Stirile din ziua: 10 septembrie 2014

Din cauza bolii limbii albastre, in Timis se interzice transhumanta!

Din cauza bolii limbii albastre, in Timis se interzice transhumanta!

Târgurile de animale din județul Timiș vor rămâne închise până la începutul lunii octombrie. Decizia a fost luată miercuri, în ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Timiș, convocată pentru a se lua măsurile necesare evitării apariției febrei catarale maligne a ovinelor boală care afectează rumegătoarele. În Timiș și județele vecine nu există niciun caz de boală.

Ordonanta functioneaza in favoarea… PNTCD! Un PDL-ist a devenit taranist

Ordonanța care permite aleșilor locali să migreze dintr-un partid în altul fără să-și piardă funcția a creat un adevăr război al declarațiilor. Majoritatea președinților susțin că din organizațiilor lor nu pleacă nimeni. Cu toate acestea, nu se poate spune același lucru despre PDL, de unde a plecat deja un consilier local. Direcția… PNȚCD!

Supercaminul UVT e in pauza pe perioada nedeterminata

Începută cu surle și trâmbițe în vara lui 2013, construcția celui mai modern cămin studențesc din Timișoara s-a înțepenit într-un… câmp de ambrozie și n-are șanse să fie reluată prea curând. Dincolo de faptul că firma care câștigat licitația este în insolvență, Ministerul Educației nu a alocat decât 200.000 de euro din cei… 16 milioane necesari.

Toni Dobos, despre moartea lui Zanc: E nedrept, e revoltator, simt ca nu mai am aer

Anton Doboş şi Călin Zanc au venit împreună la Timişoara în 2002, pentru a resuscita fotbalul bănăţean aflat în moarte clinică de cinci ani. Primul în calitate de conducător şi patron al celei ce avea să devină Poli AEK Timişoara, cel de-al doilea, în calitate de jucător. Cei doi se cunoşteau de mult şi îi lega o prietenie intangibilă.

Daca sarbii sunt pregatiti, cele trei noi puncte vamale vor fi deschise la 1 noiembrie

La o săptămână după ce a anunțat că în Timiș se vor deschide trei puncte vamale noi, Titu Bojin a declarat miercuri că lucrările se mișcă foarte bine. Chiar dacă drumurile care duc către cele trei vămi nu sunt gata, acestea vor fi „aranjate” în așa fel încât să poată să fie folosite.

Robu vrea parcare pe un teren al UVT, Pirtea ii cere la schimb un liceu

Primăria vrea parcare cu zece etaje pe strada Oituz, pe terenul aflat în proprietatea Universității de Vest. Rectorul Marilen Pirtea e de acord, dar cere la schimb clădirea Grupului Școlar „Emanuil Ungureanu”, care ar urma să-și păstreze destinația de liceu, sub oblăduirea UVT. Cele două părți s-au întâlnit pentru o primă rundă de discuții, dar nu s-a ajuns încă la o înțelegere.

A disparut balta din subpasajul Michelangelo! Din noiembrie se va putea circula in subteran, estimeaza Robu / FOTO

Termenul exact de finalizare a lucrărilor la pasajul Michelangelo este încă o nebuloasă, dar primarul Nicolae Robu estimează că, din noiembrie, intersecția va fi total funcțională. Nu e o promisiune, ci doar o estimare, pentru că lucrarea este, desigur, meteo-dependentă. Partea bună e că a dispărut „balta” din subpasaj.

Redescoperiti Pasarea Maiastra, intr-un superconcert chiar de ziua Mariei Tanase / VIDEO

Pe 25 septembrie, chiar de ziua celei supranumite „Pasărea Măiastră”, povestea Mariei Tănase va fi re-spusă și re-cântată pe scena Teatrului Național din Timișoara. „Roots Revival – The Colors of Maria” este un proiect îndrăzneț, pornit din pasiunea pentru folclor a iranianului Mehdi Aminian, căruia i s-au alăturat alți artiști, uniți de aceeași dragoste pentru muzica autentică.

Ca sa spele rusinea de la Bac, inspectoratul scolar da meditatii de vreo doua milioane de euro

Elevii din Timiș nu s-au descurcat prea grozav la examenele pe care le-au susținut în acest an. Fie că este vorba despre Evaluarea Națională sau despre examenul de Bacalaureat, notele obținute nu au fost la nivelul așteptărilor. Inspectoratul Școlar Județean Timiș a decis că e nevoie de meditații gratuite pentru a se asigura că, la anul, procentul promovaților va crește.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Sirius (p), Uranus (p), Cristalului (p), Arenei (p), orele 9 – 12, str. Lunei (p), orele 8 – 15; Dumbrăvița – str. T. Vladimirescu (p), Crișan, Horia, E. Mauriciu, Cloșca, E. Murgu, N. Bălcescu (p), orele 8 – 17; Lugoj – MICRO 4

Top