Stirile din ziua: 15 septembrie 2014

Protest anti-fracturare la Dudestii Vechi: Cine sta azi la pervaz maine bea apa cu gaz

Protest anti-fracturare la Dudestii Vechi: Cine sta azi la pervaz maine bea apa cu gaz

Câteva sute de oameni au participat, duminică, la marșul de protest anti-fracturare organizat la Dudeștii Vechi. Mutați la periferie de primarul Gheorghe Nacov, protestatarii nu s-au lăsat intimidați.

Saptamana Mobilitatii are program necunoscut, dar sefii primariei ies la pedalat, daca nu ploua

La Timișoara începe marți Săptămâna Mobilității. Desfășurat pe tema „Our streets, our choice / Străzile noastre, alegerea noastră”, evenimentul durează până lunea viitoare. În weekend este programat și un târg de biciclete, pe strada Mărășești, la care înscrierile se mai pot face până miercuri. Detalii despre programul din fiecare zi nu sunt însă cunoscute.

Efectul migratiei curvelor (politice) asupra alegerilor prezidentiale in Timis

Așadar, săptămâna trecută s-au văzut și în Timiș primele efecte ale ordonanței de guvern care îi lasă pe aleșii locali să-și caute un nou partid timp de 45 de zile. Un act legislativ discutabil din punct de vedere legal, însă absolut dezgustător din punct de vedere moral, cu mari conotații electorale în ajunul alegerilor prezidențiale. Ordonanța are însă și o mică latură benefică – vorba lui Vasile Blaga – având darul să despartă bărbații de curve.

Ai o idee inovativă in domeniul agro-alimentar? No-Ble o poate transforma in realitate

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara se implică activ pentru a sprijini tinerii inovatori din domeniul agro-alimentar. CCIAT este gazda proiectului No-Ble Ideas. Tineri care vor apela la acest serviciu vor avea parte de asistență gratuită, vor fi ajutați pentru a-și dezvolta proiectul și se va căuta un finanțator care să transforme ideea în realitate.

Dan Alexa ar putea fi demis de la Poli. Se pregateste sa revina Valentin Velcea?

Ultimele două jocuri pierdute de Poli în faţa celor de la Şoimii Pâncota, 2-3 în Cupa României, şi a celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, 0-1 în a III-a etapă a ligii secunde, au readus în discuţie postul de antrenor principal al lui Dan Alexa. Factorii de decizie din cadrul clubului nu văd cu ochi buni cele două insuccese, dar cea mai mare problemă în viziunea acestora este jocul prestat de băieţii lui Dan Alexa, care lasă de dorit.

primaria-tm

Alina Pintilie si Adrian Bere, ca si directori cu concurs pe post la Primaria Timisoara

Concursul pentru cele două posturi de directori, trei de șefi de birouri și două de șefi de servicii din Primăria Timișoara e aproape de final. Miercuri dimineață se va desfășura proba orală, dar lucrurile sunt aproape clare. Alina Pintilie, de la Comunicare, și Adrian Bere, de la Mediu, sunt ca și confirmați pe posturi.

1.000.000 de euro, pentru cea mai buna scoala din Timisoara

Într-un an școlar început fără manuale pentru copiii de clasa I, în unități de învățământ în șantier sau fără autorizații sanitare, Primăria Timișoara pune la bătaie nu mai puțin de un milion de euro pentru cei mai buni elevi. Viceprimarul Dan Diaconu a anunțat, luni dimineață, începerea unei competiții dedicate tuturor școlilor din oraș.

Start in noul an scolar la Lenau: fara geamuri si cu gainat de porumbel / FOTO

Cei aproximativ 1.500 de elevi de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” au început noul an școlar într-un decor absolut deprimant. Clădirea nu are geamuri în unele locuri, e plin de igrasie, iar pe pervazuri tronează grămezi de excremente de porumbel. Lucrările de reabilitare stagnează, iar cele de la fostele hale ale RATT, unde se vor muta o parte din clase, nu sunt gata încă.

Scoala a inceput fara manuale, dar cu liste de adeziuni pentru Ponta

Pentru prima dată după 1989, bobocii de clasa I nu vor avea nici măcar abecedare pe masă, prin marea „grijă” a ministerului de resort față de copii. (În mod cert, așa ceva nu s-a întâmplat nici în timpul perioadei comuniste.) Pentru guvernanții implicați în campanie electorală, această problemă e un fleac, i-au „ciuruit” din nou pe copii.

Sin City: Am ucis pentru ea (cronică de film)

Am văzut primul „Sin City” în 2006, din întâmplare, pur și simplu îl descoperisem pe Robert Rodriguez o dată cu lansarea filmului „Grindhouse”. Am fost uimit de spectacol și mai uimit că, deși auzisem de film, mă lăsasem prostit de unele comentarii care-l descriau ca fiind plictisitor. Pot să spun că e la fel de

Miracolul venetian – o calatorie prin lumea artelor / FOTO

Cel mai grandios eveniment dedicat artelor contemporane din lume se desfăşoară în această perioadă într-unul din cele mai impresionante oraşe ale Italiei, Veneţia. Artişti din toate colţurile lumii îşi prezintă cultura naţională exprimată prin diverse forme de arte vizuale: instalaţii, artă video, performance, design ambiental – într-unul din oraşele-muzeu în aer liber.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat luni întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str Ana Ipătescu (p), Fructelor, Calea Șagului (p), Bujorilor (p),Grădinii, orele 9 – 12, str. Cometei (p), Mistral (p), Rozelor, str. I, str. II, orele 9 – 16; Foraje Apă – 1, 3, 5, 8, 9, 11, Alioș 276, Pișchia 234, orele 9 –

Top