Stirile din ziua: 16 septembrie 2014

poluare

Poluarea din Timisoara, masurata pe banii primariei! Vor fi instituite taxe suplimentare pentru firme

Poluarea din Timisoara, masurata pe banii primariei! Vor fi instituite taxe suplimentare pentru firme

Primăria ar putea plăti un studiu independent care să măsoare nivelul de poluare din Timișoara. Dacă rezultatele vor confirma acuzele aduse de timișoreni, firmele poluatoare ar putea plăti taxe mult mai mari și chiar ar putea fi scoase în afara orașului. Totul rămâne însă, momentan, în stadiul de intenție.

uvt

Universitatea de Vest, din nou in Top 800 cele mai bune universitati din lume

Universitatea de Vest din Timișoara a intrat, pentru al doilea an la rând, în Top 800 cele mai bune universități din lume. Clasamentul a fost întocmit de QS World University Rankings, iar alături de UVT se regăsesc și Universitatea București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Saptamana Mobilitatii: tururi gratis cu minibuzul si concurs de spart becuri / FOTO+PROGRAM

La Timișoara a început, marți, Săptămâna Mobilității. Startul a fost dat de funcționari și directori din primărie, în frunte cu viceprimarul Dan Diaconu, care au plecat cu bicicletele prin oraș. În următoarele zile vor fi scoase pe traseu tramvaiul turistic și minibuzele electrice și vor avea loc diverse concursuri, printre care și unul de… spart becuri prin pedalare.

Hagi il „fura” Timisoarei pe cel mai talentat junior

Incapacitatea conducerii lui Poli Timișoara, indiferent de cine s-a aflat în fruntea sa, de a ţine pe loc cei mai talentaţi juniori este de notorietate. În ultimii ani, Gheorghe Hagi este unul dintre oamenii de fotbal care reuşeşte să-şi întărească echipele de juniori ale academiei sale cu cei mai valoroşi juniori timişoreni.

Minibuzele, tot in asteptare: primarul Robu vrea doar trasee culturale, fara turnulete

Minibuzele electrice ale primăriei au fost, în sfârșit, înmatriculate, dar încă nu se știe sigur când vor circula prin oraș. De fapt, nici măcar traseele anunțate nu sunt cele valabile, pentru că primarul Nicolae Robu nu este acord ca turiștilor să le fie prezentate… turnulețe!

Capul lui Stoia, in mainile lui Orza

Primele migrații din din CL Timișoara pe baza ordonanței traseiștilor au dat apă la moară unei mai vechi discuții privind înlocuirea viceprimarului PSD Traian Stoia. Se știe, până acum s-a încercat doar debarcarea viceprimarului liberal Dan Diaconu, care a eșuat din cauza unui singur vot. (PSD-iștii se pare că-l caută și acum pe „trădătorul” care n-a votat pentru demiterea liberalului.)

Prima saptamana de inventar la turnulete: 300 kilometri parcursi, sub 60 de case cu probleme

Mai puțin de 60 de clădiri cu probleme de turnulețe au fost identificate, într-o săptămână, de angajații Direcției de Urbanism. Operațiunea continuă, dar ea vizează toate încălcările legislației în materie de construcții. Nu se știe cât va dura, dar, după o săptămână, singurul caz clar este cel de pe strada Romulus.

Mitropolitul Banatului ar putea fi externat in urmatoarele 48 de ore

Starea de sănătate a Mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, s-a îmbunătăţit. Așa susține preotul vicar Ionel Popescu, ale cărui declarații se bazează pe informațiile obținute de la medicii care îl tratează pe înaltul prelat. ÎPS Corneanu a fost internat sâmbătă, din nou, la Institutul de Cardiologie.

Ia statul la intrebari! Aplicatie web pentru transparenta

Primării, consilii județene, prefecturi, ministere, poliție și multe altele – toate vă stau la dispoziție acum la numai câteva click-uri. Alianța România Curată a realizat o aplicație care facilitează accesul cetățeanului la instituțiile publice. De acum, durează doar câteva minute să puneți întrebările care vă frământă.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Torontalului (p), Calea Aradului (p), Calea Șagului (p), str. Muzicescu (p), str. Memorandului, orele 9 – 12; Seceani nr. 30 și 137, orele 9 – 16; Lugoj – Zona Ștrand Bl. C5A, C5B, P3B, P1A, P1B, P1C, P2A, P2B, str. 13 Decembrie, Someșului,

Top