Stirile din ziua: 19 august 2014

Interzis in Ungaria pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone

Interzis in Ungaria pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone

Autorităţile de frontieră ungare au anunțat că în intervalul 19 august, ora 23 – 20 august, ora 23, pe teritoriul Ungariei este restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. În Ungaria, ziua de 20 august este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare. În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia

Fiindca e vreme buna, la Michelangelo se sapa de zor / FOTO

Cu aproximativ cinci săptămâni înainte de termenul de finalizare, la subpasajul Michelangelo sunt în toi săpăturile. Ultimele imagini realizate de drona Eye in the Sky arată stadiul în care s-a ajuns la partea de subpasaj dinspre Universitatea de Vest. Până la finele lunii ar trebui date în folosință, în formă finală, alte două segmente din lucrare.

Lugojean student la Londra, argint la Balcaniada de Informatica

Lotul de informatică al României a venit încărcat de premii de la Balcaniada desfășurată la Ankara. O medalia de aur și trei de argint au adus acasă tinerii care fac parte din această echipă. Una dintre ele a revenit unui absolvent al Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, student la Imperial College London. Radu Szasz a luat, în iunie, bacalaureatul cu media 9.85.

Dus cu vorba de anul trecut, Stoia ameninta din nou cu instanta Tiriac Holding / VIDEO

Țiriac Holding și spaniolii de la Goldale Real Estate s-ar putea alege, în cele din urmă, cu un proces cu Primăria Timișoara. Proprietarii vechiului abator al orașului îl tot duc cu vorba, din toamna anului trecut, pe viceprimarul Traian Stoia, promițând că reabilitează imobilul istoric. Fiindcă PMT a lăsat-o mai moale cu amenzile, lucrările s-au oprit și ele.

La sase ani de cand l-a ucis pe Lucian Reja, Cocoana e liber, desi de curand a fost saltat de mascati

De șase ani, pe unul dintre picioarele viaductului de pe Calea Aradului, o plăcuță amintește trecătorilor că acolo și-a pierdut viața un tânăr pe nume Lucian Reja. A fost unul dintre cele mai stupide accidente produse vreodată la Timișoara, cu un șofer care conducea un super-bolid și și-a lăsat victima să moară sub roțile mașinii.

„Canapeaua Sociala” Plai e gata si asteapta povesti pe strada Marasesti / FOTO

Pe 24 iulie pornea la drum, pe strada Mărășești, unul dintre cele mai colorate proiecte urbane desfășurate vreodată la Timișoara. Trei săptămâni mai târziu, Canapeaua de Socializare Plai e gata și așteaptă povestitori. E o premieră absolută pentru România și deschide, frumos, drumul spre cea de-a noua ediție a festivalului Plai.

Elena Udrea candideaza la prezidentiale, in PSD se desface sampania

Așadar, multe previziuni au fost confirmate, iar Elena Udrea va intra în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale, luându-i fața „iepurelui” Cristian Diaconescu. (Multă lume îl plânge pe acesta din urmă, dar își merită soarta, având în vedere cloaca în care a intrat de bună voie.) Discuțiile care se poartă acum sunt dacă Udrea are și „binecuvântarea” lui Traian Băsescu, unii apropiați ai Palatului Cotroceni susținând că e prima dată când o face de capul ei, fără „aprobare” de sus.

Colterm are director: interimarul Cristian Mircea a castigat concursul la care nu voia sa se inscrie

Două luni și jumătate a durat interimatul lui Cristian Mircea la șefia Colterm. Inițial nehotărât în privința instalării pe termen mai lung în funcția de manager, Mircea s-a răzgândit: s-a înscris la concurs, a avut un singur contracandidat și a câștigat. Moștenirea lăsată de fostul director Petrică Pampu este însă una foarte grea, compania de termoficare fiind cu un picior în groapă.

apă caldă

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, va întrerupe marți, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde la PT 40. Vor fi afectați o parte dintre consumatorii care locuiesc în imobilele de pe străzile Borzești, Holdelor, I. I. de la Brad, Silistra și Luminița Boțoc.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat, marți, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Bd. G-ral Ion Dragalina (p), Spl. T. Vladimirescu (p), N.Titulescu (p), Târnava (p), 1 Decembrie (p), Deliblata (p), Satu Nou, Calea Șagului (p), orele 9 – 17; Fibiș (p), Saravale, Sânnicolau Mare (Sinagro), Vizejdia (Banat Melon), Comloșu Mic (p), orele 9 – 17; Lugoj

Top