Stirile din ziua: 12 august 2014

Stavilarul din Piata 700 va fi reasamblat in toamna, intre timp se lucreaza la al cincilea turn al CBC

Stavilarul din Piata 700 va fi reasamblat in toamna, intre timp se lucreaza la al cincilea turn al CBC

Piatra de temelie la ultima din cele cinci clădiri ale City Business Centre a fost pusă marți după-amiază, în Piața 700. Construcția beneficiază de o finanţare europeană nerambursabilă de 26 de milioane de lei. Vechiul stăvilar găsită pe locul în care se va ridica imobilul va fi reasamblată la mică distanță, în această toamnă.

Cursuri gratuite de asistenti maternali, la Directia Copilului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş organizează, în acest an, un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Acesta este gratuit și se adresează timișenior cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, cu domiciliul în Timișoara, Buziaș, Lugoj, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Deta, Ciacova sau Făget.

Guta canta in curte si deranjeaza tot centrul? Nu-i nimic, amenda e 200 de lei!

Ce se întâmplă dacă deranjați un cartier întreg cu manele cântate live în curtea casei? Aproape nimic! Romii care au chefuit duminică, la doi pași de primărie, au fost amendați cu mai puțin de… 50 de euro! Suma e mult mai mică decât, să zicem, o dedicație „semnată” Nicolae Guță…

Guardians of the Galaxy (film)

Guardians of the Galaxy este un film SF de aventuri de tip Space Opera. Îndrăznesc să-l pun în listă cu mai celebrele Star Wars, John Carter, Starship Troopers sau cu atât de regretatul serial Firefly cu superba navă Serenity (egalată în celebritate doar de Falconul lui Han Solo). Sigur sunt multe alte filme bune Space Opera, dar cred că Gardienii pot sta în top zece fără probleme.

La noapte ploua cu Perseide

Perseidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an, are punctul maxim de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, între orele 23 și 5. Ca să le puteți vedea nu aveți nevoie de echipamente speciale, însă ar fi bine să ieșiți undeva în câmp, la marginea orașului.

Cand ridicolul nu are frontiere: alde Grapini luptand pentru „libertatea presei”

Duminică după-amiază, europarlamentarul PC Maria Grapini a adunat câteva zeci de pensionari la o „plimbare pașnică” pentru „libertatea presei” (sic!). (A avut o tentativă similară și luni după-amiază, lăsată cu agresarea verbală a unor ziariști.) Se pare totuși că timișorenii nu sunt chiar așa de îngrijorați de „opresiunea presei”, sau cel puțin a acestui gen de „presă”.

Saptamana de inspiratie de la Dubova s-a incheiat, urmeaza expozitia / FOTO

O dată pe an, o săptămână, pe malul Dunării, inspirația vine în… valuri. Tabăra de creație Rubin – Dubova aduce laolaltă artiști diferiți în tehnică și stil, dar atât de asemănători prin felul în care se raportează la lumea din jur. A noua ediție a evenimentului tocmai s-a încheiat și nu vă rămâne decât să mai așteptați un pic, să puteți vedea lucrările.

Teapa Fly Romania, intr-o noua faza: un pagubit vrea sa intre in greva foamei / UPDATE: Fly a virat banii!

Un timișorean se pregătește să intre în greva foamei, în semn de protest față de nesimțirea companiei Fly Romania. Deși reprezentanții acesteia i-au confirmat că trebuie să primească 750 de euro, după ce a fost abandonat la Verona, fără bilete de avion, Mircea Opriș a primit înapoi fix… 89 de euro! Cei de la Fly România nu mai răspund acum la telefoane.

Maria Grapini

Grapini loveste din nou! Limba romana

Cel mai agramat politician din România (probabil chiar din Europa) și-a ridicat iarăși fusta în cap, a pus mâna pe tastatură și a mai plesnit o dată limba română. Evident, este vorba de europarlamentarul Maria Grapini, membru de vază al partidului moșit de pușcăriașul Dan Voiculescu. Fericită c-a adunat la o „plimbare pașnică” o mână de nostalgici ai altor vremuri, Grapini și-a suflecat mâinile și a dat drumul la o postare pe Facebook.

Robu, mesaj din Ibiza pentru „fabulatori”: Se deschid inca doua strazi la Michelangelo!

Primarul Nicolae Robu, aflat încă în concediu la Ibiza, anunță, pe Facebook, că lucrările la șantierele din Timișoara avansează foarte bine. Asta, pentru că în ultimele zile n-a mai plouat. Conform edilului, la finele lunii august vor fi deschise alte două artere în zona Michelangelo.

Top