Stirile din ziua: 29 septembrie 2014

Saptamana Internationala a Surzilor, marcata si la Timisoara

Saptamana Internationala a Surzilor, marcata si la Timisoara

Câte șanse are o persoană cu deficiențe de auz să-și găsească un loc de muncă și să ducă o viață cât de cât normală? Foarte mici, spun asistenții sociali care se au grijă de aceste persoane. Puținele centre care asigură accesul la educație sunt, în mare parte, pentru copiii cu deficiențe de auz. Puțini dintre ei ajung însă să urmeze o facultate. Și mai puțini au șansa să își găsească un loc de muncă.

„Ne vrem orasul înapoi” – mars impotriva „mafiei imobiliare tiganesti”

Membrii Noii Drepte din Timișoara pregătesc un nou marș împotriva a ceea ce ei numesc „mafia imobiliară țigănească”. Protestul se desfășoară anual, ajungând deja la a șasea ediție, având menirea de-a atrage un semnal de alarmă asupra fenomenului infracțional care afectează centrul Timișoarei.

Nici sfant, nici demon. La moartea unui OM: Nicolae Corneanu

La aproape 91 de ani și după mai bine de cinci decenii în fruntea Mitropoliei Banatului, Nicolae Corneanu a părăsit această lume pentru una mai bună. A lăsat în urmă un mare gol, mai ales într-o Biserică Ortodoxă Română tot mai anchilozată și pe zi ce trece mai fundamentalistă.

Elevii de gimnaziu de la Lenau s-au mutat in spatiile RATT, Robu le-a cantat la chitara / FOTO

A cântat la chitară, a dat autografe și a stat la selfie-uri cu elevii de gimnaziu de la Lenau. Așa a inaugurat, luni, primarul Nicolae Robu noile săli de clasă ale liceului german, amenajate într-o fostă hală a RATT. Lucrarea a costat aproximativ 400.000 de euro, iar unitatea de învățământ va plăti, de acum încolo, o chirie modică către regia de transport.

Mitropolitul Nicolae al Banatului, pe ultimul drum spre Catedrala Mitropolitana / FOTO

Mitropolitul Nicolae Corneanu a plecat, luni dimineață, ultima dată spre Catedrala Mitropolitană. A făcut-o într-o liniște deplină, în lacrimile și rugăciunile a peste 200 de preoți și măicuțe. Înalt Preasfinția Sa a părăsit această lume duminică seară, în urma unei grele suferințe, și se va odihni pentru vecie în cripta ierarhilor de la Catedrala Mitropolitană.

Ca sa nu puna lacatul pe usa, Primaria Dudestii Vechi primeste aproape 200.000 de euro de la guvern

Comuna Dudeștii Vechi s-a confruntat cu probleme serioase la sfârșitul anului 2013, după ce, dintr-o eroare, din bugetul primăriei, și așa destul de limitat, au fost retrași peste 800.000 de lei. În prag de campanie electorală, guvernul găsește bani și va aloca către comuna timișeană suma necesară pentru ca aceasta să nu intre în incapacitate de plată.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat luni întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, după cum urmează: Ghiroda – str. Panselelor nr. 6, orele 9 – 16; Lugoj – Bl. Zona Ștrand: S6A, S6B, S5A, S5B, S5C, S4A, S4C, C1-C4; str. Strugurilor, Făgetului (p), orele 9 – 16; Primăria Gottlob, orele 9 – 16;

aquatim

Fara apa calda si rece in zona centrala

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de automatizare, va întrerupe luni, între orele 8 și 17, furnizarea apei calde și a celei reci hidrofor la punctele termice 6 și 75. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele situate pe străzile A. Pacha, Carusso, D. Cantemir, General Praporgescu, L. Blaga, Piața. Libertății, Piața. Sf.

Top