Stirile din ziua: 27 august 2014

Aproape 3% din prietenii lui Robu l-ar vota in orice conditii pe Ponta!

Aproape 3% din prietenii lui Robu l-ar vota in orice conditii pe Ponta!

Sondajul lansat pe 23 august de primarul Nicolae Robu, care voia să știe ce cred prietenii lui de pe Facebook despre premierul Victor Ponta, s-a încheiat. Rezultatul este zdrobitor: peste 95% dintre votanți n-ar fi votat și nu votează cu actualul premier, din diverse motive. Aproape trei procente sunt deciși să pună ștampila pe Ponta.

Scoala sta sa inceapa, dar nu exista manuale noi pentru clasele I si a II-a

În jur de 13.000 de copii din Timiș, care provin din familii cu o situație materială dificilă, vor primi, în acest an, rechizite gratuite. Totul, după începerea anul școlar și numai după ce vor fi verificați. În altă ordine de idei, copiii din clasele întâi și a doua nu vor avea parte de manuale noi.

Peste 23 de milioane de euro pentru drumurile judetene din Timis, pana in 2016

Consiliul Județean Timiș are în plan să reabiliteze 15 drumuri. Președintele Titu Bojin susține că banii vor veni, în proporție de 70%, de la București. Este vorba despre o sumă totală de aproape 33 de milioane de euro, care urmează să ajungă în Timiș până în 2016. Până acum au venit 1,5 milioane de lei.

Politistii, in control la sediul noului Caritas! Lacat pe usa Saturnus Finance / FOTO

Polițiștii și inspectorii de la Protecția Consumatorilor au descins, miercuri, la sediul Saturnus Finance. Deși au încercat să convingă pe toată lumea că activitatea pe care o desfășoară este în conformitate cu legea, reprezentanții noului Caritas s-a trezit cu oamenii legii la ușă. Controalele au început după ce mai mulți timișeni s-au plâns că, deși li se promiteau împrumuturi cu dobânzi reduse, plăteau rate, dar nu și-au văzut niciodată așa-zisul credit.

Primarul si bastanul

Asistăm de ceva vreme la o dispută destul de interesantă între primarul Nicolae Robu și țiganii îmbogățiți peste noapte prin metode pe care nimeni nu vrea să le verifice. Țigani care au fost lăsați ani la rândul să facă numai ce vor mușchii lor în acest oraș, în cel mai mare dispreț vizavi de populația „nediscriminată”.

Dan Radosav si Claudiu Ilas au facut schimb de functii

Consilierii județeni au votat, miercuri, în favoarea rocadei directorilor de la Muzeul Satului Bănățean și al Muzeului Banatului. Dan Radosav a fost manager interimar al Muzeului Banatului, iar acum se va muta, tot ca interimar, pe scaunul de director al Muzeului Satului. În locul lui va veni director plin al Muzeului Banatului Claudiu Ilaș, care a câștigat concursul pentru funcție, din postura de unic candidat.

Pe motiv de santier, liceele Calderon, Lenau si Loga vor functiona pe raspunderea directorilor

Trei dintre liceele de top ale Timișoarei vor funcționa în anul școlar 2014/2015 fără autorizație! Este vorba despre Calderon, Lenau și Loga, unde sunt în plină desfășurare diverse lucrări de reabilitare. E posibil să fie nevoie și de mutarea elevilor, dar momentan acest lucru este sigur doar în cazul liceului german.

Cadou de dupa vacanta: consilierii judeteni au primit tablete

Consilierii județeni din Timiș nu se vor mai chinui, de acum încolo, cu mapele de ședință. Ei au intrat definitiv în epoca digitală, iar de acum își vor face treaba cu ajutorul tabletelor electronice pe care le-au primit miercuri, înainte de începerea plenului. Abonamentul lunar pentru fiecare tabletă va costa CJ 17.5 euro, fără TVA. În total, sunt 40 de astfel de dispozitive.

Poftiti la reciclat! Timisenii pot sa scape de electrocasnicele vechi si sa ajute judetul in acelasi timp

Timișenii au ocazia să își dovedească simțul civic și să ajute și mediul înconjurător în același timp. Tot ce trebuie să facă este să doneze deșeurile și echipamentele electronice și electrocasnice vechi, de care nu mai au nevoie. Mai mult, inițiativa pornită de Asociația Română de Reciclare RoRec va premia județul pentru dedicarea lui. Acțiunea va desfășura până la 31 august.

Bojin vrea sa se inteleaga bine cu Robu si Ostaficiuc in folosul… PSD

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin susține că simpatizează cu partidul fostului prim ministru Călin Popescu Tăriceanu. Social-democratul afirmă că este oricând gata să le ofere celor din Partidul Liberal Reformator sprijin moral… dar asta nu înseamnă că pot avea pretenția și la funcții. Cât despre relații cu șefii ACL, Bojin o vede foarte bună și doar în folosul PSD!

Oficial: Promisi de o luna, guvernul a alocat abia acum banii pentru spitalul de copii!

Banii de la guvern destinați spitalului de copii nu aveau cum să ajungă până acum în conturile primăriei! Asta, pentru că doar în ședința din 26 august s-a decis oficial transferul sumei de cinci milioane de lei de la Ministerul Sănătății la PMT. Cu acești bani se ajunge la zece milioane de lei, ceea ce reprezintă însă doar un sfert din suma necesară construirii noului de corp de clădire.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Olarilor, strada Bojincă (p), orele 9 – 17; Ferma Smithfield Dudeștii Vechi, orele 9 – 17; Lugoj Micro 4, Bl. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 22, 23, 35, 36, orele 9 –

Top