Stirile din ziua: 8 septembrie 2014

Provocare pentru timisoreni: 10 milioane de dopuri, de strans pentru o cauza nobila

Provocare pentru timisoreni: 10 milioane de dopuri, de strans pentru o cauza nobila

Un gest extrem de simplu poate însemna foarte mult. Îl puteți face și voi, pentru a ajuta o tânără de 18 ani să aibă o viață mai bună. Nu trebuie decât… să nu aruncați dopurile de la sucuri sau apă minerală. E nevoie de circa 12 milioane de dopuri, însă organizatorii acțiunii au reușit să adune până acum numai două milioane.

Oare pana unde poate cobori slugoiul perfect Calin Popescu Tariceanu?

Prin marea „grijă” a lui Călin Popescu Tăriceanu, campania electorală pentru alegerile prezidențiale ia o nouă turnură, respectiv suspendarea și demiterea lui Traian Băsescu. În lipsa unui proiect de țară, în afară de „să i-o tragem lui Băsescu”, Tăriceanu bulversează scena politică, dar și campania electorală cu acest demers mai mult decât dubios. La fel de adevărat este și faptul că nici Victor Ponta n-are alt proiect, dar măcar al lui este ceva mai frumos ambalat.

Insomniile lui Bogdan Herzog

Ordonanța traseiștilor trebuie să fie un supliciu pentru doi dintre consilierii locali timișoreni: țărăniștii Bogdan Herzog și Flavius Boncea. În loc să le vină ca o mănușă și lor, ca și altora care nu se simt bine în partidul pe listele cărora au fost aleși, actul normativ sus amintit trebuie să fie un coșmar pentru cei doi. În primul rând, din cauza denumirii ordonanței, zisă și „a traseiștilor”, când ei socot că fac parte dintr-un alt soi de politicieni.

După politie, scandalul de la rugby a ajuns si in parlament

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a interpelat-o luni pe Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, pe tema semifinalei cu cântec desfășurate sâmbătă, între RCM Timișoara și Farul Constanța. Puțin evadat în… trecut, fostul viceprimar al Timișoarei îi cere acesteia să intervină și să ia măsuri, după „palma aspră primită de sportul românesc”.

memorialul revolutiei

Mutat de trei ani, Memorialul Revolutiei nu are de unde sa dea unui revolutionar peste 150.000 de euro chirie pentru vechiul sediu

Memorialul Revoluției n-are liniște nici la trei ani de când s-a mutat din clădirea pe care o primise spre folosință de la CL Timișoara. Imobilul dărăpănat în care s-au investit în jur de 400.000 de euro a fost retrocedat foștilor proprietari. Printre aceștia, și un revoluționar cu acte în regulă: consilierul județean PP-DD Petru Juravle. Asociația Memorialul Revoluției trebuie să le plătească acestora peste 150.000 de euro, chirie și penalități. Bani evident nu sunt.

Institutiile statului (re)incep sa se mute in chirie la Fratii Cristescu

Cei care, săptămâna trecută, au avut treabă la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) Timișoara și s-au prezentat la sediul instituției din Piața Libertății au avut o surpriză. Ei au fost trimiși la noul sediu situat pe Calea Buziașului, în fosta clădire a fabricii Optica, transformată în spații de birouri.

A inceput campania de consultatii gratuite pentru prevenirea cancerului de prostata

La Clinica de Urologie a Spitalului Județean a început, luni, o campanie de prevenție desfășurată în premieră la Timișoara. Este vorba de o serie de consultații gratuite pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, în scopul prevenirii cancerului de prostată.

Primăria Timișoara

11 candidati pe 7 sapte posturi: cine da concurs de sef in Primaria Timisoara

Miercuri dimineață, cu buletinele în mână și cu un pix albastru, cei 11 candidați pentru cele șapte posturi de directori și șefi de servicii sau birouri scoase la concurs de Primăria Timișoara se vor prezenta la examen. Cea mai mare concurență este la Direcția de Mediu, unde sunt trei înscriși pentru postul de director.

Oficialii RCM Timisoara, suspectati de neglijenta si trimisi de FRR la detectorul de minciuni!

Federaţia Română de Rugby (FRR) a răspuns adresei înaintate de RCM UV Timişoara referitoare la cazul celor şase jucători fără viză medicală. Concluzia este stupefiantă: toţi cei implicaţi în cazul de sâmbătă sunt poftiţi la detectorul de minciuni! Oficialii FRR susțin, de asemenea, că solicitarea înaintată de clubul timișorean nu are număr de înregistrare, semnătură şi ştampilă oficială.

Cele mai frumoase city-breakuri europene de toamna / FOTO

De fiecare dată când simţi nevoia unei escapade care să-ţi umple sufletul de frumuseţe, când nu te poţi sătura de plăcerea călătoriei şi a descoperirii, cele mai potrivite alegeri sunt excursiile de weekend, city-breakurile în care în doar câteva zile îţi încarci bateriile pentru câteva luni. În această toamnă însă, călătoria se face pe acorduri muzicale. În cele mai frumoase oraşe europene au loc concerte ale unor artişti sau trupe pe care merită să îi vezi măcar o dată în viaţă.

Top