Stirile din ziua: 18 septembrie 2014

Targ de mesteri populari cu intrare libera, la Muzeul Satului

Targ de mesteri populari cu intrare libera, la Muzeul Satului

Oale, ulcele, cergi, ii și catrințe, dar și câte și mai câte – toate acestea pot fi găsite de vineri până duminică, la Muzeul Satului Bănățean, de la Pădurea Verde. Aici are loc Târgul Meșterilor Populari, iar intrarea este liberă.

Cosmin Costa

Lovitura de teatru: Costa ramane sef la RAR Timis, „infractorul” Candea, tras pe tusa

La câteva ore după ce s-a dat ca sigură numirea lui Dorin Cândea drept nou șef al RAR Timiș, lucrurile au luat o turnură de 180%. Astfel, potrivit unor surse din PSD Timiș, numirea lui Cândea n-a fost acceptată de conducerea națională a RAR, probabil pe motive de imagine.

Tariceanu crede ca Iohannis e bun doar de primar si-l vede pe Ponta presedinte

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vizitat scurt, joi, Timișoara. După o vizită la compania Elba și o întâlnire cu membrii Partidului Liberal Reformator din vestul României, fostul premier a vorbit și despre lupta politică pe care o va duce ca și candidat la președinție. Din start, el admite că Victor Ponta are toate șansele să câștige și nu-l vede pe Klaus Iohannis potrivit decât pentru primărie.

Linia Oravita-Anina, „Semmeringul banatean”, scoasa a cincea oara la licitatie

La două luni de la ultima încercare de a găsi pe cineva interesat să scoată bani din cea mai veche linie ferată montană din România, CFR SA o scoate din nou la licitație. Este a cincea oară când compania încearcă să scape de linia Oravița – Anina, al cărei traseu este o adevărată încântare pentru turiști. Promovarea lipsește însă cu desăvârșire.

Un stadion tot mai indepartat

Una dintre principalele promisiuni din campania electorală a primarului Nicolae Robu a fost ridicarea unui stadion nou în Timișoara. Și nu orice fel de stadion, ci unul imens de 50.000 de locuri. Ulterior, numărul locurilor a mai scăzut până la 40.000, dar tot foarte multe sunt. Din capul locului trebuie spus că un stadion cu 25.000, maximum 30.000 de locuri, ar fi mai mult ca suficient.

Ai deranjat un cartier? 1.000 de lei amenda si continui petrecerea

Cât te costă să-i scoți din minți pe locuitorii unui cartier întreg, cu Guță și Minune răcnind la greu din boxe? Fix 1.000 de lei. Atât a luat amendă miercuri seară un rom în a cărui curte s-a desfășurat o nouă nuntă „tradițională”. Paranghelia a avut loc la o aruncătură de băț de sediul Poliției Locale.

Primul independent din CL Timisoara voteaza cu… USL!

Consilierul local Nistor Geană, ales pe listele USL în 2012, din partea Partidului Conservator, și-a dat demisia din această formațiune. El nu se va înscrie în alt partid, ci va rămâne independent. Va vota proiectele PSD, pentru că așa i-a promis lui Titu Bojin, dar va vota și în folosul timisorenilor.

„Infractorul de drept comun” Dorin Candea, noul director al RAR Timis

Liberalul Cosmin Costa și-a dat demisia din funcția de șef al RAR Timiș, el fiind înlocuit cu PSD-istul Dorin Cândea. Acesta din urmă a mai fost șef al instituției, chiar și la nivel național, în perioada Guvernării PDL. Pe când era democrat-liberal, PSD l-a catalogat drept „infractor de drept comun”.

Arhitectii ii bat obrazul lui Robu in privinta noului stadion

O nouă dispută se conturează între arhitecții din Timișoara și primarul Nicolae Robu. Tema: viitorul stadion pe care și-l dorește edilul și care, conform acestuia, stă pe loc din cauza neseriozității celor care ar trebui să-l proiecteze. Nu e prima dată de la preluarea mandatului de primar de către Robu când liberalul se contrează cu arhitecții.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică altfel: Timișoara – str. Gh. Lazăr nr. 8, Mărășești nr. 7,orele 8 – 16; str. Gh. Doja (p), C. Porumbescu (p), Piața Bălcescu (p), Giurgiu, Șoimoș, orele 9 – 12; Sânmartinu Sârbesc, Bacova (p), orele 8 – 16; Remetea Mare (p), Cenei – ferma Smithfield, Sânnicolau Mare

Top