Stirile din ziua: 1 septembrie 2014

referendum

Mariei Grapini ii plac romanii, dar nu si limba romana

Mariei Grapini ii plac romanii, dar nu si limba romana

Una dintre cele mai parșive teme de campanie ale PSD-iștilor și cozilor lor de topor ține de naționalitatea lui Klaus Iohannis, principalul contracandidat al lui Victor Viorel Ponta la alegerile prezidențiale. S-a ajuns astfel ca una dintre cele mai mari calități din dreptul lui Ponta să fie faptul că e român. Poate chiar verde, mai ceva ca Vadim Tudor și Ghiță Funar luați la un loc!

Sase primari din Timiș vor sa-i spuna adio lui Bojin si sa se inscrie in PP-DD

Efect de bumerang pentru pesediști! Ordonanța propusă de Liviu Dragnea care le permite aleșilor locali să migreze în alte partide fără să își piardă funcțiile nu va avea efecte negative doar asupra liberalilor. În Timiș sunt primari social-democrați care vor să intre în PP-DD! Se pare chiar că, în total, sunt șase primari PSD care vor să se alăture acestei formațiuni politice.

Robu admite: pistele sunt „in opturi”, dar asta nu e motiv de campanie impotriva Timisoarei

Pistele „în opturi”nu sunt o scăpare, ci sunt făcute special astfel, pentru ca mersul pe bicicletă să nu fie monoton. Primarul Nicolae Robu spune că aceasta a fost viziunea proiectantului, care nu a vrut să modifice proiectul, susținând că în lume se practică acest gen de construcție. Totuși, pistele despre care a aflat toată România nu reprezintă decât sub 2% din total, iar Timișoara nu e… Caracal.

statul paralel

Moldovan explica de ce o sustine pe Udrea: „PNTCD nu poate sa ramana asa, pe langa”

PNȚCD Timiș o va sprijini pe Elena Udrea, în campania pe care aceasta a pornit-o pentru a deveni președintele României. Valentin Moldovan, președintele filialei, explică de ce s-a făcut alianța cu Udrea: pentru că e de dreapta, iar țărăniștii nu pot să rămână „pe lângă”. Consilierul local Adrian Orza nu vrea nici măcar să vorbească despre acest subiect.

La ce bun o lege a presei, daca Ponta garanteaza „libertatea de exprimare”?

După foarte multă vreme de indiferență a clasei politice față de cum își face presa meseria, unul dintre membrii Legislativului, uneperistul timișorean Ion Răducanu, a readus în discuție problema igienizării mass-media printr-o lege a presei. Altădată aș fi suflat în iaurt și aș fi respins o astfel de idee.

Todasca si Koller asteapta ordonanta traseistilor ca sa fie „curatenie” in consiliile locale

Doi dintre primarii timișeni suspectați de traseism politic sunt printre beneficiarii ordonanței inițiate de Liviu Dragnea. Ilie Todașcă, de la Săcălaz, exclus din PDL în iunie, nu e gata încă să intre în PSD, partid cu care cochetează demult, dar susține că ordonanța va debloca activitatea CL. Gabriel Koller, de la Sacoșu Turcesc, spune că nu privește pe nimeni dacă pleacă din PDL.

Vasta retea de traficanti de persoane, destramata de politisti

O rețea foarte bine pusă la punct de traficanți de persoane, care acționa în mai multe zone ale României, a fost anihilată de polițiștii de frontieră din Timiș, cu ajutorul procurorilor DIICOT. Au avut loc descinderi atât la Timișoara, cât și în Alba Iulia și București. Totul pornea din centrele de refugiați.

„Iubeste Romania ta!” in septembrie / FOTO

Peisaje în culori care aproape că nu pot fi descrise în cuvinte, soare potrivit de cald, aer liniştit de vacanţă la trecerea dintre anotimpuri, timp pentru drumeţii de neuitat – asta poate însemna luna septembrie dacă vă propuneţi să călătoriţi prin România. Agenţia de turism Ultramarin şi Clubul Bănăţean de Turism continuă programul „Iubeşte România

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat luni întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara: spl. T. Vladimirescu, str. Caraiman, str. Gheorghe Doja, orele 9 – 12 str. Mărășești, Republicii, Victoriei, orele 8 – 16; Lugoj – Zona Cotul Mic, Bl. 10, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 21, 22, 23, orele 9 – 15; Apa Mănăstire, Sângeorge (total), orele

Top