicio seară fără un chef pe care să nu-l uite vecinii – aceasta pare să fie deviza clanurilor de romi care locuiesc în casele din centrul Timișoarei. Miercuri a fost rândul unei petreceri în curtea fostului sediu al PSD, pe Bd. Loga. Cu lăutari și catering, oamenii s-au distrat… ca la ei acasă. Cu singura diferență că a aflat tot cartierul. UPDATE: Primarul Nicolae Robu a anunțat, pe Facebook, încheierea petrecerii, după o amendă de 500 de lei.

Beizadeaua primarului PSD din Buzias, noul director al Muzeului Banatului

Nicio surpriză la concursul pentru funcția de director al Muzeului Banatului. Candidând de unul singur, Claudiu Ilaș a luat note de trecere, urmând să fie uns oficial șef al instituției, lucru care se va întâmpla la prima ședință de plen a Consiliului Județean. Fostul interimar Dan Radosav își va continua interimatul la… Muzeul Satului Bănățean, de unde a plecat Ilaș.

Criza de sange si la Timisoara: doar pentru Urgente e nevoie de 1.500 de donatori pe luna

Situaţie îngrijorătoare în centrele de transfuzii, din cauza numărului mic de donatori. Centrul de la Timişoara furnizează sânge și plasmă pentru nu mai puțin de 30 de spitale din zona de vest a României, iar cei care vin să doneze sunt din ce în ce mai puțini. Operațiile care nu sunt urgente ajung astfel să fie amânate.

Primaria face ordine pe lista de cereri pentru locuinte! Cea mai veche solicitare are… 24 de ani

Primăria Timișoara va centraliza solicitările de locuințe sociale și va actualiza lista în fiecare an. În prezent sunt în jur de 6.000 de solicitări, pe diverse categorii, însă unele cereri datează chiar și din 1990. De anul viitor va exista o singură listă, iar cererile pot fi depuse începând din 21 august.

Militarii care au luptat în Regimentul 6 Infanterie Grea român vor fi comemorați la Timișoara

Ultimul veteran in putere din Regimentul 6 Artilerie Grea: „E o minune ca am supravietuit razboiului”

Ca în fiecare an, pe 20 august, la Timișoara a fost comemorată amintirea Regimentul 6 Artilerie Grea „Tribunul Axente Sever”. Dacă în 1992 la ceremonie participau câteva zeci de persoane, astăzi, în Timișoara mai sunt doar cinci foști componenți ai acestuia. Singurul dintre ei în putere a rămas Constantin Călina, care, la 93 de ani, ține sus steagul regimentului.

Adrian Orza

Lui Orza nu-i plac jocurile politice, asa ca nu va vota eventuala demitere a lui Stoia

Consilierul local Adrian Orza spune că apele politicii românești sunt destul de tulburi la ora actuală, iar acest lucru se resimte și pe plan local. Fostul viceprimar este de părere că, până după alegeri, spiritele vor rămâne încinse, dar e categoric într-o singură privință: nu se va băga în astfel de jocuri politice.

sorin predescu

Seful Directiei de Cultura Timis e plimbat prin Romania… poate-poate demisioneaza!

Ministrul Culturii, funcție care aparține UDMR, pare să-i fi pus gând rău șefului Direcției Județene de Cultură din Timiș, Sorin Predescu. Liberalul a fost „exilat” la Craiova și , după câteva luni, a primit vestea că se poate întoarce la Timișoara. Bucuria a fost scurtă, pentru că acum Predescu a fost trimis… în județul Neamț!

Omagiu pentru IC Bratianu: intre „urmasii lui Traian”, cioburi și moment de reculegere in memoria lui Patriciu / FOTO

Liberalii din Timișoara s-au înghesuit să-l omagieze pe I. C. Brătianu, la 150 de ani de la nașterea acestuia. Dar nu împreună, ci pe bucăți: întâi au venit PNL-iștii, apoi, un ceas mai târziu, liberal-reformatorii. Primii au lăsat și un „cub” de reclamă, parcă pentru a le reaminti foștilor lor colegi de unde au plecat. Nici unii, nici alții nu s-au sinchisit însă să adune cioburile de la sticlele de bere care tronau chiar în fața bustului.

Simcelescu: „Stoia, un viceprimar-frana, mincinos si dezinformator!”

La două zile după ce viceprimarul Traian Stoia spunea că proprietarii Cazarmei U vor fi somați să intervină asupra imobilului, Maria Simcelescu îi dă o replica dură social-democratului. Femeia de afaceri îl acuză pe acesta că a blocat proiectul cazărmii și că, de fapt, lucrările de reabilitare ar putea începe de îndată ce primăria alocă un teren pentru parcare. Simcelescu șterge pe jos cu „vicele” social-democrat, despre care spune că nu reprezintă decât interesele Bega Group.

Aventurile „infractorului de drept comun” Dorin Candea prin RAR Timis

Cu toate că liberalul Cosmin Costa și-a anunțat în mai multe rânduri dispoziția de-a demisiona din funcția de șef al RAR Timiș, cei din PSD nu au reușit însă să-i găsească înlocuitor. Pentru acest post se bat fostul bișnițar Dorin Cândea și consilierul județean Deian Plavoșin. De altfel, a existat un vot al conducerii PSD Timiș în acest sens, Cândea câștigând la mustață, având și sprijinul șefului filialei, Titu Bojin.

Un Carpaci a incercat sa cumpere un politist local cu 50 de euro!

S-a apucat de lucrări la un imobil din centrul Timișoarei, dar fără autorizație și, luat la întrebări de un polițist local, a vrut să-i ofere acestuia o „atenție”, ca să scape de amendă. A urmat un flagrant, iar acum Ioan Cârpaci este cercetat, în libertate, pentru dare de mită, fiindcă suma de 50 de euro era, totuși, prea mică.

„Insasi” primarul a trimis Politia Locala in Complex!

Polițiștii locali au luat la puricat zona Complexului Studențesc, unde numărul cerșetorilor și al oamenilor fără adăpost a crescut odată cu venirea verii. Acțiunea are la bază reclamațiile făcute de timișorenii care locuiesc acolo, dar și o sesizare a… „însăși Primarului Municipiului Timișoara domnul Nicolae Robu”.

Flotari pe creier. Cate calorii arde Miscarea Populara?

În timp ce „granzii” Steaua, Astra și Petrolul își făceau strategii pentru câștigarea campionatului românesc de fotbal, Gigi Becali semna transferuri din pușcărie, iar magnatul Ioan Nicolae încă nu, la conducerea clubului Concordia Chiajna se petrecea o revoluție de catifea. Miza era instalarea unui antrenor care să le permită ilfovenilor câștigarea primului titlu din istorie, la scurt timp de la înființare.

Colors of Maria, proiectul unui iranian fascinat de folclorul romanesc, ajunge la Timisoara

Muzicieni din Armenia, Bulgaria, Franța, Iran, România și Spania le reamintesc timișorenilor, în această toamnă, de unul dintre cele mai mari nume ale folclorului autohton: Maria Tănase. Pe 25 septembrie are loc un super-concert, parte a turneului Roots Revival România, ispirat de muzica faimoasei cântărețe.

Adio, bani! Dupa ce a dat mii de tepe, Fly Romania si-a cerut falimentul!

Compania Necessair Consulting, proprietarul mărcii Fly Romania, și-a cerut oficial intrarea în insolvență. Primul termen de judecată este programat la începutul lui septembrie. Câteva mii de români au luat o țeapă de proporții, după ce și-au luat bilete pentru zborurile acestei companii, dar n-au plecat niciodată spre destinații. De acum, le va fi și mai greu să-și recupereze banii.

Record absolut la Sziget: 400.000 de petrecareti s-au bucurat de o saptamana de libertate / FOTO

După o săptămână de muzică și voie bună, festivalul Sziget „Island of Freedom” a ajuns la final. Peste 400.000 de oameni au ajuns pe insula Obudai din Budapesta, pentru a se bucura de eveniment. Chiar dacă vremea nu a fost tot timpul de partea tinerilor care au venit la festival, petrecerea a continuat până în ultimul moment. Anul acesta s-a înregistrat și recordul absolut în materie de participanți.

apă caldă

Fara apa calda in zona centrala

Colterm anunță că, pentru remedierea unei defecțiuni tehnice la rețeaua termică primară, va întrerupe miercuri, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde la PT 30 și 31. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele situate pe străzile Borsec, Franz Liszt, Gh. Lazăr și Onești. Tot miercuri, între orele 8 și 20, în vederea

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Transilvania (p), Vulturilor (p), Prahova (p), orele 9 – 17; Dumbrăvița – str. Piatra Craiului, O. Goga, A. Endre, Soarelui, orele 9 – 17; Bencecu de Sus, Comloșu Mare (p), consumatori exploatare petrolieră din zona Șandra, orele 9 – 17; Lugoj – blocuri

Top