Stirile din ziua: 24 septembrie 2014

Fantana-soare, inaugurata sub… clar de luna / FOTO+VIDEO

Fantana-soare, inaugurata sub… clar de luna / FOTO+VIDEO

Fântâna-soare din zona Soarelui a fost inaugurată miercuri seară, pe întuneric, de primarul Nicolae Robu. Acesta a costat aproape 100.000 de euro, poate fi controlată de pe iPad și are 17 „coregrafii” de lumini și ape. Va funcționa cu program, ca să nu deranjeze vecinii, și peste iarnă va fi oprită.

Bojin a gasit explicatia pentru „balivernele” lui Robu: „Unii canta la chitara si scriu pe Facebook”

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş s-a săturat de atitudinea opoziţiei, care, spune el, nu face decât să critice orice fel de proiect. Titu Bojin vrea pace şi mai multă concentrarea asupra administraţiei. Preşedintele CJ spune că sunt unii care „cântă la chitară şi scriu pe Facebook”, în loc să-şi vadă de proiectele administrative.

Banii pentru turism, inca un motiv de cearta in CJ Timis

Plenul Consiliului Judeţean Timiş a fost presărat, miercuri, de insulte şi discuţii interminabile. Încă un motiv de ceartă a fost un proiect prin care se dorea atribuirea a 40.000 de lei către Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului. Proiectul a trecut, dar consilierii s-au certat ca la ușa cortului.

Lista lui Simonis: seful TSD Timis va face si el apeluri bilunare catre… primar!

Primarul Nicolae Robu este deja renumit pentru mesajele și sondajele pe care le propune prietenilor săi virtuali. Miercuri însă, un alt politician a deschis seria epistolelor către fani. Alfred Simonis îl trosnește din plin pe Robu, căruia îi înșiră… lista nerealizărilor. Printre acestea, metroul, podurile și retrogradarea lui ACS Poli. Consilierul local susține că actualul primar n-a făcut decât să preia proiectele lui Gheorghe Ciuhandu și să le abordeze haotic.

In sfarsit au auzit si politistii locali: Clubul Heaven, amendat pentru galagie!

Câteva localuri din Timișoara au fost „călcate”, în ultima perioadă, de polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului și Inspecție Comercială și inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică. Au fost verificate atât legalitatea activității, cât și nivelul zgomotului. Surpriza este că, de această dată, gălăgia de la Heaven s-a auzit!

Scandal la CJ Timis! Acuzat de „elan mesianic”, Bojin si-a asigurat preluarea Spitalului CFR

Certuri aprinse la Consiliul Judeţean Timiş, pe tema Spitalului CFR. Primul punct de pe ordinea de zi a fost dezbătut mai bine de o oră, dar în final consilierii au votat pentru trecerea spitalului în subordinea CJ. Ca niciodată, aproape toţi s-au înghesuit să ia cuvântul, s-a lăsat cu tăieri de microfoane, iar lui Titu Bojin i-a fost imputat „elanul mesianic”.

14 candidati pentru Cotroceni. Topul dupa semnaturile de sustinere

Marți noaptea a expirat termenul pentru depunerea candidaturilor în cursa pentru Palatul Cotroceni. În final au fost înregistrate 14 candidaturi pentru alegerile din 2 noiembrie. Singurul care n-a reușit să-și strângă semnăturile necesare dintre cei care și-au anunțat inițial candidatura a fost senatorul PNL Ioan Ghișe. Din cei 14 candidați, nouă sunt debutanți, iar cinci au mai candidat cel puțin o dată.

Samartinean e convins: Romania e in pragul colapsului economic

Sub conducerea Guvernului Ponta 3, România se află în fața unui dezastru economic și bugetar, consideră deputatul PDL de Timiș, Cornel Sămărtinean. Prin intermediul unei declarații politice susținute în parlament, Sămărtinean face o radiografie a situației din țară, prezentând câteva date prin care își argumentează afirmația.

Neurochirurgul Horia Ples, declarat incompatibil de ANI! Cazul e penal

Agenția Națională de Integritate l-a declarat oficial incompatibil pe medicul timișorean Horia Pleș. Acesta este șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean, iar un control al Ministerului Sănătății a stabilit, în 2013, că și-a trimis pacienții să facă investigații la clinica sa privată. Timp de cinci ani, SCJUT ar fi plătit către firmele lui Pleș în jur de patru milioane de lei.

Vino, Lae, sa ne vezi cum fentam la spatii verzi!

Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se îndeplinească, i-a spus un spiriduș primarului Nicolae Robu acând acesta a cerut societății municipale Horticultura contracte mai mici pentru întreținerea parcurilor din Timișoara. În sine, năzuința oricărui cetățean, edil sau persoană fizică, de a beneficia de un serviciu la un preț cât mai mic nu este deloc deplasată, dar în cazul muncii cu statul povestea poate lua forme ale naibii de păguboase pentru banul public.

Maria de Buenos Aires, a doua oara sold out in trei zile!

Cea de-a doua reprezentație a spectacolului „Maria de Buenos Aires” s-a jucat marți seară tot cu casa închisă. Dacă vreți să vedeți / să dansați povestea imaginată de Astor Piazzolla, va trebui să vă grăbiți să luați bilete, pentru că în acest an mai puteți face acest lucru doar de două ori. Teatrul Național din

Roadele Toamnei, targ pentru spaisurile timisorenilor, la Muzeul Satului

Dacă n-ați pus încă murături și n-ați făcut nici zacuscă, nu e timpul pierdut. La sfârșit de săptămână veți putea găsi la Muzeul Satului Bănățean atât legume proaspete, venite direct de la producători, cât și alte produse tradiționale. Totul, la „Roadele Toamnei”, care începe vineri la prânz.

Top