Stirile din ziua: 2 august 2014

Un milion de euro de la UE, pentru aeroportul din Timisoara

Un milion de euro de la UE, pentru aeroportul din Timisoara

Proiectul Terminalului Intermodal de Marfă, depus de Aeroportul Internaţional Timişoara, a fost selectat pentru finanţare printr-un program al Uniunii Europene. Acesta are o valoare de două milioane de euro, jumătate din sumă urmând să fie asigurată din bani europeni.

Totala lipsa de respect: Robu s-a dat cu minibuzul, zeci de oameni l-au asteptat in soare la Padurea Verde

42 de minute – atât a „reușit” să întârzie, sâmbătă, primarul Nicolae Robu la ceremonia de sfințire a Monumentului Rezistenței Anticomuniste de la Pădurea Verde. Cunoscut pentru lipsa de punctualitate, edilul pare să fi încurcat rău de tot borcanele, confundând un moment solemn cu o călătorie de plăcere cu… minibuzul turistic.

Spatiile verzi din Timisoara ar putea ajunge, fara licitatie, exclusiv la Horticultura

Primăria ar putea renunța la contractele pentru întreținerea spațiilor verzi sau a drumurilor, încheiate cu terțe firme. În plenul de vineri s-a votat în favoarea realizării unui studiu care să stabilească dacă n-ar fi mai avantajoasă încredințarea, prin delegare, a acestor servicii către propriii operatori. Prima vizată, Horticultura SA, care s-ar putea ocupa de toate spațiile verzi din oraș sau le-ar putea… subcontracta! În prima fază, societatea CL va primi contractele care expiră în următoarele două luni.

Primaria vrea sa cumpere Colegiul Banatean, proprietarul cere 30 de milioane de lei

Aproape șapte milioane de euro – atât cere Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame, pentru complexul imobiliar care cuprinde Colegiul Național Bănățean și Liceul „Dositei Obradovici”. Primăria plătește acum, pentru aceste spații, o chirie lunară de peste 21.000 de euro, dar consilierii locali au dat undă verde începerii negocierilor pentru cumpărare.

Reteta din Bucovina: Mamaliga de cartofi / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă mai altfel de mămăligă.

Top